Tortilla čipsy

  • GF, Vitarián, Vegán, Vegetarián
  • 15 minút a sušenie 4-6 hodín
  • vysokootáčkový mixér, sušička
  • 4 porcie

Ingrediencie

  • ½ kg čerstvých kukuričných zŕn
  • 3 žlté papriky
  • 1 PL ľanových semienok
  • ½ šálky kešu orechov
  • 1 limetka
  • štipka soli a korenia

Postup

  1. Kukuričné zrná a papriku v mixéri zmixujeme na hladkú kašu.
  2. Doplníme ostatné suroviny a jemne premixujeme tak, aby štruktúra zostala zachovaná. V prípade potreby pridáme vodu.
  3. Zmes vylejeme na paraflexovú fóliu, ktorú predtým dáme na zásobník sušičky a zarovnáme na vrstvu hrúbky asi pol centimetra. Množstvo vystačí na 2-3 zásobníky.
  4. Dáme do sušičky Sedona alebo Excalibur a sušíme pri 40 stupňoch približne 6 až 8 hodín.
Tip

Tortilla čipsy sú v Mexiku úplne bez chuti, vyrobené iba z kukuričnej múky a oleja. Nám by sa bez soli, korenia a limetky zdali fádne. Skvele sa hodia k šalátu Guacamole.

↑ Späť hore

Počet hlasov: 113