Schwarzwaldská torta

  • GF, Vitarián, Vegán, Vegetarián
  • 20 minút, namáčanie 2-3 hodiny a chladenie 2-3 hodiny
  • vysokootáčkový mixér
  • forma s priemerom 25cm

Ingrediencie

  • Korpus
  • 1 ½ šálky maku
  • 2 šálky sušených sliviek, vopred namočených
  • 1 PL kokosového panenského oleja
  • 1 PL agávového sirupu
  • Hnedá vrstva
  • 1 šálka kakaových bôbov v surovej bio kvalite
  • 3 zrelé avokáda
  • ½ šálky sušených višní
  • 1 PL kakaového prášku
  • 3 PL agávového sirupu
  • voda podľa potreby
  • Biela vrstva
  • 3 konzervy kokosového mlieka (aspoň 70 % podiel pevnej zložky - Shan´shi Kokosmilch)
  • 2 ČL xylitolu

Postup

  1. Mak pomelieme.
  2. Do Vitamixu dáme pomletý mak, slivky, koksový olej, agávový sirup a môžeme pridať aj vodu podľa potreby a rozmixujeme.
  3. Vzniknutú hmotu vložíme do formy a vytvoríme korpus.
  4. Všetky suroviny na hnedú hmotu rozmixujeme vo Vitamixe.
  5. Plechovku s kokosovým mliekom dáme na noc do chladničky.
  6. Pevná časť mlieka nám stvrdla, vyberieme ju z konzervy lyžicou, dáme do nádoby a šľaháme ako šľahačku. Môžeme pridať trošku xylitolu na osladenie.
  7. Na korpus dáme hnedú vrstvu, na tú naukladáme čerstvé višne a pokryjeme ich pripravenou šľahačkou. Proces zopakujeme a opäť vrstvíme hnedú hmotu, višne a kokosovú šľahačku.
  8. Na záver posypeme nastrúhanou raw čokoládou.
  9. Minimálne na 3 hodiny dáme chladiť do chladničky.

↑ Späť hore

Počet hlasov: 122