- GF, Vitarián, Vegán, Vegetarián
- 30 minút a mrazenie 2 hodiny pred podávaním
- mixér
- 2 porcie
Ingrediencie
- 1. časť
- ½ šálky čerstvej mäty
- 1 PL citrónovej šťavy
- 1 šálky mandľového mlieka
- 1 vanilkový struk
- 4 PL agávového sirupu
- ½ šálky kokosového oleja
- 2 šálky kešu orechov
- 2. časť
- ½ šálky nasekaných pistácií
- ¼ šálky kakaových kúskov
- ¼ šálky mandľového mlieka
- 3 PL agávového sirupu
- 1 PL citrónovej šťavy
- ¼ šálky kakaového masla
- 3 PL kakaového prášku
- ½ šálky kešu orechov
Postup
- Vanilkový struk rozpolíme a zvnútra vyškriabeme semienka, ktoré vložíme spolu s ostatnými surovinami z prvej časti do mixéra. Hmotu vymixujeme na hladký krém. Zmes vylejeme do 4 rovnakých foriem a odložíme do mrazničky, kým sa hmota nebude chovať ako zmrzlina.
- Všetky prísady druhej časti okrem kakaových kúskov a pistácií pomelieme. Tie potom len primiešame k vymixovanej zmesi. Zo vzniknutej hmoty vytvarujeme 8 korpusov - „klobúčikov“ podľa formy, ktorú má zmrzlina. Poukladáme na potravinovú fóliu a odložíme do mrazničky.
- Dve hodiny pred podávaním vyberieme z mrazničky. Zmrzlinu vyklopíme z formičky a na jej vrch a spodok umiestnime korpus. Môžeme dozdobiť nadrvenými pistáciami.
Počet hlasov: 937