- GF, Vitarián, Vegán, Vegetarián
- 20 minút, namáčanie 2-3 hodiny a chladenie 2-3 hodiny
- vysokootáčkový mixér
- forma s priemerom 25cm
Ingrediencie
- Korpus
- 1 ½ šálky maku
- 2 šálky sušených sliviek, vopred namočených
- 1 PL kokosového panenského oleja
- 1 PL agávového sirupu
- Hnedá vrstva
- 1 šálka kakaových bôbov v surovej bio kvalite
- 3 zrelé avokáda
- ½ šálky sušených višní
- 1 PL kakaového prášku
- 3 PL agávového sirupu
- voda podľa potreby
- Biela vrstva
- 3 konzervy kokosového mlieka (aspoň 70 % podiel pevnej zložky - Shan´shi Kokosmilch)
- 2 ČL xylitolu
Postup
- Mak pomelieme.
- Do Vitamixu dáme pomletý mak, slivky, koksový olej, agávový sirup a môžeme pridať aj vodu podľa potreby a rozmixujeme.
- Vzniknutú hmotu vložíme do formy a vytvoríme korpus.
- Všetky suroviny na hnedú hmotu rozmixujeme vo Vitamixe.
- Plechovku s kokosovým mliekom dáme na noc do chladničky.
- Pevná časť mlieka nám stvrdla, vyberieme ju z konzervy lyžicou, dáme do nádoby a šľaháme ako šľahačku. Môžeme pridať trošku xylitolu na osladenie.
- Na korpus dáme hnedú vrstvu, na tú naukladáme čerstvé višne a pokryjeme ich pripravenou šľahačkou. Proces zopakujeme a opäť vrstvíme hnedú hmotu, višne a kokosovú šľahačku.
- Na záver posypeme nastrúhanou raw čokoládou.
- Minimálne na 3 hodiny dáme chladiť do chladničky.
Počet hlasov: 1115