Využite cenovo atraktívne sady prístrojov a inovatívnych produktov.

Parazity

3 znaky, na ktoré si treba dať pozor!

02. 05. 2016 Ochorenia Trávenie Nervy Deti  Martina Strihová
Parazity

Vedeli ste, že:

  • parazitné infekcie sú bežnejšie, ako si myslíte
  • veľakrát sa parazitom v tele môže dariť, ale neprejavujú žiadne známky ich prítomnosti
  • niekedy sa človek cíti neustále chorý, užíva niekoľko liekov (vrátane antipsychotík) a nenapadne ho, že príčinou jej problému môže byť chronická parazitná infekcia

Najčastejšie ľudské parazity

Parazity majú rôzne tvary a veľkosti. Najbežnejšími parazitmi sú:

  • jedným z najbežnejších parazitov u ľudí je kvasinkám podobný Blastocystis hominis, jednobunečný parazitný organizmus, ktorý zapríčiňuje kŕče v bruchu, nafukovanie, plynatosť a niekedy análne svrbenie.
  • Pásomnica, ktorá môže v ľudskom čreve narásť až do dĺžky 18 metrov. V súčasnosti existuje viac ako 5 000 rôznych druhov pásomníc.
  • Machovce. Ak dostanú šancu, budú vysávať krv z črevných stien človeka.
  • Giardia, jednobunkový parazit, ktorý je zvyčajne výsledkom pitia infikovanej vody. Zvyčajne prežíva v chlórovanej vode a bežne žije v horských potokoch, preto sa ochorenie nazýva „hnačka turistov“. Ročne býva hlásených približne 2,5 milióna prípadov.
  • Krvné motolice. Tie najskôr dospievajú u slimákov a potom ukončia svoj životný cyklus zarytím sa do kože a plávaním v žilách. Krvné motolice infikujú viac ako 200 miliónov ľudí. Existujú aj iné druhy motolíc, ktoré môžu žiť v pečeni, pľúcach a pankrease.
  • V prípade malárie, nová generácia parazitných organizmov prepukne z jedinej červenej krvinky.
  • Mrle, najbežnejšie hlísty v Spojených štátoch. Na celom svete je infikovaných zhruba 209 miliónov ľudí. Najbežnejším znakom nákazy mrľami  je análne svrbenie v noci, ktoré nastáva, keď sa samičia mrla sťahuje do  oblasti perineum, aby nakládla vajíčka. Najčastejšie mrľami trpia deti.

Machovec je bežný parazit, ktorý vysáva krv z črevných stien.

V mnohých prípadoch môžete v sebe nosiť parazita bez toho, aby ste o tom vedeli. Sila vášho imunitného systému môže určiť, či viete alebo neviete o tom, že hosťujete parazity.

Zatiaľ čo je pravda, že osoba v sebe môže veľakrát prechovávať parazita bez toho, aby o tom vedela, iná osoba môže byť infikovaná rovnakým parazitom a cítiť sa úplne zničene a unavene bez toho, že by dokonca vedela, že koreňom jej vlečúcej sa choroby je parazitná infekcia.

Prečo je to tak?

  • Keď je imunitný systém oslabený únavou, vždy nastáva riziko začatia zápalovej kaskády v tele.
  • To platí špeciálne pre črevo, ktoré má priame komunikačné spojenie s mozgom prostredníctvom blúdivého nervu.

3 červené vlajky, ktoré naznačujú, že v sebe nosíte parazita

Ak v sebe pestujete parazita, môže byť akákoľvek práca, ktorú urobíte pre vyliečenie svojho brucha, stále ohrozená. Je to preto, že parazity často vytvárajú črevné zápaly a ničia črevnú sliznicu.

1. Chronické tráviace problémy

Aj ak jete veľmi zdravú vysokozásaditú stravu, prijímate dobré baktérie a potraviny s kultúrou a stále pociťujete vážnu bolesť pri trávení, plynatosť, únavu, mali by ste zvážiť očistu od parazitov.

Aj bez parazitov môže liečba čreva trvať aj šesť mesiacov, pretože šesť mesiacov trvá, kým zápalová reakcia čreva úplne vychladne.

2. Rôzne formy duševnej tiesne

To zahŕňa depresiu, úzkosť, bolesti vrátane bolestí hlavy a očí, halucinácie, zmeny správania a čudný pocit, že je niečo v hlave zaseknuté. Často bývajú tieto symptómy liečené antidepresívnymi liekmi a zostávajú nevyriešené. Diagnóza môže dôjsť až k schizofrénii. Okrem toho, tieto symptómy sa zvyčajne spájajú s tráviacimi problémami.

