Plnené papriky

  • GF, Vitarián, Vegán, Vegetarián
  • 35 minút a 2 hodiny namáčanie
  • mixér
  • 4 porcie

Ingrediencie

  • 3 farebné papriky
  • 1 šálka kešu orechov, vopred namočených
  • 1 čili paprička
  • ½ kapie
  • 10 cherry paradajok
  • 2 PL mletej červenej papriky
  • ½ šálky citrónovej šťavy
  • 1 zrelé avokádo
  • 2 strúčiky cesnaku
  • ¼ malého póru
  • ½ mladej cibuľky
  • 2 PL tekvicového oleja
  • 1 PL olivového oleja
  • 4 šampiňóny
  • 1 ČL bieleho korenia
  • olivový olej, soľ, korenie

Postup

  1. Šampiňóny nakrájame a dáme marinovať do tekvicového oleja spolu 2 PL citrónovej šťavy, 1 ČL soli a bielym korením.
  2. Namočené kešu rozmixujeme do hmoty hustotou podobnej smotane, vodu pridávame podľa potreby. Vzniknutú hmotu si rozdelíme na dve polovice.
  3. Paprika s čili: Prvú polovicu kešu smotany zmiešame s 1 PL červenej mletej papriky, 5 cherry paradajkami, kapiou, soľou, 1 ČL citrónovej šťavy a vymixujeme. Dozdobíme čerstvou bazalkou. 
  4. Paprika so šampiňónovou plnkou: Do druhej polovice kešu smotany pridáme najemno nakrájaný pór, 1 strúčik roztlačeného cesnaku a marinované šampiňóny.
  5. Paprika s guacamole: Avokádo roztlačíme vidličkou, pokvapkáme citrónovou šťavou, pridáme roztlačený cesnak, olivový olej a na drobné kúsky nakrájané zvyšné cherry paradajky s jarnou cibuľkou. Dochutíme soľou a korením.
  6. Papriky nakrájame na lodičky a jednotlivo plníme náplňami.

↑ Späť hore

Počet hlasov: 87