- GF, Vegetarián
- 40 minút
- strúhadlo, vysokootáčkový mixér
- 6 misiek
Ingrediencie
- Čerešňové čatní
- ½ šálky odkôstkovaných čerešní
- ½ červenej cibule
- 2 PL sušených hrozienok
- 1 PL medu
- 1 strúčik cesnaku
- 1 PL vínneho octu
- 1 cm čerstvého zázvoru
- ½ ČL kari
- ¼ ČL škorice
- Feniklový šalát
- ½ čerstvého feniklu
- 10 mandlí, vopred namočených
- ½ ČL feniklových semiačok
- 1 PL citrónovej šťavy
- 1 ČL medu
- 1 PL vody
- Tabouleh-petržlenový šalát
- ½ šálky nasekanej petržlenovej vňate
- ½ väčšej paradajky
- šťava z ½ limetky
- 1 PL panenského olivového oleja
- ¼ šalotky
- soľ, čierne korenie
- Mango čili
- ½ čerstvého manga
- 1 čili paprička
- 2 PL panenského olivového oleja
- ½ ČL soli
- Tofu
- ½ bieleho tofu
- sezamové semienka
- ½ čili papričky
- ½ strúčiku cesnaku
- 1 PL limetkovej šťavy
- 1 PL panenského
- olivového oleja
- soľ
- Tzatziky
- ½ šálky namočených kešu orechov
- ½ stredne veľkej uhorky
- 1 strúčik cesnaku
- 2 PL olivového oleja
- 1 PL octu
- 1 PL citrónovej šťavy
- soľ, korenie
Postup
- Čerešňové čatní: Očistíme si cibuľu a cesnak. Všetky suroviny okrem medu a octu vložíme do nádoby mixéra, pridáme koreniny. Zmixujeme do hladka. Na záver dochutíme medom a octom.
- Feniklový šalát: Mandle namočíme na 5 až 7 hodín do vody. Na strúhadle nahrubo nastrúhame fenikel. V mixéri dohladka rozmixujeme mandle (najlepšie bez šupky) s vodou, medom, citrónovou šťavou a semienkami feniklu. Ozdobíme vňaťou z feniklu a feniklovými semienkami.
- Tabouleh-petržlenový šalát: Zeleninu si nakrájame na drobné kúsky. Zmiešames nasekanou petržlenovou vňaťou. Zeleninu dochutíme šťavou z limetky, olivovým olejom, soľou a čiernym korením.
- Mango čili: Mango a čili papričku nakrájame na drobné kúsky. Zmiešame s olejom a dosolíme.
- Tofu: Rozmixujeme sezamové semienka, čili, cesnak so šťavou z limetky a s panenským olivovým olejom. Tofu si nakrájame na kocky. Pastu zmiešame s tofu a dochutíme soľou.
- Tzatziky: Namočené kešu orechy rozmixujeme na konzistenciu podobnú smotane. V prípade potreby doriedime vodou. Uhorku nastrúhame na strúhadle a zmiešame so smotanou z kešu. Do hmoty pridáme pretlačený cesnak a ostatné ingrediencie, spolu premiešame. Podľa potreby ešte dochutíme octom, soľou a korením.
Tip
Tento zdravý snack môžeme doplniť hranolčekmi z čerstvej uhorky, mrkvy a červenej papriky. Vegáni môžu med nahradiť agávovým sirupom.
Počet hlasov: 1033