Sushi

  • GF, Vegán, Vegetarián
  • 45 minút
  • bambusová podložka
  • 4 porcie

Ingrediencie

  • 10 plátkov (27 g) riasy sushi nori
  • 200 g (cca 15 plátkov) okrúhleho ryžového papiera
  • 1 rímsky šalát
  • 1 lollo rosso šalát
  • 1 radicchio šalát červený
  • 1 balenie cviklových výhonkov
  • 1 balenie cviklových lístkov
  • 2 zrelé avokáda
  • 2 kapie
  • 1 balenie hráškových výhonkov
  • 200 g bieleho tofu natural
  • 5 PL chia semienok
  • 5 PL psyllia
  • ½ šálky pažítky
  • sójová omáčka
  • wasabi

Postup

  1. Chia semienka dáme do jedného pohára, psylium do druhého a zalejeme vodou. Necháme postáť 20 minút, aby napučali a vytvorili hustú lepkavú konzistenciu.
  2. Avokádo, papriku, tofu, pažítku, hráškové výhonky, radicchio šalát a iné suroviny podľa vašej fantázie nakrájame na tenké dlhé plátky.
  3. Listy zo šalátov si pripravíme na rovné kúsky približne 15 x 7 cm.
  4. Ryžový papier si namočíme do vlažnej vody, položíme na dosku, dáme 2-3 vrstvy šalátu alebo cviklových výhonkov, aby sme mali pevnú štruktúru, doplníme tofu, avokádo, papriku, lollo roso a spravíme rolku tak, aby sme čo najviac stlačili vnútro. Treba byť opatrný, aby sa ryžový papier nepretrhol. Trik je v tom, že papier nesmie byť ani príliš mäkký, ani príliš tvrdý.
  5. Namočíme si plátok nori do vlažnej vody, položíme na dosku, nanesieme vrstvu hrubú asi 5 mm pozostávajúcu buď z chia alebo psyllium želé, položíme na bambusovú podložku, doplníme papriku, tofu, pažítku a stočíme do rolky, pričom si pomôžeme bambusovou podložkou.
  6. Necháme 15 minút postáť, aby nám plátky stvrdli. Ostrým nožom narežeme kúsky dlhé 4 až 5 cm, ktoré uložíme na tanier. Do mištičky dáme sójovú omáčku, wasabi, nakladaný japonský zázvor a podávame.
Tip

Pre vitariánsku verziu sushi vynechajte tofu a na výrobu sushi roliek používajte namiesto ryžového papiera len riasy.

↑ Späť hore

Počet hlasov: 106