Kokosovo-banánová torta s čokoládou

  • GF, Vitarián, Vegán, Vegetarián
  • 30 minút a chladenie 3 hodiny
  • vysokootáčkový mixér
  • 10 porcií

Ingrediencie

  • 4 šálky strúhaného kokosu
  • 1 šálka orechov (vlašské, kešu a mandle)
  • 1 šálka kokosového oleja
  • ½ šálky datlí
  • 2 PL medu
  • 6 PL agávového sirupu
  • ½ šálky hustého kokosového mlieka
  • 2 PL kakaa
  • 3 banány
  • ½ šálky kakaového masla a 2 PL kakaového prášku na polevu

Postup

  1. Datle namočíme na pol hodinu do teplej vody. V mixéri rozmixujeme kokos, orechy, namočené datle, med a 2 PL agávového sirupu. Vzniknutý korpus vytvarujeme do tortovej formy.
  2. Banány nakrájame na kolieska veľké 1 cm a poukladáme na korpus.
  3. Zvyšný kokos a agávový sirup rozmixujeme spolu s kokosovým olejom a kokosovým mliekom. Touto plnkou prekryjeme banánovú vrstvu.
  4. V miske rozpustíme kakaové maslo a zmiešame s kakaovým práškom. Podľa chuti môžeme dosladiť agávovým sirupom. Polevou pokryjeme kokosovú plnku.

↑ Späť hore

Počet hlasov: 129