Mrazený pistáciový koláčik

  • GF, Vitarián, Vegán, Vegetarián
  • 30 minút a mrazenie 2 hodiny pred podávaním
  • mixér
  • 2 porcie

Ingrediencie

  • 1. časť
  • ½ šálky čerstvej mäty
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • 1 šálky mandľového mlieka
  • 1 vanilkový struk
  • 4 PL agávového sirupu
  • ½ šálky kokosového oleja
  • 2 šálky kešu orechov
  •  
  • 2. časť
  • ½ šálky nasekaných pistácií
  • ¼ šálky kakaových kúskov
  • ¼ šálky mandľového mlieka
  • 3 PL agávového sirupu
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • ¼ šálky kakaového masla
  • 3 PL kakaového prášku
  • ½ šálky kešu orechov

Postup

  1. Vanilkový struk rozpolíme a zvnútra vyškriabeme semienka, ktoré vložíme spolu s ostatnými surovinami z prvej časti do mixéra. Hmotu vymixujeme na hladký krém. Zmes vylejeme do 4 rovnakých foriem a odložíme do mrazničky, kým sa hmota nebude chovať ako zmrzlina.
  2. Všetky prísady druhej časti okrem kakaových kúskov a pistácií pomelieme. Tie potom len primiešame k vymixovanej zmesi. Zo vzniknutej hmoty vytvarujeme 8 korpusov - „klobúčikov“ podľa formy, ktorú má zmrzlina. Poukladáme na potravinovú fóliu a odložíme do mrazničky.
  3. Dve hodiny pred podávaním vyberieme z mrazničky. Zmrzlinu vyklopíme z formičky a na jej vrch a spodok umiestnime korpus. Môžeme dozdobiť nadrvenými pistáciami.

↑ Späť hore

Počet hlasov: 92