- GF, Vitarián, Vegán, Vegetarián
- 15 minút a sušenie 4-6 hodín
- vysokootáčkový mixér, sušička
- 4 porcie
Ingrediencie
- ½ kg čerstvých kukuričných zŕn
- 3 žlté papriky
- 1 PL ľanových semienok
- ½ šálky kešu orechov
- 1 limetka
- štipka soli a korenia
Postup
- Kukuričné zrná a papriku v mixéri zmixujeme na hladkú kašu.
- Doplníme ostatné suroviny a jemne premixujeme tak, aby štruktúra zostala zachovaná. V prípade potreby pridáme vodu.
- Zmes vylejeme na paraflexovú fóliu, ktorú predtým dáme na zásobník sušičky a zarovnáme na vrstvu hrúbky asi pol centimetra. Množstvo vystačí na 2-3 zásobníky.
- Dáme do sušičky Sedona alebo Excalibur a sušíme pri 40 stupňoch približne 6 až 8 hodín.
Tip
Tortilla čipsy sú v Mexiku úplne bez chuti, vyrobené iba z kukuričnej múky a oleja. Nám by sa bez soli, korenia a limetky zdali fádne. Skvele sa hodia k šalátu Guacamole.
Počet hlasov: 369