Čokoládová zmrzlina

  • GF, Vitarián, Vegán, Vegetarián
  • 10 minút
  • vysokootáčkový mixér
  • 4 zmrzlinové poháre

Ingrediencie

  • 3 mrazené banány
  • 2 PL kakaových bôbov v surovej kvalite
  • 1 PL kakaových kúskov (úlomkov z kakaových bôbov)
  • 3 PL kakaa v surovej kvalite
  • 1 ČL medu alebo 3 sušené figy

Postup

  1. Deň vopred si ošúpeme banány, nakrájame ich na malé kolieska veľkosti asi 3 cm. Takto pripravené banány vložíme do mrazničky.
  2. Do dobre vysušenej nádoby Vitamixu (na mokré sekanie) si dáme bôby a mixujeme ich na najvyššej rýchlosti asi 2 minúty.
  3. Vzniknuté kakaové maslo sa zvykne prilepiť v rohoch nádoby, v tom prípade ho lyžičkou uvoľníme. Pridáme zmrazené banány, kakao, kakaové kúsky a zapneme Vitamix. Piestom zmes tlačíme smerom k nožom.
  4. Ak vznikne v nádobe vír, zmrzlina je hotová. Zmes sa v nádobe sformuje do krásneho krížového obrazca.
  5. Zmrzlinu servírujeme do sklenených mištičiek a posypeme kakaovými kúskami.
Tip

Mrazené banány je lepšie 5 minút pred prípravou zmrzliny vybrať z mrazničky, aby neboli príliš tvrdé. Pri výrobe si pomôžte piestom.

↑ Späť hore

Počet hlasov: 163