Škoricové palacinky s jahodovým krémom

  • GF, Vitarián, Vegán, Vegetarián
  • 15 minút a sušenie 7 hodín
  • vysokootáčkový mixér
  • 4 porcie

Ingrediencie

  • Palacinka
  • 4 banány
  • ½ ČL mletej škorice
  •  
  •  
  • Plnka
  • 1 konzerva kokosového mlieka (aspoň 70 % podiel pevnej zložky - Shan´shi Kokosmilch)
  • ½ šálky čerstvých jahôd
  • 1 PL agávového sirupu

Postup

  1. Banán rozmixujeme na kašu alebo poriadne roztlačíme vidličkou.
  2. Pridáme škoricu.
  3. Hmotu natrieme na fóliu na sušenie v tenkej, ale súvislej vrstve. Môžeme vytvoriť pláty, ktoré po vysušený zrolujeme ako palacinky tak, aby sme ich mohli naplniť.
  4. Sušíme v sušičke približne 7 hodín pri 42 °C. Palacinky by sa mali dať pekne odlepiť z fólie.
  5. Z kokosovej smotany vyšľaháme kokosovú šľahačku. Pridáme nakrájané jahody a agávový sirup.
  6. Po vysušení zrolujeme a naplníme zmesou.
Tip

Plnku môžeme sezónne obmieňať podľa dostupnosti čerstvého ovocia, do „cesta“ na palacinky, môžeme pridať aj chia semienka, prípadne rozmixované goji.

↑ Späť hore

Počet hlasov: 115