Zeleninový chlebík s cesnakovou nátierkou

  • GF, Vitarián, Vegán, Vegetarián
  • 15 minút, sušenie 10 hodín a namáčanie 7 hodín
  • sušička, mixér
  • 4 porcie

Ingrediencie

  • ½ šálky ľanových semienok, vopred namočených
  • ½ šálky slnečnicových semienok, vopred namočených
  • 1 mrkva
  • 1 petržlen
  • 1 pór
  • 10 cherry paradajok
  • 1 ČL soli
  • 2 ČL oregana
  • 1 šálka mandľovej múky

Postup

  1. V mixéri rozmixujeme namočené slnečnicové a ľanové semienka.
  2. Do mixéra pridáme na menšie kúsky nakrájanú zeleninu (mrkvu a petržlen očistíme, z póru odstránime tvrdú zelenú časť), soľ, oregano a rozmixujeme.
  3. Zmes dáme do misky a primiešame mandľovú múku.
  4. Rozotrieme na fóliu na sušenie v hrúbke asi 0,4 cm a nožom pokrájame na štvorčeky požadovanej veľkosti. Po usušení sa budú dať chlebíky pekne oddeliť.
  5. Sušíme v sušičke približne 10 hodín na 42 °C.
  6. Tu nájdete recept na cesnakovú nátierku.
Variant

Použite iný druh zeleniny. Chlebíky môžeme skúšať vyrábať aj z iných druhov zeleniny, napr. karfiolu, brokolice alebo kalerábu. Pre zaujímavejšiu a výraznejšiu chuť pridajte sezamové semiačka a kvapku sezamového oleja.

↑ Späť hore

Počet hlasov: 134