Raňajková banánovo-pohánková kaša

  • GF, Vitarián, Vegán, Vegetarián
  • 10 minút a namáčanie 7 hodín
  • vysokootáčkový mixér
  • 2 porcie

Ingrediencie

  • 2 banány
  • 1 šálka datlí, vopred namočených
  • ½ šálky mandlí
  • 1 PL citrónu
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • štipka soli
  • štipka mletej škorice
  • ½ šálky pohánky, vopred namočenej

Postup

  1. Všetky ingrediencie okrem pohánky rozmixujeme v mixéri.
  2. Poslednú pridáme pohánku, pomixujeme už len pri nízkej rýchlosti pár sekúnd, aby sa nám zapracovala do zmesi, ale aby zostala chrumkavá.
  3. Kašu môžeme konzumovať hneď.
  4. Ak si chcete kašu predpripraviť na raňajky vopred, môžete ju skladovať v mrazničke aj dlhší čas a vždy asi 20 minút pred podávaním vybrať z mrazničky.

↑ Späť hore

Počet hlasov: 106