Využite cenovo atraktívne sady prístrojov a inovatívnych produktov.

Mýtus o opaľovacích krémoch

Ako krémy na opaľovanie v skutočnosti podporujú rakovinu

13. 06. 2015 Ochorenia Vitamíny Koža Leto  Martina Strihová
Mýtus o opaľovacích krémoch

Priemysel opaľovacích krémov zarába peniaze predajom krémov, ktoré v skutočnosti obsahujú rakovinu spôsobujúce chemikálie. Zo zisku darujú časť peňazí rakovinovému priemyslu cez neziskové organizácie ako je American Cancer Society, ktoré na odplatu spustia verejné reklamy vyzývajúce ľudí, aby používali opaľovacie krémy ako „prevenciu rakoviny“.

Vedecké dôkazy však celkom jasne ukazujú, že opaľovacie krémy v skutočnosti rakovinu podporujú tým, že blokujú vstrebávanie ultrafialového žiarenia, ktoré v koži produkuje vitamín D. Vitamín D, ako nedávne štúdie ukázali, bráni až 77% VŠETKÝCH prípadov rakoviny u žien (rakovina prsníka, hrubého čreva, krčka maternice, pľúc, mozgovým nádorom, mnohopočetnému myelómu... na čo si len spomeniete). No toxické chemické prísady použité vo väčšine opaľovacích krémov sú v skutočnosti karcinogénne a nikdy neboli bezpečne testované alebo ich bezpečnosť schválená cez FDA. Vstrebávajú sa priamo cez pokožku (pórovitý orgán, ktorý absorbuje väčšinu látok, s ktorými sa dostane do kontaktu)  a vstúpia do krvného obehu.

Výhody z používania opaľovacích krémov sú výmyslom. Zástancovia tvrdia, že opaľovacie krémy bránia pred spálením sa, ale v skutočnosti pravou príčinou spálenia nie je len UV žiarenie: je to nedostatok antioxidantov v strave! Začnite jesť viac surovej organickej rastlinnej stravy,napríklad bobúľ, mikrorias (spirulina, modrozelené riasy, chlorella) a vytvoríte si vlastný vnútorný opaľovací krém, ktorý ochráni vašu pokožku pred spálením od slnka zvnútra von. Spálenie je v skutočnosti spôsobené výživovým nedostatkom, ktorý zanechá pokožku náchylnú na mutácie DNA zo žiarenia, ale príjmom rastlinných živín zlepšíte aj svoju výživu a ochránite svoj nervový systém a budete voči spáleniu prirodzene odolní. Rovnaké živiny, mimochodom, tiež chránia zrakové nervy a oči pred poškodením zo žiarenia. To je dôvod, prečo sa konzumácia bobúľ a mrkvy roky spájala so zdravým zrakom (rovnaké živiny, ktoré chránia pokožku, chránia aj zrak).

Príčinou spálenia nie je len UV žiarenie: je to nedostatok antioxidantov v strave! Začnite jesť surové ovocie a zeleninu a vytvorte si vlastný opaľovací krém zvnútra-von.

Lekársky nezmysel

Ak je opaľovací krém taký škodlivý pre ľudí, prečo ho tak veľa doktorov odporúča? Odpovedi možno ťažko uveríte, ale nebolo to tak dávno, čo lekári bežne odporúčali fajčenie cigariet. V časopise The Journal of the American Medical Association bežalo množstvo reklám odporúčajúcich cigarety Camel ako „odporúčané doktormi viac, ako akékoľvek iné cigarety“. Lekári rozoberali prínosy fajčenia cigariet a nabádali ľudí začať fajčiť, aby zlepšili funkciu mozgu alebo dokonca – posilnili svoje zuby!

Pravdou je, že doktori (česť výnimkám) sú ľahko ovplyvniteľní obchodnými záujmami a môžu prakticky odporúčať akýkoľvek produkt bez ohľadu na to, aký je pre konzumentov toxický, nezdravý alebo smrtiaci. Len sa pozrite, koľko doktorov predpísalo napríklad Vioxx po tom, ako ich navštívili zástupcovia liekov, ktorý ho propagovali ako „zázračný liek“ na bolesť kĺbov.

Tiež si pamätajte, že doktormi predpísané lieky sú v súčasnosti štvrtou vedúcou príčinou úmrtnosti v Amerike. Okolo 100 000 Američanov ročne zomiera kvôli odporúčaniam svojho doktora. Má naozaj zmysel riadiť sa odporúčaniami profesionálov, ktorí zabíjajú viac Američanov ako teroristi počas histórie tejto krajiny? Okrem toho, doktori vedia, že ak začnú odporúčať slnečné žiarenie a vitamín D, stratia pacientov a zisk, pretože ľudia začnú byť zdraví a nebudú ich potrebovať. Vitamín D zabraňuje nielen rakovine, ale tiež cukrovke, osteoporóze, depresii, srdcovej chorobe a obezite. Je to zázračná mikroživina a napriek tomu niektorí predstierajú, že nemá biologickú funkciu a propagujú opaľovacie krémy (anti-D-vitamínové produkty).

Opaľovací krém priamo podporuje nedostatok vitamínu D. Osobe, ktorá ho pravidelne používa, hrozí rakovina a iné degeneratívne ochorenia.

