Fondue „Tvarohový koláč“ s bielou čokoládou

  • Vegetarián
  • 3 minúty
  • mixér Vitamix
  • 4 ½ šálky (1,1 l)

Ingrediencie

  • Pre fondue
  • 1 šálku (240 ml) šľahačky zohriať a pridať
  • ½ šálky (120 ml) kyslej smotany
  • Cca 180 ml mascarpone
  • 240 ml čerstvého syra
  • ¼ šálky (60 ml) cukru
  • ¼ čajovej lyžičky strúhaného muškátového orecha
  • ¼ čajovej lyžičky škorice
  • 1 čajová lyžička vanilky
  • 240 ml bielej čokolády

Postup

  1. Všetky prísady v uvedenom poradí vložiť do zásobníka Vitamix. Nasadiť kryt s uzáverom a upevniť ho.
  2. Nastaviť rýchlosť na VARIABLE, stupeň 1.
  3. Zapnúť prístroj a plynulo zvýšiť rýchlosť na stupeň 10 a potom na HIGH. Nechať bežať 2 až 3 minúty pokým sa vytvorí hladká, rovnomerná konzistencia a hmota sa zohreje.
  4. Vyliať do fondue hrnca.
Tip

Na dipovanie

Bábovka, biskvitový koláč, čerstvé hruškové plátky, čerstvé jablkové plátky a sušené ovocie

1 porcia (½ šálky, 120 ml) obsahuje:

  • 449 kalórií
  • 38 g tuku
  • 6 g bielkovín
  • 23 g uhľohydrátov

↑ Späť hore

Počet hlasov: 102