- GF, Vegán, Vegetarián
- 15 minút
- vysokootáčkový mixér
- 4 porcie
Ingrediencie
- 2 šálky kyslej kapusty
- ½ šálky vody z kyslej kapusty
- 2 šálky vody
- 3 PL olivového oleja
- 2 PL mletej červenej papriky
- 1 strúčik cesnaku
- 6 cherry paradajok alebo 2 normálne paradajky
- 2 ½ PL miso pasty
- ¾ šálky sušených hríbov
- ½ šálky sušených sliviek
- ½ čili papričky
- 100 g údeného tofu
- soľ, čierne korenie, muškátový oriešok
- 1 šálka kešu orechov
Postup
- Hríby namočíme do vody.
- Vo Vitamixe zmixujeme vodu z kyslej kapusty, paradajky, olivový olej, červenú papriku, miso pastu, vodu, soľ, korenie, muškátový oriešok, čili a polovicu pripravených hríbov.
- Do nádoby vložíme kyslú kapustu a zalejeme rozmixovanou zmesou. Pridáme zvyšné hríby, slivky a nakrájané tofu. Všetko premiešame a necháme odležať v chladničke, aby sa všetky chute spojili.
- Na zjemnenie chuti namočíme kešu orechy na 10 minút do vody a následne rozmixujeme. Pridáme do hotovej kapustnice.
Tip
Kapustnicu si môžu dopriať aj vitariáni, stačí ak v recepte nepoužijete tofu.
Počet hlasov: 984