Črevo je plné neurónov a neurotransmiterov, hlavne serotonínu. Vytvára niečo, čo je známe ako črevný nervový systém. Ako bolo spomenuté, črevo a mozog majú priame spojenie, ktoré sa bežne nazýva os črevo-mozog.

  • Tento vzťah znamená, že ťažkosti v gastrointestinálnom trakte sa môžu prejaviť v nervovom systéme.
  • Keď je v bruchu zápal, môže to viesť k zápalom v mozgu.
  • A naopak, zápal v mozgu sa tiež priamo spája so zápalom v bruchu.
  • Mozgové zápaly môžu spôsobovať duševnú úzkosť ako depresiu, úzkostlivosť a kognitívne poruchy.

3. Autoimunitné poruchy

Veľakrát majú autoimunitné poruchy vzťah jedna s druhou. Autoimunitné poruchy, ktoré boli zdokumentované a špeciálne boli spojené s parazitnou infekciou súvisia s črevami a kĺbmi, ako syndróm dráždivého čreva a reaktívna artritída.

Parazity infikujúce črevo môžu v tele spustiť zápalovú kaskádu.

Pásomnica sa môže v čreve dorásť až dĺžky 18 metrov.

Nájdenie príčiny problému

Pamätajte, že sila imunitného systému a endokrinného systému z veľkej časti určuje, ako závažne parazitná infekcia ovplyvní daného jedinca.

To závisí na tom:

  • Ako si parazit nažíva u svojho hostiteľa.
  • Toxíny a odpadové látky, ktoré vylučuje.
  • Ako parazit aktivuje imunitný systém.
  • Či je imunitný systém človeka slabý alebo unavený.

Chronická choroba môže byť na liečenie problematická hlavne preto, že je potrebné nájsť pôvodnú príčinu dysfunkcie. Zvážte parazity ak konzumujete ideálnu stravu, zvládate stres a stále bojujete s:

  • tráviacimi problémami
  • duševnou úzkosťou
  • autoimunitnými ochoreniami

Parazitom giardia sa môžete infikovať pitím vody, napríklad z horského potoka.

Príčiny

Najčastejšími zdrojmi parazitnej infekcie sú: znečistená voda, surové alebo nedostatočne tepelne upravené mäso (aj ryby), zle umyté ovocie a zelenina, domáce zvieratá a ich výkaly, zlá hygiena, a pod

Protiparazitné kúry

Očistu proti parazitom ľudia v minulosti robievali bežne, ale dnes, keď sme zdraví, nám parazity nespôsobujú závažné problémy - telo sa s nimi dokáže vyrovnať. A až keď sa telo oslabí alebo ochorieme, nastávajú problémy. 

Na očistu proti parazitom sa používali špeciálnymi spôsobmi pripravené napríklad šupy z vlašských orechov, klinček, palina, cesnak a cibuľa - aj vo forme klystíru, ricínový olej, atď. Existujú aj špeciálne bylinné prípravky proti parazitom. Počas protiparazitnej kúry by sa nemal konzumovať žiadny cukor, výrobky z bielej múky ani mäso.

Záver

V mnohých prípadoch je parazitná infekcia úplne nediagnostikovaná. Parazitné infekcie sú bežnejšie, ako si mnoho ľudí myslí. Sila imunitného systému je rozhodujúca, či ste alebo nie ste náchylní k parazitnej infekcii.

Tu sú tri červené vlajky, ktoré naznačujú, že môžete v sebe nosiť parazita a nevedieť o tom:

  1. Chronické tráviace problémy, aj keď jete vysoko zásaditú stravu bohatú na dobré baktérie.
  2. Duševná úzkosť – úzkostlivosť, depresia, halucinácie a zmeny správania.
  3. Autoimunitné poruchy ako reaktívna artritída a syndróm dráždivého čreva.

Ak sa stravujete ideálne, zvládate stres a stále bojujete s týmito problémami, môžu byť na vine práve parazity.

Pri očiste od parazitov by ste nemali jesť žiadne cukry, múku ani mäso. Pomáha cesnak, cibuľa, šupy z vlašských orechov a klinčeky.

Tip Vitariána

Proti parazitom je ideálna očistná kúra proti parazitom - stravou a prírodnými prostriedkami. Pomôcť vám môžu aj špeciálne bylinné prípravky na očistu od parazitov. V budúcom článku nájdete účinnú očistu od parazitov stravou a prírodnými bylinami.

Súvisiace produkty

Súvisiace články

Výrobcovia

© 2013 - 2024 Vitarian spol. s r. o.
Powered by MIBRON  |  Created by Faustagency