- GF, Vitarián, Vegán, Vegetarián
- 35 minút a 2 hodiny namáčanie
- mixér
- 4 porcie
Ingrediencie
- 3 farebné papriky
- 1 šálka kešu orechov, vopred namočených
- 1 čili paprička
- ½ kapie
- 10 cherry paradajok
- 2 PL mletej červenej papriky
- ½ šálky citrónovej šťavy
- 1 zrelé avokádo
- 2 strúčiky cesnaku
- ¼ malého póru
- ½ mladej cibuľky
- 2 PL tekvicového oleja
- 1 PL olivového oleja
- 4 šampiňóny
- 1 ČL bieleho korenia
- olivový olej, soľ, korenie
Postup
- Šampiňóny nakrájame a dáme marinovať do tekvicového oleja spolu 2 PL citrónovej šťavy, 1 ČL soli a bielym korením.
- Namočené kešu rozmixujeme do hmoty hustotou podobnej smotane, vodu pridávame podľa potreby. Vzniknutú hmotu si rozdelíme na dve polovice.
- Paprika s čili: Prvú polovicu kešu smotany zmiešame s 1 PL červenej mletej papriky, 5 cherry paradajkami, kapiou, soľou, 1 ČL citrónovej šťavy a vymixujeme. Dozdobíme čerstvou bazalkou.
- Paprika so šampiňónovou plnkou: Do druhej polovice kešu smotany pridáme najemno nakrájaný pór, 1 strúčik roztlačeného cesnaku a marinované šampiňóny.
- Paprika s guacamole: Avokádo roztlačíme vidličkou, pokvapkáme citrónovou šťavou, pridáme roztlačený cesnak, olivový olej a na drobné kúsky nakrájané zvyšné cherry paradajky s jarnou cibuľkou. Dochutíme soľou a korením.
- Papriky nakrájame na lodičky a jednotlivo plníme náplňami.
Počet hlasov: 957