Plnené marhule

  • GF, Vitarián, Vegán, Vegetarián
  • 20 minút a namáčanie 2 hodiny
  • vysokootáčkový mixér
  • 2 porcie

Ingrediencie

  • 3 väčšie marhule
  • Plnka
  • 5 PL strúhaného kokosu
  • 2 PL agávového sirupu
  • 1 PL kokosového masla
  • Omáčka
  • 8 sušených veľkých sliviek, vopred namočených
  • ¼ šálky maku
  • voda podľa potreby

Postup

  1. Marhule opatrne rozpolíme a kôstky vyberieme.
  2. Pomelieme si mak, pridáme slivky a vymixujeme hladkú omáčku. Podľa potreby môžeme doplniť vodu.
  3. Na plnku si v miske zmiešame strúhaný kokos s roztopeným kokosovým maslom. Zmes dosladíme agávovým sirupom.
  4. Marhule naplníme kokosovou plnkou.
  5. Na tanier nalejeme makovú omáčku a vložíme do nej naplnené marhule.
Tip

Marhule môžeme dozdobiť čerstvým ovocím a lístkami čerstvej mäty.

    ↑ Späť hore

    Počet hlasov: 105