Bielkovinové klobúčiky

  • GF, Vitarián, Vegán, Vegetarián
  • 30 minút a namáčanie 6 hodín
  • vysokootáčkový mixér
  • 2 porcie

Ingrediencie

  • Hlavné
  • 4 šampiňónové klobúčiky
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 8 cherry paradajok
  • 8 čiernych olív
  • 16 bobúľ kapár
  • 4 PL mungo fazule, vopred namočenej
  • 2 PL dijonskej horčice
  • 4 PL lúpaných konopných semienok
  • 2 ČL horčičných semienok
  • 2 jedlé levanduľové kvety
  • 4 listy bazalky
  • 4 listy petržlenovej vňate
  • 2 ČL nasekanej čerstvej pažítky
  • 6 malých hlavičiek karfiolu
  • Omáčka
  • ½ šálky vykôstkovaných čiernych olív
  • 2 PL olivového oleja

Postup

  1. Šampiňónové klobúčiky umyjeme a vnútro vyberieme.
  2. Do misky si pretlačíme cesnak, pridáme cherry paradajky nakrájané na malé kocky, čierne olivy nakrájané na kolieska, kapary, namočené mungo, dijonskú horčicu, lúpané konopné semienka, namočené horčičné semienka, na drobno nakrájané levanduľové kvety, bazalku, petržlenovú vňať a pažítku a pomiešame.
  3. Takto vytvorenú zmes naplníme do klobúčikov.
  4. Karfiol v strede vyrežeme a do jeho stredu pridáme omáčku, ktorej ingrediencie sme si rozmixovali pri najmenšej rýchlosti, aby nám nevznikla kaša.

    ↑ Späť hore

    Počet hlasov: 154