- Vegetarián
- 4 minúty
- mixér Vitamix
- 4 šálky (960 ml)
Ingrediencie
- 500 g varených rezancov
- 1 polievková lyžička olivového oleja
- 2 polievkové lyžice cibule, nakrájanej na drobno
- 2 strúčky cesnaku, nakrájaného na drobno
- 1 čajová lyžička oreganu
- ¼ čajovej lyžičky sušeného tymiánu
- ¼ čajovej lyžičky sušeného rozmarínu
- ¼ šálky (60 ml) bieleho vína
- 1 2/3 šálky (400 ml) horúceho nízkotučného mlieka alebo sójového mlieka
- ¼ šálky (60 ml) margarínu
- Po ½ čajovej lyžičky soli a korenia
- ¼ šálky (60 ml) múky
- 480 ml čerstvej zeleniny, nakrájanej na drobno (napr. brokoli, huby, karfiol a cukini)
- Po ½ čajovej lyžičky na drobno nakrájanej čerstvej zeleniny (napr. brokoli, huby, karfiol a cukini)
Postup
- Olivový olej zohriať pri nízkej teplote vo veľkom hrnci. Pridať cibuľu, cesnak, oregano, tymián a rozmarín a pripražiť. Pridať víno a priviesť do varu.
- Do zásobníka vložiť margarín, mlieko, soľ, korenie a múku. Nasadiť kryt s uzáverom a upevniť ho.
- Zvoľte VARIABLE, stupeň 1.
- Zapnite prístroj a plynulo zvýšte rýchlosť na stupeň 10 a potom na HIGH. Nechajte bežať 3 až 4 minúty až zmes zhustne.
- Zeleninu pariť pokým zmäkne.
- Naliať omáčku na čerstvo uvarenú pastu a pridať zeleninu.
1 porcia (1 šálka, 240 ml)) obsahuje:
- 664 kalórií
- 19 g tuku
- 20,1 g bielkovín
- 100 g uhľohydrátov
Počet hlasov: 876