Využite cenovo atraktívne sady prístrojov a inovatívnych produktov.

Diagnostika v čínskej medicíne

01. 08. 2013 Liečba Alternatívna medicína  Terramedica
Diagnostika v čínskej medicíne

Len spojením diagnózy stanovenej najmodernejšími prostriedkami súčasnej medicíny a aplikáciou špecifických tradičných diagnostických prístupov, môže terapeut získať komplexný pohľad na pacienta.

Vyšetrenie v čínskej terapii. Prebieha tak, že terapeut si podrobne vypočuje všetko o ťažkostiach pacienta, o chronológii a anamnéze jeho ochorenia. Lekára však bude zaujímať aj to, ako sa pacient stravuje, ako znáša rôzne druhy počasia či ročné obdobia. Odborne vedenými a cielenými otázkami tak terapeut zistí prevládajúci typ pacienta v škále Jin a Jang. Typy s Jangovou dispozíciou sú náchylnejšie k akútnym, zápalovým a kardiovaskulárnym ťažkostiam a typy s Jinovou dispozíciou skôr k chronickým ochoreniam degeneratívneho charakteru, nádorom, schizofrénii, depresii, obezite, cukrovke či Alzheimerovej chorobe.

Diagnostika pohľadom. Vyšetrenie začína už pozdravom pacienta v ambulancii. Čínsky terapeut si všíma tón, intenzitu a zafarbenie jeho hlasu, náladu i aktuálny psychický stav. Neujde mu sfarbenie ani intenzita prekrvenia jeho pokožky. Tendencia k poteniu i bez teploty svedčí skôr pre Jangový typ. Pri prevahe Jinu je pokožka bledá, psychomotorika spomalená, telo pri ležaní vykrútené... Veľa informácií o pacientovi a jeho ochorení dokáže terapeut zistiť samotným pohľadom. Pohmat. Tradičný čínsky lekár zistí dotykom, okrem tonusu pokožky, stavu jej hydratácie a teploty, aj tzv. „alarmové“ poplašné body na pokožke, ktoré prechodne vznikajú a zanikajú podľa štádia ochorenia a indikujú postihnutie konkrétnej meridiánovej dráhy alebo orgánu. Počas liečby orientačne ukazujú aj na vývoj choroby a najbližšiu prognózu. Pri stimulácii takéhoto bodu akupunktúrnou ihlou sa väčšinou bolestivý príznak stratí. Vývojom choroby sa zvyšuje citlivosť aj bodov na ušnici, ktoré priamo korešpondujú s oslabenými orgánmi. Pri dlhotrvajúcom ochorení sa zvyčajne v týchto miestach zmení dokonca i farba pokožky ucha. Práve tieto aktívne body sa potom stimulujú akupunktúrou či nahrievaním moxou.

Čínska medicína

Vyplazte jazyk, prosím. Pozorovanie jazyka je vysoko špecifická diagnostická metóda s tradíciou niekoľkých tisícročí. V priebehu vekov sa neustále zdokonaľovala. Terapeut sa zameria na jazyk, jeho tvar, uloženie, morfológiu, sfarbenie, druh povlaku a ďalšie faktory. Podľa tradičnej čínskej medicíny stav jazyka úzko súvisí so stavom vnútorných orgánov, akupunktúrnych dráh i krvi. Školený terapeut odhalí aj začínajúce ochorenie, ktoré sa ešte neprejavilo v laboratórnych parametroch a prejavuje sa len nešpecifickými príznakmi, neurčitými bolesťami či dlhotrvajúcou a nevysvetliteľnou únavou.

42 rôznych typov pulzov. Toľko rozlišuje čínska medicína. Čínsky lekár špeciálnymi postupmi vyhodnotí pulz pacienta na troch miestach radiálnej artérie – najprv na ľavej, potom na pravej ruke. Touto metódou zistí nielen funkčný stav orgánov a plnosť, či prázdnotu jednotlivých energetických dráh, ale aj celkový stav energetickej rovnováhy pacienta.

Diagnostika a terapia na princípe elektromagnetického vlnenia. Súčasný medicínsky výskum a tradičné postupy čínskej medicíny spája v sebe jeden z najmodernejších prístrojov poslednej generácie, diagnostický prístroj Bicom 2000. Ten, na princípe elektromagnetického vlnenia buniek chorých orgánov, veľmi dôsledne diagnostikuje pacienta do najmenších detailov. Od závažných ochorení, cez alergie, citlivosť na potraviny, baktérie, parazity... až po pokazený zub. Navyše, svojou terapeutickou časťou, fungujúcou na princípe elektromagnetickej frekvencie, jedinečným spôsobom lieči a obnovuje poškodené tkanivá a orgánové systémy.

Súvisiace články

Výrobcovia

© 2013 - 2024 Vitarian spol. s r. o.
Powered by MIBRON  |  Created by Faustagency