Jablkovo-maková torta

  • GF, Vitarián, Vegán, Vegetarián
  • 40 minút a tuhnutie 4 hodiny
  • vysokootáčkový mixér
  • 6-8 porcií

Ingrediencie

  • 1 šálka maku
  • ½ šálky vlašských orechov, prípadne mandlí
  • ½ šálky datlí
  • štipka soli
  • 1 ČL kokosového oleja
  • 1 šálka namočených vlašských orechov alebo mandlí
  • 6 PL kokosového mlieka
  • 1 až 2 PL škorice
  • 3 PL bieleho kakaového masla
  • Xylitol alebo agávový sirup na osladenie
  • ½ šálky sušených sliviek
  • 1 šálka nastrúhaných jabĺk a mrkvy, pokvapkané citrónom

Postup

  1. V suchej nádobe mixéru Vitamix zomelieme ½ šálky maku. Do mixéru pridáme suché vlašské orechy a pomixujeme. Nakoniec pridáme datle a štipku soli. Zmes musí byť hustá lepkavá, vtlačíme ju na dno tortovej formy.
  2. Prvá vrstva: Do mokrej nádoby Vitamixu pridáme namočené vlašské orechy spolu s časťou vody, v ktorej sa orechy namáčali a časť vody odložíme na prípadné doriedenie. Rozmixujeme. Pridáme 3 lyžice kokosového mlieka, proteín, xylitol a škoricu – pomixujeme. Hotovú zmes nalejeme a rozotrieme na korpus. Navrch dáme nastrúhané jablká spolu s mrkvou.
  3. Druhá vrstva: Rozmixujeme sušené slivky, druhú polovicu maku, 3 lyžice kokosového mlieka, kakaové maslo a xylitol.
  4. Tortu ľubovoľne ozdobíme napríklad vlašskými orechmi a necháme na noc stuhnúť do chladničky, alebo na pár hodín do mrazničky. Z mrazničky vytiahneme aspoň pol hodinu pred podávaním.

↑ Späť hore

Počet hlasov: 143