Čili ananás so šampiňónmi

  • GF, Vitarián, Vegán, Vegetarián
  • 15 minút
  • vysokootáčkový mixér
  • 2 porcie

Ingrediencie

  • 1 veľký zrelý ananás
  • 1 červený lollo rosso šalát
  • 250 g šampiňónov
  • 1 šálka petržlenovej vňate
  • 1 vetvička tymiánu
  • korenie a soľ
  • ½ šálky na slnku sušených paradajok
  • 4 čili papričky
  • 1 kapia
  • 1 PL kokosového oleja v surovej kvalite
  • 2 strúčiky cesnaku
  • štipka soli

Postup

  1. Do Vitamixu pridáme sušené paradajky (môžeme predtým namočiť na 1 hodinu), čili papričky, červenú papriku, 1 strúčik cesnaku, kokosový olej, soľ a pomixujeme. Kvalitný panenský kokosový olej si môžete kúpiť aj na vitarian.sk.
  2. Očistíme si ananás, vyrežeme krúžok vo vnútri a nakrájame ho na plátky. Plátky položíme do misky, zalejeme čili omáčkou a necháme 10 minút postáť.
  3. Zatiaľ si pripravíme šampiňónový šalát. Očistíme šampiňóny, nakrájame na malé kúsky, vložíme do misky, doplníme nasekaným petržlenom, lyžičkou kokosového oleja a tymiánom. Pretlačíme cesnak, pridáme soľ a všetko spolu dobre premiešame.
  4. Na tanier si položíme 3 kúsky ananásu, vnútro ozdobíme lollo rosso šalátom a doplníme šampiňónový šalát.
Tip

Ananás a čili sa na Slovensku môžu zdať nezvyčajnou kombináciou. V Ázii je ananás so soľou a čili úplne bežným jedlom. Je to skutočná explózia chutí, sladko-ostro-kyslej.

    ↑ Späť hore

    Počet hlasov: 107