Využite cenovo atraktívne sady prístrojov a inovatívnych produktov.

Liečivá sila Su Jok

Pomôžu vám semienka?

27. 03. 2014 Liečba Alternatívna medicína Semienka  Jana Klimanová
Liečivá sila Su Jok

Nahmatali ste si niekedy v dlani alebo na chodidle bolestivý bod? Ak sa niečo v tele pokazí, na pamiatku nám ostane na tele miesto, ktoré po stlačení bolí. Je to vlastne projekcia organizmu na konkrétne body a dráhy na rukách a nohách. 

Ľudská noha a ruka sú zmenšené mapy nášho tela. Práve z tohto poznatku vychádza kórejská diagnostická a liečebná metóda Su Jok, čo v preklade znamená ruka-noha. Jej autorom je juhokórejský vedec Park Jae Woo.

Ľudská noha a ruka sú zmenšené mapy nášho tela.

Systém podobnosti

Telo má trup a päť vystupujúcich častí – hlavu s krkom a štyri končatiny. Ruka má dlaň a päť vystupujúcich častí – palec a štyri prsty. Hlava smeruje na jednu stranu, končatiny na opačnú. Na dlani je palec bokom od ostatných prstov. Horné aj dolné končatiny majú tri články a tri veľké kĺby, rovnako aj prsty. Hlava a krk, rovnako ako palec, tvoria dvojčlánkovú sústavu. Palec, podobne ako hlava, je najaktívnejší a najvýznamnejší. Najdlhšie, vnútorné prsty ruky (prostredník a prsteník) sú projekciou nohy, okrajové a kratšie prsty (ukazovák a malíček) sú projekciou rúk.

Podľa učenia Su Jok sa patologické zmeny v našom tele premietajú do príslušných bodov na končatinách. Tieto body sú bolestivé, majú inú teplotu, bývajú na nich škvrny či bradavice. Pri ich ošetrení sa odosiela informácia poškodenému orgánu, aby znormalizoval činnosť.

Body vám terapeut vyhľadá diagnostickou tyčinkou, ktorou tlačí na brušká prstov. Ako to funguje? Vysvetlíme si to na brušku palca, ktorý zodpovedá hlave. Mäkká časť je tvárová, oblasť nechtu je záhlavie, boky posledného článku patria spánkovej oblasti hlavy.  Nie je to však také jednoduché. Bolesť v spánkovej oblasti môžu spôsobovať tiež problémy so žlčníkom a preto treba stimulovať aj bod na ruke, ktorý zodpovedá tomuto orgánu.

Semienka ako liek 

Body sa masírujú - stimulujú valčekom, ale tiež prikladaním semien rastlín, ktoré majú bioenergetický účinok. Na články prstov sa prilepujú leukoplastom.

Veľkosť a typ semien závisí od „poškodeného“ orgánu, na ktorý chceme pôsobiť. Fazuľa pripomína obličku, semeno kaliny sa podobá na srdce, zrnko čierneho korenia na ľudské oko. Vlašský orech, ktorý má tvar mozgových hemisfér, pomáha pri problémoch hlavy. Kukuricou sa dáva do poriadku žlčník, gaštanom pečeň, slinivka brušná sa lieči hroznovým jadierkom, pľúca ľanovými semienkami. Pohánka sa podobá chrbtici, rasca na hrubé črevo, ryža sa používa pri problémoch s pľúcami a jadierka z jablk pri poruchách perilstatiky.

Keď to páli a bolí, je dobre

Semienka stiahnu bolesť z postihnutého orgánu. Stači si každé štyri hodiny postihnuté miesto pod leukopastom pomasírovať. Pocit tepla, svrbenie, pichanie, či dokonca bolesť sú signálmi, že prírodná sila semien pôsobí na aktívne body. Občas sa stane, že miesto hlavy vás začne bolieť prst. Avšak len do chvíle, kým sa použité semienko neodstráni. Potom bolesť ustúpi, až úplne zmizne. Negatívna energia, ktorú semienko vyťahuje z tela, je niekedy taká silná, že praskne alebo  začne klíčiť.

Body na ruke sa stimulujú 24 hodín, potom sa musí náplasť odlepiť, lebo semienko stráca energiu. Dĺžka terapie závisí od problému – trvá deň, dva, alebo týždeň. S náplasťou môžete pracovať aj umývať sa. 

Su Jok pomáha pri:

  • reume
  • astme
  • vysokom a nízkom krvnom tlaku
  • problémoch s obličkami
  • obezite
  • migréne
  • nespavosti
  • depresii
  • menštruačných problémoch

Súvisiace články

Čo je CBN?

Čo je CBN?

Oči a tma

Oči a tma

Výrobcovia

© 2013 - 2024 Vitarian spol. s r. o.
Powered by MIBRON  |  Created by Faustagency