- GF, Vitarián, Vegán, Vegetarián
- 30 minút, namáčanie 2 hodiny a sušenie 8 hodín
- vysokootáčkový mixér, sušička
- 4 porcie
Ingrediencie
- ½ šálky ľanových semienok
- ½ šálky sezamových semienok
- ½ šálky slnečnicových semienok
- ½ šálky tekvicových semienok
- ½ šálky ovsených vločiek
- 2 paradajky
- ½ kapie
- 5-6 sušených paradajok, vopred namočených na asi 20 minút
- ½ hlávky karfiolu
- 1 PL lahôdkového droždia
- 1 strúčik cesnaku
- soľ a korenie
- bazalka
Postup
- Všetky semienka na 2 hodiny namočíme. Potom z nich zlejeme vodu, necháme v sitku odkvapkať a vložíme späť do misy.
- Pridáme štipku soli a rozmixujeme na cesto. Nemusí byť hladké, ale také, aby dobre držalo pokope.
- Cesto vylejeme na nepriľnavú fóliu do sušičky, vytvarujeme ho do požadovaného tvaru a necháme sušiť 8 hodín pri 42 °C.
- Paradajky, kapiu, sušené paradajky, soľ, korenie, cesnak a bazalku zmixujeme v mixéri. Vzniknutú zmes natrieme na pripravené cesto.
- Karfiol rozdrobíme na maličké kúsky, zmiešame s droždím a posolíme. Takto vzniknutú zmes môžeme použiť ako syr na pizzu. Ozdobíme lístkami bazalky a cherry paradajkami.
Počet hlasov: 971