Dresing pre cisársky šalát

  • Vegetarián
  • 1 minúta
  • mixér Vitamix
  • ½ šálky (120 ml)

Ingrediencie

  • Romana šalát, rozdelený na kúsky
  • 3 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 vaječná náhrada
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 čajová lyžička octu z červeného vína
  • 1 polievková lyžica citrónovej šťavy
  • ¼ šálky (60 ml) strúhaného parmezánu
  • 1 čajová lyžička jemne narezaného plesňového syra (modrá pleseň) alebo sardelovej pasty
  • ½ čajovej lyžičky soli
  • ¼ čajovej lyžičky horčičného prášku
  • Korenie na dochutenie Korenené krutóny (podľa voľby)

Postup

  1. Šalát umyť a nechať dobre odkvapkať, vložiť do šalátovej misky a odložiť stranou. Ostatné prísady v uvedenom poradí vložiť do zásobníka Vitamix. Nasadiť kryt s uzáverom a upevniť ho.
  2. Zvoľte VARIABLE, stupeň 1.
  3. Zapnite prístroj a plynulo zvýšte rýchlosť na stupeň 4. Nechajte ho bežať 10 sekúnd alebo pokým sú prísady premiešané na hladko.
  4. Želané množstvo naliať na šalát a opatrne premiešať.
  5. Posypať korenenými krutónmi a prípadne troškou syra.
Tip

Chladiť vo vzduchotesnej nádobe.

1 porcia (2 polievkové lyžice) obsahuje:

  • 132 kalórií
  • 12,3 g tuku
  • 4,4 g bielkovín
  • 1.33 g uhľohydrátov

    ↑ Späť hore

    Počet hlasov: 101