Špenátový quiche

  • GF, Vitarián, Vegán, Vegetarián
  • 30 minút a sušenie 36 hodín
  • vysokootáčkový mixér, sušička
  • 4 porcie

Ingrediencie

  • Korpus
  • 1 šálka kešu orechov
  • ¼ šálky makadamiových orechov
  • 2 PL ľanových semienok
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 ČL olivového oleja
  • ¼ ČL soli
  • 3 PL vody
  • 1 PL šťavy z citróna
  • Plnka
  • 2 šálky nakrájaných čerstvých hríbov
  • ½ ČL soli
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • 1 stredne veľká cukina
  • ¼ šálky vody
  • 1 ½ šálky kešu
  • ¼ šálky bieleho misa
  • 2 ČL citrónovej šťavy
  • ½ strednej cibule
  • ½ PL soli
  • ¼ šálky mladej cibuľky
  • 2 šálky čerstvého špenátu
  • 2 PL olivového oleja
  • 1 šálka sušených rajčín
  • 1 PL bazalky

Postup

  1. Korpus: Všetky ingrediencie spolu zmixujeme. Vzniknutú hmotu vložíme do dvoch nádob s polomerom 20 cm. Prstami vystelieme formu a vložíme do sušičky na 6 hodín a 42 stupňov.
  2. Plnka: Hríby marinujeme v citrónovej šťave so soľou. Nakrájaný špenát, bazalku, paradajky a mladú cibuľku marinujeme v olivovom oleji so soľou.
  3. Nakrájanú cukinu, vodu, kešu orechy, miso, citrónovú šťavu, cibuľu a soľ vymixujeme v mixéri.
  4. Zmixovanú hmotu zmiešame s marinovanými ingredienciami. Vylejeme na hotový korpus.
  5. Koláč sušíme 24 hodín pri 42 °C.

↑ Späť hore

Počet hlasov: 166