Marketing a fiktívna potreba

Marketing opaľovacích krémov je príkladom ako spoločnosti vytvárajú potrebu spotrebného tovaru vyrobeného za účelom zisku s toxickými chemickými látkami. Potreba opaľovacieho krému neexistuje, ale cez kampaň založenú na strachu a nedostatku informácií bola vytvorená jeho fiktívna potreba, ktorá zhypnotizovala takmer celú populáciu k viere, že slnečné svetlo je pre ľudské zdravie škodlivé.

Porozmýšľajte o tom. Naši predkovia nemali vnútorné osvetlenie a pravidelne svoju kožu vystavovali slnku. Nebežali a neskrývali sa pred slnkom (iba ak do tieňu) a používali ho ako výživu na vytváranie dôležitého vitamínu, ktorý podporuje zdravie mnohými spôsobmi. Myšlienka, že slnko pre nás nie je dobré je podobná myšlienke, že pre nás nie je dobrá voda.

Slnko je pre nás dobré, no opaľovacie krémy zabraňujú tvorbe vitamínu D, ktorý zabraňuje rakovine.

Podobne na prevencií rakoviny nemusí záležať „rakovinovému priemyslu“, pretože by stratil pacientov. Napríklad American Cancer Society stále neodporúča doplnky vitamínu D, aj keď by mohli zabrániť 4 z 5 ochorení na rakovinu. Zaujíma ich len liečenie rakoviny a profit z liečby.

Podpora produktov na opaľovanie je spôsobom, akým si rakovinový priemysel zabezpečuje profit. Čím viac ľudí bude opaľovacie produkty používať, tým viac ich dostane rakovinu. A tu sú dôvody prečo:

  • Opaľovacie krémy blokujú tvorbu vitamínu D, živiny, ktorá silno bráni rakovine.
  • Opaľovacie produkty väčšinou vždy obsahujú rakovinu spôsobujúce chemikálie, ktoré sa vstrebávajú cez pokožku a dostávajú sa do krvného toku, kde spôsobujú rôzne poškodenia DNA, vedúce k rakovine.

7 dôležitých otázok o opaľovacích krémoch

Nabudúce, ak budete vidieť reklamu, ktorá vás bude upozorňovať, aby ste sa aj s celou rodinou zakryli chemikáliami, položte si týchto 7 otázok:

  1. Je slnko pre ľudí naozaj nebezpečné? Ak áno, prečo ľudia prežili posledných 350 000 rokov na planéte Zem?
  2. Boli chemikálie v opaľovacích produktoch bezpečne testované alebo vyskúšané FDA? (Odpoveď je nie.)
  3. Kto má z kupovania a používania opaľovacích produktov profit?
  4. Aký vplyv na životné prostredie má zmytie chemikálií z opaľovacích krémov v oceáne, jazere, bazéne alebo sprche?
    Výrobcovia tvrdia, že pokožka nevstrebáva ich chemikálie. Ak je to pravda, ako fungujú nikotínové náplaste a transdermálne lieky? (Odpoveď: Pokožka si nevyberá, čo vstrebe a čo nie.)
  5. Ak je slnko nebezpečné, prečo je vitamín D tvorený zo slnečného žiarenia taký zdravý? Prečo sa ľuďom vyvinul mechanizmus na tvorbu vitamínu D, ak sa nepredpokladalo, že sa budú na prvom mieste vystavovať slnečnému svetlu?
  6. Ak je slnko nebezpečné, prečo od neho závisí prežitie takmer každého živého stvorenia na Zemi? Aj rastliny si zo slnka vytvárajú výživu... Takmer všetok život na Zemi závisí od slnečného svetla. Prečo si rakovinový priemysel myslí, že slnečné žiarenie v skutočnosti zapríčiňuje smrť, keď v skutočnosti prináša život?

Opaľovacie krémy obsahujú veľa rakovinotvorných chemikálií, ktoré sa cez pokožku vstrebávajú do krvi. Ak ich používajte, kupujte si len prírodné.

Slnečné žiarenie je pre vás zdravé a opaľovacie krémy sú podvod. No napriek tomu, ak nie ste naň zvyknutí, neutekajte hneď na celý deň na slnko, aby ste sa nespálili. Zmeňte alebo podporte svoju stravu, začnite na slnko chodiť postupne a získate prirodzený odtieň.

Ak sa rozhodnete kúpiť si opaľovací krém, kupujte len prírodné, ktoré neobsahujú chemikálie vyrobené z ropy! Potieranie pokožky bobuľovitým ovocím a aloe vera funguje ako prírodný opaľovací krém. Najlepší je však náš „črevný“ opaľovací krém, postavený na našej strave. Jedzte mrkvu, čučoriedky, černice, chlorellu, spirulinu, goji, maliny, atď. Správnej výžive trvá približne mesiac, kým vytvorí prirodzenú UV ochranu vašej pokožky.

Tip Vitariána

Na opaľovanie, krásnu hladkú pokožku, na spálenú pokožku a dokonca aj proti tvorbe fľakov od slnka pomáhajú kvalitné za studena lisované rastlinné oleje. Natrieť sa môžete čistým ľanovým, kokosovým alebo akýmkoľvek iným za studena lisovaným rastlinným olejom podľa vlastného výberu. Dodá pokožke živiny v prípade núdze.

Súvisiace články

Výrobcovia

© 2013 - 2024 Vitarian spol. s r. o.
Powered by MIBRON  |  Created by Faustagency