Využite cenovo atraktívne sady prístrojov a inovatívnych produktov.

Telo vo forme

02. 08. 2013 Ochorenia Šport Diéta Krása  Táňa Nitková
Telo vo forme

Ak ho nemáme, pomôže dobré sebavedomie a pár šikovných trikov. No trochu sebadisciplíny určite nezaškodí...

Na postoji záleží

Každá z nás by mala pre seba niečo dobré urobiť. Pár kíl navyše totiž pridáva na veku a ktorú z nás nepoteší, ak jej hádajú o päť rokov menej? Bez úpravy stravy a primeraného pohybu – ráta sa aj joga či tanec, to však nejde. Pomôžu aj dobré kozmetické prípravky a tiež správne držanie tela – hlavu a krk pekne ťahať nahor, plecia nadol, lopatky k sebe, brucho a zadok zatiahnuť a sústrediť sa na stabilitu v strede tela. Základom je však naštartovať metabolizmus a urobiť zopár úprav v spôsobe stravovania. K tomu si treba nájsť príjemnú pohybovú aktivitu a využiť možnosti, ktoré ponúka kozmetický priemysel. Minimálne mesiac snaženia a budete sa cítiť aj vyzerať, ako by ste sa práve vrátili po štvortýždňovom zotavovacom pobyte. Potom už leto môže prísť aj na troch zamrznutých.

Trochu farby nezaškodí

Už len zlatistý odtieň pokožky spraví na vzhľade viacerých žien výrazný posun k lepšiemu. Nie nadarmo sa fi tnesky natierajú samoopaľovacími prípravkami. Hnedastý nádych dodá pokožke zdravší, pevnejší, a aj štíhlejší vzhľad, takže prečo nevyužiť trik z tuby? Ruky aj nohy pôsobia štíhlejšie, preto sa pri natieraní zamerajte najmä na problémové časti končatín – na vnútornú a spodnú stranu bicepsov a na stehná a lýtka. Ak nemáte odvahu, aby ste sa samoopaľovákmi ponatierala sama, objednajte sa vo svojom kozmetickom štúdiu či v niektorom dennom spa. Za vyskúšanie stojí aj tzv. tanning shower. Správnej aplikácii farby však musí predchádzať perfektný peeling, predovšetkým na lakťoch, kolenách a na členkoch, ale aj na chrbte, tvári či na prsiach.

Telo vo forme

Celulitída na muške

Väčšina žien si pred letom kontroluje stav pokožky na bokoch, zadku, bruchu a stehnách. Celulitída je však tvrdý oriešok a len krémovanie na ňu nezaberá. Začať treba stravou a pravidelným pohybom, potom k tomu pridať masáže, anticelulitídne a spevňujúce zábaly a doma pravidelné krémovanie. Tu je pár základných krokov: obmedzte solenie, pretože nadbytok soli zadržiava v tele vodu, zredukujte sacharidy a pridajte viac bielkovín (bez mliečnych výrobkov), ktoré podporujú tvorbu kolagénu a pri chudnutí neuberajú zo svalovej hmoty. Nepite bublinkové nápoje, ani minerálky. Sodík v tomto smere nie je kamarát. Skúste očistné bylinkové čaje, veľa zeleniny a celozrnné pečivo. Verte, funguje to, treba byť len dôsledná. K tomu si každý deň naordinujte trochu pohybu – nemusíte sa dvakrát do týždňa zničiť v posilňovni, denne 30 minút doma či rýchla chôdza v okolí vášho domu – aj v sobotu a v nedeľu – urobí rovnako dobrú službu. Ostatok vyriešia masáže, lymfodrenáž a kvalitné high-tech anticelulitídne krémy s obsahom kofeínu, s extraktmi z citrusov či zo zeleného čaju. Za zmienku stoja aj telové kúry v salóne, ktoré využívajú aj prístrojové programy. Jedno sedenie však stačiť celkom určite nebude.

Masážne pomôcky

Pekný výstrih

Na poprsie by sa v predplavkovom období nemalo zabúdať. Aj keď sa dnes dá zoperovať všetko, netreba hneď radikálne riešenia, ktoré navyše nie sú najlacnejšie. Plný výstrih sa dá dosiahnuť aj farebným trikom – pomocou bronzujúceho púdru sa dá veľkosť 75A rýchlo a bez bolesti zväčšiť na 75B. Dobrú službu urobia aj špeciálne spevňujúce prípravky na poprsie vo forme gélov, sér či krémov, a tiež špeciálne cviky proti neželanej gravitácii...

Instantné slnečníky

Slnko je úžasné, no treba si ho racionálne užívať, čo znamená pravidelne sa natierať slnečnými prípravkami s ochrannými faktormi. Jarné slnko, hoci je zubaté, dokáže narobiť problémy – vyvolá pigmentácie, svrbiace vyrážky. Ochrana je žiaduca každý deň – aj keď idete do práce, keď šoférujete či sedíte na káve meste. Nové UV filtre chránia DNA kožných buniek a znižujú tak škodlivé vplyvy UVA a UVB žiarenia. Zároveň pokožku ošetrujú – hydratujú ju a zjemňujú, prípadne jemne sfarbujú. Myslite na to, že všetky prehrešky si koža pamätá. Nech vám to raz nečakane nezráta! 

Súvisiace články

Výrobcovia

© 2013 - 2024 Vitarian spol. s r. o.
Powered by MIBRON  |  Created by Faustagency