Kapustnica

  • GF, Vegán, Vegetarián
  • 15 minút
  • vysokootáčkový mixér
  • 4 porcie

Ingrediencie

  • 2 šálky kyslej kapusty
  • ½ šálky vody z kyslej kapusty
  • 2 šálky vody
  • 3 PL olivového oleja
  • 2 PL mletej červenej papriky
  • 1 strúčik cesnaku
  • 6 cherry paradajok alebo 2 normálne paradajky
  • 2 ½ PL miso pasty
  • ¾ šálky sušených hríbov
  • ½ šálky sušených sliviek
  • ½ čili papričky
  • 100 g údeného tofu
  • soľ, čierne korenie, muškátový oriešok
  • 1 šálka kešu orechov

Postup

  1. Hríby namočíme do vody.
  2. Vo Vitamixe zmixujeme vodu z kyslej kapusty, paradajky, olivový olej, červenú papriku, miso pastu, vodu, soľ, korenie, muškátový oriešok, čili a polovicu pripravených hríbov.
  3. Do nádoby vložíme kyslú kapustu a zalejeme rozmixovanou zmesou. Pridáme zvyšné hríby, slivky a nakrájané tofu. Všetko premiešame a necháme odležať v chladničke, aby sa všetky chute spojili.
  4. Na zjemnenie chuti namočíme kešu orechy na 10 minút do vody a následne rozmixujeme. Pridáme do hotovej kapustnice.
Tip

Kapustnicu si môžu dopriať aj vitariáni, stačí ak v recepte nepoužijete tofu.

    ↑ Späť hore

    Počet hlasov: 152