- GF, Vegán, Vegetarián
- 20 minút
- vysokootáčkový mixér
- 2 porcie
Ingrediencie
- 340 g alebo 1 balenie rezancov riasy kelp
- 200 g biele tofu natural
- 1 červená paprika
- ½ šálky pažítky
- ½ stredne veľkej červenej cibule
- ½ šálky mungo klíčkov
- 3 PL divých arašidov
- čerstvý koriander
- čierny sezam
- Omáčka
- 5 ČL tamarindu, ak nemáte radi kyslé, pridajte menej lyžičiek
- 2 kolieska čerstvého ananásu
- 6 kúskov sušeného ananásu
- 2 cm zázvoru alebo 4 kolieska
- 6 strúčikov cesnaku
- 2 čili papričky
- 10 PL za studena lisovaného kokosového oleja
- 1 ČL kurkumy
- ½ ČL soli
Postup
- Všetky suroviny na omáčku rozmixujeme vo Vitamixe.
- Kelp rezance rozdrobíme na menšie kúsky, tofu pokrájame na kocky a primiešame ich do omáčky.
- Červenú papriku pokrájame na tenké pásiky dlhé 6 cm. Pažítku pokrájame na rovnakú veľkosť. Červenú cibuľu pokrájame na plátky – polmesiačiky a divé arašidy na drobné kúsky.
- Všetky tieto ingrediencie pridáme ku kelp rezancom a tofu a posypeme mungo klíčkami.
Variant
Kešu syr. Ak chceme vitariánsku verziu tohto receptu, stačí ak vynecháme tofu alebo si namiesto tofu pripravíme surovú náhradu syra. Tá je vynikajúca najmä z rozmixovaných kešu orieškov s pridaním citrónovej šťavy alebo aj byliniek, lahôdkového droždia a soli. Ak chceme, aby syr držal pokope, pridajme vopred rozmixované psyllium a zmes s kešu znovu rozmixujme, následne vysušíme v sušičke a pokrájame.
Počet hlasov: 1028