Chlebík z 3 druhov semiačok s bryndzovou nátierkou

  • GF, Vitarián, Vegán, Vegetarián
  • 15 minút, sušenie 10 hodín a namáčanie 7 hodín
  • sušička, mixér
  • 4 porcie

Ingrediencie

  • ½ šálky slnečnicových semienok
  • ¼ šálky sezamových semienok
  • ¾ šálky ľanových semienok, vopred na noc namočených
  • ¾ šálky slnečnicových semienok, vopred na noc namočených
  • ½ šálky vlašských orechov alebo zmes ľubovoľných orechov
  • štipka soli
  • tekvicový olej podľa potreby

Postup

  1. Namočené slnečnicové a ľanové semienka rozmixujeme v mixéri spolu s vlašskými orechmi. Pridáme tekvicový olej.
  2. Zmes v miske zmiešame s celými (nenamočenými) zvyšnými semienkami a dosolíme.
  3. Vytvoríme obdĺžniky požadovaného tvaru, aký chceme aby mal chlebík s hrúbkou asi ½ cm, ktoré ukladáme na fóliu na sušenie. Tvar zostane nezmenený aj po usušení.
  4. Sušíme v sušičke približne 10 hodín na 42 °C.
  5. Tu nájdete recept na bryndzovú nátierku.
Variant

Tvar chlebíka si prispôsobte. Chlebíky môžeme tvarovať ľubovoľne podľa potreby do kociek, obdĺžnikov či pol kruhov. Dôležité je vedieť, že tvar, ani veľkosť chlebíka sa po usušení nezmení. Pri tvarovaní si pomôžte nožíkom alebo silikónovou stierkou.

↑ Späť hore

Počet hlasov: 80