Využite cenovo atraktívne sady prístrojov a inovatívnych produktov.

Schladenie, aké ešte Slovensko nezažilo

O úspechoch bratislavskej Ice Party s Wimom Hofom

21. 06. 2017 Otužovanie Recenzia Wim Hof  Hana Moravčíková
Schladenie, aké ešte Slovensko nezažilo

Ľadové sochy, adrenalín a hlboký nádych

Keď Hof nenápadne vošiel do dejiska Ice Party, čakali už na neho zástupcovia niekoľkých médií. Nasledoval rozhovor pre Rádio Slovensko a hneď na to reportáž pre televíziu JOJ, doplnená adrenalínovým vstupom redaktorky priamo z ľadového bazéna. V tom čase už Hofa začali obklopovať prvý fanúšikovia a nadšenci metódy, ktorý ho v dave asi 350 ľudí rýchlo spozorovali.

Fotografie, podpisy, otázky a objatia sa hrnuli ako na výrobnom páse, no Hof, zvyknutý na pozornosť s úsmevom a pokorou spĺňal všetky požiadavky fanúšikov. Dnes jeho úsmev kričí z fotiek mnohých tých, ktorí za ním do Bratislavy v horúci júnový deň docestovali.

„Ice Party s Wimom úplne predčila moje očakávania. Veľmi sa mi páčila priateľská atmosféra. Prednášky všetkých inštruktorov boli inšpirujúce a nabité neoceniteľnými informáciami na zlepšenie zdravia, šťastia a sily. Parádne boli dychové cvičenia a ľadový kúpeľ s Wimom a emotívnou hudbou. Ďakujem veľmi pekne za životný zážitok a inšpiráciu.“ Jiří z Oravy

Na prvú slovenskú Ice Party dorazilo až 350 ľudí.

Ľadový živel

Každý, kto Hofa niekedy v živote osobne stretol, vie, že synonymom osobnosti tohto človeka je živelnosť a spontánnosť. A práve tieto dve vlastnosti prebrali vládu nad večerným vývojom Ice Party, ktorá, ako správne poznamenal moderátor Martin Nikodým, nabrala okamžitý samospád.

Len čo sa Hof vrútil do areálu Slavie Agrofert a zaujal miesto vedľa ľadom a vodou naplneného bazénu, ľudia sa zdvíhali z lavíc, vstávali z „tuli“ vakov, zhadzovali tričká a krátke nohavice a masovo sa vrhali do ľadu, akoby to bola príjemne horúca vaňa plná teplej vody a byliniek.

Za pomoci inštruktorov sa v bazéne vystriedali tucty ľudí, ktorí si v Hofovej prítomnosti ľadovú vodu doslova vychutnávali. Hudba, pokriky, potlesk, burácajúce povzbudzovanie samotného Hofa a adrenalín, ktorý sa pri vstupe do vody zdvíhal v žilách každého človeka, rozdúchal úžasnú atmosféru pokoja i vzrušenia šíriacu sa aj medzi tými, ktorí sa do vody neodvážili vstúpiť.

V ľadových súťažiacich účastníci súťažili o knihu Učeň ľadu a o vstupenku na kurz Metódy Wima Hofa.

„Skvelá udalosť s množstvom prepracovaných detailov, ktoré pretvorili Ice Party v dokonalosť... Od knihy Učeň ľadu (aj v angličtine!!!), cez osobné stretnutia so slovenskými inštruktormi až po osobné stretnutie s Wimom... Skvelá organizácia podujatia zabezpečila naozaj uvoľnenú a príjemnú atmosféru. Počas celého večera sme sa mohli s Wimom rozprávať a spoznať ho trochu viac ako z videí. Dúfam, že v pláne je aj Ice Party 2018!“ Scott zo Škótska

Od teórie k praxi

Od ľadového bazénu prešiel čoskoro Hof rovno na pódium, odkiaľ dunivým hlasom šíril svoju životnú misiu – lásku k chladu, návrat k zdraviu, sile a pokojnej mysli a výsledky najnovších vedeckých výskumov, ktoré efektivitu jeho metódy potvrdzujú na čoraz početnejších svetových univerzitách.

Masové chladenie v ľadovom bazéne.

Keďže prax je pre Hofa dôležitejšia ako teória, súčasťou prednášky bolo i dýchacie cvičenie sprevádzané jeho vlastnou hrou na gitare a zvukmi bubnov, do ktorých sa oprel druhý slovenský inštruktor Martin Thám. Ďalšia séria dýchacích cvičení bola sprevádzaná originálnou atmosferickou hudbou, ktorú vytvoril jeden z hlavných organizátorov Ice Party, vydavateľ knihy Učeň ľadu a budúci inštruktor MWH, Andrej Maťko. Po dýchacích cvičeniach nasledoval práve krst knihy Učeň ľadu od Hany Moravčíkovej, ktorá šíri posolstvo Hofovej metódy už i v slovenskom jazyku.

„Sme veľmi radi, že sa nám ako Združeniu inštruktorov Metódy Wima Hofa podarilo zorganizovať prvé komplexné predstavenie metódy pre slovenskú verejnosť. Myslím, že výsledok bol nad očakávanie - viac ako 300 účastníkov, záujem mienkotvorných médií a hlavne úžasná atmosféra plná informácií a zážitkov, odhodlania, zbavenie sa zbytočného strachu a úplné uvoľnenie sa vo vode... Rád by som sa poďakoval členom Združenia za úžasnú prácu pri organizácii, ľuďom, ktorí prišli na Ice Party a boli ochotní experimentovať a hlavne Wimovi za pozitívnu energiu, ktorú s nami zdieľal.“ Peter Gábriž, predseda Združenia inštruktorov Metódy Wima Hofa

Krst knihy Učeň ľadu.

Po súťažiach, prednáškach, kúpeľoch a dýchacích cvičeniach si tí, ktorí ešte vládali, dosýta zaskákali a zatancovali na skvelý výber rockových cover pesničiek. Práve tie ocenil i Hof, ktorý sa s pohárom piva v ruke kolísal v rytmoch moderného rocku spolu s ostatnými.

Tip Vitariána

Hoci Ice Party bola mimoriadnou udalosťou, ktorá sa už nemusí opakovať, súkromnú domácu Ice Party si môžete zorganizovať kedykoľvek chcete. Stačí trochu ľadu, napustená vaňa, príjemná hudba a pohár dobrého smoothie a spomienky na 14. jún 2017 sa opäť rýchlo vynoria. Horúce dni sa akumulujú čoraz viac, a telo tak ochladenie prostredníctvom ľadového kúpeľa mimoriadne ocení. Nečakajte na ďalšiu Wimovu návštevu a dajte si ľadový kúpeľ hneď teraz!

Súvisiace články

Výrobcovia

© 2013 - 2024 Vitarian spol. s r. o.
Powered by MIBRON  |  Created by Faustagency