Pad Thai

  • GF, Vegán, Vegetarián
  • 20 minút
  • vysokootáčkový mixér
  • 2 porcie

Ingrediencie

  • 340 g alebo 1 balenie rezancov riasy kelp
  • 200 g biele tofu natural
  • 1 červená paprika
  • ½ šálky pažítky
  • ½ stredne veľkej červenej cibule
  • ½ šálky mungo klíčkov
  • 3 PL divých arašidov
  • čerstvý koriander
  • čierny sezam
  • Omáčka
  • 5 ČL tamarindu, ak nemáte radi kyslé, pridajte menej lyžičiek
  • 2 kolieska čerstvého ananásu
  • 6 kúskov sušeného ananásu
  • 2 cm zázvoru alebo 4 kolieska
  • 6 strúčikov cesnaku
  • 2 čili papričky
  • 10 PL za studena lisovaného kokosového oleja
  • 1 ČL kurkumy
  • ½ ČL soli

Postup

  1. Všetky suroviny na omáčku rozmixujeme vo Vitamixe.
  2. Kelp rezance rozdrobíme na menšie kúsky, tofu pokrájame na kocky a primiešame ich do omáčky.
  3. Červenú papriku pokrájame na tenké pásiky dlhé 6 cm. Pažítku pokrájame na rovnakú veľkosť. Červenú cibuľu pokrájame na plátky – polmesiačiky a divé arašidy na drobné kúsky.
  4. Všetky tieto ingrediencie pridáme ku kelp rezancom a tofu a posypeme mungo klíčkami.
Variant

Kešu syr. Ak chceme vitariánsku verziu tohto receptu, stačí ak vynecháme tofu alebo si namiesto tofu pripravíme surovú náhradu syra. Tá je vynikajúca najmä z rozmixovaných kešu orieškov s pridaním citrónovej šťavy alebo aj byliniek, lahôdkového droždia a soli. Ak chceme, aby syr držal pokope, pridajme vopred rozmixované psyllium a zmes s kešu znovu rozmixujme, následne vysušíme v sušičke a pokrájame.

    ↑ Späť hore

    Počet hlasov: 88