Indické Thali

  • GF, Vegetarián
  • 40 minút
  • strúhadlo, vysokootáčkový mixér
  • 6 misiek

Ingrediencie

  • Čerešňové čatní
  • ½ šálky odkôstkovaných čerešní
  • ½ červenej cibule
  • 2 PL sušených hrozienok
  • 1 PL medu
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 PL vínneho octu
  • 1 cm čerstvého zázvoru
  • ½ ČL kari
  • ¼ ČL škorice
  • Feniklový šalát
  • ½ čerstvého feniklu
  • 10 mandlí, vopred namočených
  • ½ ČL feniklových semiačok
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • 1 ČL medu
  • 1 PL vody
  • Tabouleh-petržlenový šalát
  • ½ šálky nasekanej petržlenovej vňate
  • ½ väčšej paradajky
  • šťava z ½ limetky
  • 1 PL panenského olivového oleja
  • ¼ šalotky
  • soľ, čierne korenie
  • Mango čili
  • ½ čerstvého manga
  • 1 čili paprička
  • 2 PL panenského olivového oleja
  • ½ ČL soli
  • Tofu
  • ½ bieleho tofu
  • sezamové semienka
  • ½ čili papričky
  • ½ strúčiku cesnaku
  • 1 PL limetkovej šťavy
  • 1 PL panenského
  • olivového oleja
  • soľ
  • Tzatziky
  • ½ šálky namočených kešu orechov
  • ½ stredne veľkej uhorky
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 PL olivového oleja
  • 1 PL octu
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • soľ, korenie

Postup

  1. Čerešňové čatní: Očistíme si cibuľu a cesnak. Všetky suroviny okrem medu a octu vložíme do nádoby mixéra, pridáme koreniny. Zmixujeme do hladka. Na záver dochutíme medom a octom.
  2. Feniklový šalát: Mandle namočíme na 5 až 7 hodín do vody. Na strúhadle nahrubo nastrúhame fenikel. V mixéri dohladka rozmixujeme mandle (najlepšie bez šupky) s vodou, medom, citrónovou šťavou a semienkami feniklu. Ozdobíme vňaťou z feniklu a feniklovými semienkami.
  3. Tabouleh-petržlenový šalát: Zeleninu si nakrájame na drobné kúsky. Zmiešames nasekanou petržlenovou vňaťou. Zeleninu dochutíme šťavou z limetky, olivovým olejom, soľou a čiernym korením.
  4. Mango čili: Mango a čili papričku nakrájame na drobné kúsky. Zmiešame s olejom a dosolíme.
  5. Tofu: Rozmixujeme sezamové semienka, čili, cesnak so šťavou z limetky a s panenským olivovým olejom. Tofu si nakrájame na kocky. Pastu zmiešame s tofu a dochutíme soľou.
  6. Tzatziky: Namočené kešu orechy rozmixujeme na konzistenciu podobnú smotane. V prípade potreby doriedime vodou. Uhorku nastrúhame na strúhadle a zmiešame so smotanou z kešu. Do hmoty pridáme pretlačený cesnak a ostatné ingrediencie, spolu premiešame. Podľa potreby ešte dochutíme octom, soľou a korením.
Tip

Tento zdravý snack môžeme doplniť hranolčekmi z čerstvej uhorky, mrkvy a červenej papriky. Vegáni môžu med nahradiť agávovým sirupom.

    ↑ Späť hore

    Počet hlasov: 116