- GF, Vitarián, Vegán, Vegetarián
- 15 minút a sušenie 7 hodín
- vysokootáčkový mixér
- 4 porcie
Ingrediencie
- Palacinka
- 4 banány
- ½ ČL mletej škorice
- Plnka
- 1 konzerva kokosového mlieka (aspoň 70 % podiel pevnej zložky - Shan´shi Kokosmilch)
- ½ šálky čerstvých jahôd
- 1 PL agávového sirupu
Postup
- Banán rozmixujeme na kašu alebo poriadne roztlačíme vidličkou.
- Pridáme škoricu.
- Hmotu natrieme na fóliu na sušenie v tenkej, ale súvislej vrstve. Môžeme vytvoriť pláty, ktoré po vysušený zrolujeme ako palacinky tak, aby sme ich mohli naplniť.
- Sušíme v sušičke približne 7 hodín pri 42 °C. Palacinky by sa mali dať pekne odlepiť z fólie.
- Z kokosovej smotany vyšľaháme kokosovú šľahačku. Pridáme nakrájané jahody a agávový sirup.
- Po vysušení zrolujeme a naplníme zmesou.
Tip
Plnku môžeme sezónne obmieňať podľa dostupnosti čerstvého ovocia, do „cesta“ na palacinky, môžeme pridať aj chia semienka, prípadne rozmixované goji.
Počet hlasov: 955