Ryžové gelato s hrozienkami

  • Vegetarián
  • 30 minút
  • výrobník zmrzliny Nemox
  • cca 1,5 l

Ingrediencie

  • 150 g predvarenej ryže
  • 50 g hrozienok
  • ½ l mlieka
  • 2 čajové lyžičky medu
  • 1 vanilkový lusk
  • štipka soli
  • šťava a kôra z jedného citrónu
  • pomarančová kôra

Postup

  1. Uvarte ryžu v mlieku spolu s vanilkou a hrozienkami.
  2. Nechajte zovrieť, osoľte a varte na miernom ohni, až kým sa mlieko takmer úplne nevpije do ryže.
  3. Vyberte vanilkový lusk a nechajte vychladnúť.
  4. Nastrúhajte kôru citróna a pomaranča a vyžmýkajte citrón.
  5. Zmiešajte s vychladnutou ryžou a medom.
  6. Rozmixujte všetky ingrediencie a nalejte ich do misy prístroja a nechajte ho pracovať 30 minút.

↑ Späť hore

Počet hlasov: 32