- GF, Vitarián, Vegán, Vegetarián
- 30 minút a sušenie 4 hodiny
- vysokootáčkový mixér, sušička, odšťavovač
- 2 porcie
Ingrediencie
- 1 brokolica
- 3 PL olivového oleja
- 5 PL tahini pasty
- 1 PL citrónovej šťavy
- 3 ČL sójovej omáčky tamari
- 1 ČL agávového sirupu
- 1 PL vínneho octu
- 1 strúčik cesnaku
- ½ čili papričky
- malý kúsok zázvoru
- Pestrá ryža
- 1 šálka mrkvy
- 1 šálka petržlenu
- 5 makadamiových orechov
- 1 PL miso pasty
- 1 PL olivového oleja
- 2 jarné cibuľky
Postup
- Brokolicu rozdelíme na jednotlivé ružičky, potrieme olejom a necháme 15 minút odstáť. Poukladáme na paraflexovú fóliu a necháme sušiť v sušičke 4 hodiny pri 40 °C.
- V mixéri na omáčku rozmixujeme tahini pastu, citrónovú šťavu, sójovú omáčku, sirup, ocot, cesnak, čili a zázvor. Omáčkou polejeme zapečenú brokolicu.
- Mrkvu a petržlen odšťavíme. Šťavu vypijeme, odšťavenú zmes zmixujeme s orechmi, cesnakom, miso pastou a olivovým olejom. Cibuľku nakrájame na kolieska a ozdobíme ňou vzniknutú „farebnú ryžu“.
Počet hlasov: 885