- GF, Vitarián, Vegán, Vegetarián
- 30 minút a sušenie 36 hodín
- vysokootáčkový mixér, sušička
- 4 porcie
Ingrediencie
- Korpus
- 1 šálka kešu orechov
- ¼ šálky makadamiových orechov
- 2 PL ľanových semienok
- 1 strúčik cesnaku
- 2 ČL olivového oleja
- ¼ ČL soli
- 3 PL vody
- 1 PL šťavy z citróna
- Plnka
- 2 šálky nakrájaných čerstvých hríbov
- ½ ČL soli
- 1 PL citrónovej šťavy
- 1 stredne veľká cukina
- ¼ šálky vody
- 1 ½ šálky kešu
- ¼ šálky bieleho misa
- 2 ČL citrónovej šťavy
- ½ strednej cibule
- ½ PL soli
- ¼ šálky mladej cibuľky
- 2 šálky čerstvého špenátu
- 2 PL olivového oleja
- 1 šálka sušených rajčín
- 1 PL bazalky
Postup
- Korpus: Všetky ingrediencie spolu zmixujeme. Vzniknutú hmotu vložíme do dvoch nádob s polomerom 20 cm. Prstami vystelieme formu a vložíme do sušičky na 6 hodín a 42 stupňov.
- Plnka: Hríby marinujeme v citrónovej šťave so soľou. Nakrájaný špenát, bazalku, paradajky a mladú cibuľku marinujeme v olivovom oleji so soľou.
- Nakrájanú cukinu, vodu, kešu orechy, miso, citrónovú šťavu, cibuľu a soľ vymixujeme v mixéri.
- Zmixovanú hmotu zmiešame s marinovanými ingredienciami. Vylejeme na hotový korpus.
- Koláč sušíme 24 hodín pri 42 °C.
Počet hlasov: 1187