Kelový krémový šalát

  • GF, Vitarián, Vegán, Vegetarián
  • 30 minút
  • strúhadlo
  • 4 porcie

Ingrediencie

  • 3 šálky kučeravého kelu alebo 20 hlavičiek ružičkového kelu
  • 1 avokádo
  • ½ malej červenej kapusty
  • 3 PL citrónovej šťavy
  • 1 šálka nasekaných lieskových orechov
  • 2 PL kapary
  • soľ

Postup

  1. Kučeravý kel nakrájame na jemno. Ak máme ružičkový kel, oddelíme jednotlivé lístočky a jadrá na jemno nakrájame.
  2. Pridáme avokádo, ktoré rozotrieme medzi listy. Pokvapkáme citrónovou šťavou a osolíme podľa chuti.
  3. Kapustu nastrúhame na slížiky a pridáme do šalátu spolu s orechmi a kaparami. Všetko dôkladne zmiešame.

    ↑ Späť hore

    Počet hlasov: 111