Čokoládové pralinky

  • GF, Vitarián, Vegán, Vegetarián
  • 60 minút a mrazenie 2 hodiny pred podávaním
  • vysokootáčkový mixér
  • 4 porcie

Ingrediencie

  • 1 ½ šálky kakaového masla
  • ½ šálky kakaového prášku
  • 6 PL agáve sirupu
  • kokosový olej na vymastenie formičiek
  • Plnka
  • ½ hrnčeka goji
  • ½ hrnčeka sušeného ananásu
  • 1 hrnček sušených odkôstkovaných datlí
  • 3 PL kokosového mlieka - hustého
  • 1 PL mletej škorice
  • vanilkový struk
  • 2 PL maca prášku
  • 2 PL mandlí
  • 2 PL strúhaného kokosu

Postup

  1. Kakaové maslo rozpustíme vo vodnom kúpeli. Rozpustenú hmotu rozdelíme do dvoch nádob na dve polovice. V jednej nádobe vytvoríme tmavú hmotu pridaním kakaového prášku a 3 PL agávového sirupu. V druhej nádobe pripravíme bledú hmotu, do ktorej pridáme 3 PL agávového sirupu.
  2. Misku s tmavou hmotou ešte rozdelíme na dve polovice. Z jednej urobíme tmavú plnku pridaním kokosového mlieka, mletej škorice a datlí. Všetko dôkladne zmixujeme. Z druhej polovice tmavej hmoty budeme robiť obal tmavých praliniek.
  3. Ďalšie plnky si robíme zo vzniknutej bledej kakaovej hmoty, ktorú si rozdelíme do troch misiek. Do jednej misky pridáme goji a zmixujeme. Do druhej misky maca prášok, zmixujeme a do tretej sušený ananás a vnútro z vanilkového struku, tiež zmixujeme. Vzniknú nám 3 farebné hmoty, ktoré môžeme naplniť do pripravených formičiek a vzniknú nám zaujímavé farebné pralinky, alebo ich použiť ako náplň do tmavých praliniek.
  4. Formičky si vymastíme kokosovým olejom. Niektoré môžeme vystlať strúhaným kokosom pre zaujímavý vizuálny efekt. Do polovice formičiek nanesieme tenkú vrstvu vzniknutej tmavej kakaovej hmoty, pripravenej ako obal praliniek a necháme chvíľku ztuhnúť vo formičkách.
  5. Do stuhnutého obalu praliniek striedavo plníme jednotlivé náplne. Podľa chutí môžeme ešte do stredu náplne pralinky vtlačiť mandľu.
  6. Tmavé pralinky “uzatvárame” tmavou hmotou určenou na obal pralinky.
  7. Hotové pralinky necháme stuhnúť v chladničke aspoň 3 hodiny.
Tip

Chuť praliniek si môžete upraviť množstvom agáve sirupu a kakaového prášku.

↑ Späť hore

Počet hlasov: 90