Pizza Margarita

  • GF, Vitarián, Vegán, Vegetarián
  • 30 minút, namáčanie 2 hodiny a sušenie 8 hodín
  • vysokootáčkový mixér, sušička
  • 4 porcie

Ingrediencie

  • ½ šálky ľanových semienok
  • ½ šálky sezamových semienok
  • ½ šálky slnečnicových semienok
  • ½ šálky tekvicových semienok
  • ½ šálky ovsených vločiek
  • 2 paradajky
  • ½ kapie
  • 5-6 sušených paradajok, vopred namočených na asi 20 minút
  • ½ hlávky karfiolu
  • 1 PL lahôdkového droždia
  • 1 strúčik cesnaku
  • soľ a korenie
  • bazalka

Postup

  1. Všetky semienka na 2 hodiny namočíme. Potom z nich zlejeme vodu, necháme v sitku odkvapkať a vložíme späť do misy.
  2. Pridáme štipku soli a rozmixujeme na cesto. Nemusí byť hladké, ale také, aby dobre držalo pokope.
  3. Cesto vylejeme na nepriľnavú fóliu do sušičky, vytvarujeme ho do požadovaného tvaru a necháme sušiť 8 hodín pri 42 °C.
  4. Paradajky, kapiu, sušené paradajky, soľ, korenie, cesnak a bazalku zmixujeme v mixéri. Vzniknutú zmes natrieme na pripravené cesto.
  5. Karfiol rozdrobíme na maličké kúsky, zmiešame s droždím a posolíme. Takto vzniknutú zmes môžeme použiť ako syr na pizzu. Ozdobíme lístkami bazalky a cherry paradajkami.

↑ Späť hore

Počet hlasov: 119