Využite cenovo atraktívne sady prístrojov a inovatívnych produktov.

Pivo a testosterón

Nie sú práve kombináciou vymyslenou v nebi

24. 08. 2015 Muž Drogy Nápoje Pohlavná sústava  Martina Strihová
Pivo a testosterón

Pivo a mužské hormóny nie sú práve dohodou vymyslenou v nebi...

...Pivo spolu so všetkým okolo neho je vo všeobecnosti určite mužským nápojom, ale hlboko v tele sa správa ako keby ste prehltli nejakú zo ženských antikoncepčných tabletiek – vážne vyletí vaša hladina estrogénov.

Môže byť naozaj ťažké priznať si to ako muž, ale pivo je ďaleko najhorším alkoholickým nápojom, ktorý muž môže piť, aspoň pokiaľ pozeráme na veci z hormonálneho hľadiska... Tu je vysvetlenie prečo:

Pivo pre nás niekedy nebolo také zlé, ako je teraz:

Naozaj pre vašu hladinu testosterónu neexistuje taký škodlivý nápoj ako pivo, ale pivo nebolo také škodlivé vždy...

Pred rokom 1487 bolo pivo známe ako nápoj, ktorý robil mužov agresívnejšími, drsnejšími a sociálne dominantnými. Bolo niečím ako „nápojom mužnosti“.

Je to preto, že pred rokom 1487 sa pivo nevyrábalo z chmeľu. V skutočnosti sa vyrábalo z množstva bylín, ktoré mali celkom pravdepodobne posilňujúci vplyv na mužnosť a na hladinu testosterónu.

To je presne to, odkiaľ naozaj pochádza vzťah medzi mužnosťou a pivom. Pochádza z čias pred rokom 1487, kedy bolo pivo skutočne nápojom, ktorý robil mužov agresívnejšími a dominantnými.

Ale potom veci nabrali horší spád, pretože cirkev nezastávala myšlienku „agresívnych a dominantných mužov“ a rýchlo prišiel nový zákon o čistote nemeckého piva „German beer purity law“, ktorý stanovoval, že všetko predávané pivo musí byť varené len z chmeľu, vody a sladu.
 
Jediným dôvodom tohto zákonu bolo urobiť mužov ženskejšími a citlivejšími, inými slovami, cirkev chcela, aby sa muži stali viac „ovečkami“ ako „vlkmi“.

Takže to je príbeh o tom, prečo pivo nie je „mužský nápoj“. Aj keď skutočne bolo mužským nápojom predtým, ako ho cirkev poženštila so zákonom Bavorského piva v roku 1487.

Kým sa pivo do roku 1487 nevyrábalo z chmeľu ale z bylín, posilňovalo mužnosť.

Pivo naozaj rozmetie vašu hladinu testosterónu

Ak pre vás tento vyššie uvedený príbeh nebol dostatočne presvedčivý, v súčasnosti existuje veľa moderných výskumov, ktoré dokazujú ako a prečo presne pivo znižuje hladinu testosterónu.

A nie je to len znižovanie hladiny testosterónu, pretože pivo v mužskom tele zvyšuje aj hladinu estrogénu, čo vôbec nie je dobré.

Tu je niekoľko štúdií, ktoré to potvrdzujú:

  • Už v roku 2009 zverejnila Americká asociácia pre výskum rakoviny zaujímavú štúdiu o novej fascinujúcej zlúčenine nazývanej xanthohumol, ktorá bola objavená v chmeli. Vedci boli fascinovaní faktom, že tento fytonutrient má skutočne protirakovinové prínosy. Jediná vec, ktorú trochu zabudli spomenúť je, že xanthohumol je tiež extrémne účinný v znižovaní hladiny mužského testosterónu.
  • Chmeľ, z ktorého sa varí pivo (kvôli Bavorskému zákonu!) je extrémne estrogénové. Štúdia zistila, že ženy, ktoré ručne zbierali chmeľ zažívali poruchy vo svojho menštruačného cyklu kvôli extrémne vysokej aktivite estrogénov v chmeli samotnom. Výskumníci tvrdia, že je to kvôli fytoestrogénu nazývanému 8-Prenylnaringenin (8-PN), ktorý obsahuje „extrémne estrogénovú aktivitu“. 
  • 100 gramov chmeľu môže obsahovať od 30 000 po 300 000 jednotiek estrogénu.
  • Alkohol sám je reálnym vrahom testosterónu.
  • Etanol v pive (a viacerých iných alkoholických nápojoch) spomaľuje enzýmový systém P45 vnútri pečene. To nie je výhodný obchod, pretože P45 je zodpovedný za metabolizmus estrogénu a ak nie je v poriadku, potom vaša pečeň nie je schopná odstrániť estrogén z vášho organizmu. 

Pivo v skutočnosti robí chlapov ženskejšími, pretože narúša hormóny - znižuje hladinu testosterónu a zvyšuje hladinu estrogénov.

Záver

Tento článok môže niektoré typy ľudí podráždiť, pretože pivo je pre väčšinu chlapov niečo ako náboženský obrad. Ale predtým, ako vás to rozruší, vedzte, že účelom tohto článku nebolo znechutiť vám pivo. Tento článok slúži na to, aby ste si, milí muži, uvedomili, prečo pivo nie je také dobré pre vaše hormóny.

Tip Vitariána

Zázvorové pivo
Potrebujete:
Čerstvý zázvor
6 veľkých zelených jabĺk
Jemne sýtenú minerálnu vodu
Odšťavte jablká a zázvor a doplňte vodou do 2 litrov. S minerálkou to chutí ako ozajstné šumivé zázvorové pivo.

Súvisiace články

Výrobcovia

© 2013 - 2024 Vitarian spol. s r. o.
Powered by MIBRON  |  Created by Faustagency