- GF, Vitarián, Vegán, Vegetarián
- 60 minút a mrazenie 2 hodiny pred podávaním
- vysokootáčkový mixér
- 4 porcie
Ingrediencie
- 1 ½ šálky kakaového masla
- ½ šálky kakaového prášku
- 6 PL agáve sirupu
- kokosový olej na vymastenie formičiek
- Plnka
- ½ hrnčeka goji
- ½ hrnčeka sušeného ananásu
- 1 hrnček sušených odkôstkovaných datlí
- 3 PL kokosového mlieka - hustého
- 1 PL mletej škorice
- vanilkový struk
- 2 PL maca prášku
- 2 PL mandlí
- 2 PL strúhaného kokosu
Postup
- Kakaové maslo rozpustíme vo vodnom kúpeli. Rozpustenú hmotu rozdelíme do dvoch nádob na dve polovice. V jednej nádobe vytvoríme tmavú hmotu pridaním kakaového prášku a 3 PL agávového sirupu. V druhej nádobe pripravíme bledú hmotu, do ktorej pridáme 3 PL agávového sirupu.
- Misku s tmavou hmotou ešte rozdelíme na dve polovice. Z jednej urobíme tmavú plnku pridaním kokosového mlieka, mletej škorice a datlí. Všetko dôkladne zmixujeme. Z druhej polovice tmavej hmoty budeme robiť obal tmavých praliniek.
- Ďalšie plnky si robíme zo vzniknutej bledej kakaovej hmoty, ktorú si rozdelíme do troch misiek. Do jednej misky pridáme goji a zmixujeme. Do druhej misky maca prášok, zmixujeme a do tretej sušený ananás a vnútro z vanilkového struku, tiež zmixujeme. Vzniknú nám 3 farebné hmoty, ktoré môžeme naplniť do pripravených formičiek a vzniknú nám zaujímavé farebné pralinky, alebo ich použiť ako náplň do tmavých praliniek.
- Formičky si vymastíme kokosovým olejom. Niektoré môžeme vystlať strúhaným kokosom pre zaujímavý vizuálny efekt. Do polovice formičiek nanesieme tenkú vrstvu vzniknutej tmavej kakaovej hmoty, pripravenej ako obal praliniek a necháme chvíľku ztuhnúť vo formičkách.
- Do stuhnutého obalu praliniek striedavo plníme jednotlivé náplne. Podľa chutí môžeme ešte do stredu náplne pralinky vtlačiť mandľu.
- Tmavé pralinky “uzatvárame” tmavou hmotou určenou na obal pralinky.
- Hotové pralinky necháme stuhnúť v chladničke aspoň 3 hodiny.
Tip
Chuť praliniek si môžete upraviť množstvom agáve sirupu a kakaového prášku.
Počet hlasov: 1086