Zeleninová pizza

  • GF, Vitarián, Vegán, Vegetarián
  • 30 minút, namáčanie 1 hodina a sušenie 8 hodín
  • vysokootáčkový mixér, sušička
  • 4 porcie

Ingrediencie

  • Cesto
  • ½ hlávky karfiolu
  • ½ PL sladkej papriky
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 PL olivového oleja
  • 2 PL oregana
  • 5 PL konopných semienok
  • 5 PL ľanových semienok, vopred namočených na asi 1 hodinu
  • soľ
  • Vrch na pizzu
  • 1 paradajka
  • 2 cherry paradajky
  • 6 sušených paradajok, vopred namočených na 20 minút
  • 1 čili
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • 1 jarná cibuľka
  • 4 šampiňóny
  • ½ šálky rukoly

Postup

  1. Z karfiolu vezmeme len ružičky a spolu s ostatnými ingredienciami vložíme do Vitamixu. Všetko vymixujeme pri nízkych otáčkach na jemnú hmotu (nie na úplne hladkú kašu).
  2. Zo zmesi vytvarujeme požadovaný tvar na pizzové cesto a dáme sušiť na 8 hodín pri 42 °C.
  3. Z paradajok, sušených paradajok, čili a citrónovej šťavy si pripravíme paradajkový základ na pizzu tak, že ich spolu rozmixujeme.
  4. Zmes vylejeme na pripravené cesto a pridáme nakrájané šampiňóny, cherry paradajky a rukolu.

↑ Späť hore

Počet hlasov: 134