Využite cenovo atraktívne sady prístrojov a inovatívnych produktov.

Využívate svoj mixér naplno?

Jeden prístroj, milión možností

29. 09. 2017 Mixovanie Recepty Kreativita  Hana Moravčíková
Využívate svoj mixér naplno?

Viac než len smoothie

Budík, kúpeľňa, šatník a kuchyňa. Zopár rezov nožom, hučiaci mixér, slamka a chuť lahodného smoothie, ktoré sa za posledných päť rokov dostalo na menu zdravých slovenských raňajok. Smoothie vypijeme, mixér opláchneme a vrátime ho späť miesto, kde bude položený do nasledujúceho dňa, kedy sa celý proces zopakuje. V schopnostiach vysokovýkonného mixéra, ktorým domácnosť zdravo sa stravujúcich ľudí často disponuje, je však omnoho viac.

Mixovanie

Hoci téma zdravých smoothies je nevyčerpateľná, predsa sa dnes budeme venovať predovšetkým inému druhu nápojov, a to šťavám. Kvalitné odšťavovače si miesto v zdravej kuchyni rozhodne zaslúžia, no s prípravou šťavy si dokáže poradiť i Vitamix. Vďaka vysokému výkonu a schopnosti nožov trhať, drviť a krájať súčasne, dokáže tento mixér pripraviť lahodnú hustú šťavu s obsahom vlákniny. Takto pripravená ovocná šťava nemá na hladiny cukru v tele taký enormný vplyv ako šťava bez vlákniny. Vysokovýkonný mixér je skvelou voľbou i v prípade zeleninových štiav, pretože dokáže spracovať aj vláknité listy, ktoré sú plné vzácnych živín, no s ktorými si bežné odšťavovače neporadia.

Vitamix dokáže v kuchyni nahradiť prácu mnohých ďalších spotrebičov.

Sekanie

Každý vlastník vysokovýkonného mixéru si musí uvedomiť, že to, čo má doma na kuchynskej linke, v skutočnosti nie je mixér, ale všestranný kuchynský spotrebič so schopnosťami, ktorý šetrí náš čas, peniaze a energiu. Vďaka sekaniu dokáže mixér pripraviť cibuľu alebo cesnak na varenie, mäso na tatarský biftek, kapustu na sviatočnú kapustnicu alebo ľad na chladené párty drinky. Potrebujete postrúhať syr na chlebíčky alebo mrkvu na šalát? Na zdĺhavé strúhanie na ručnom strúhadle môžete zabudnúť. Vhoďte potravinu do mixéra a zvoľte ten správny program.

Mletie

Radi si doma pripravujete zdravé verzie bežne dostupného pečiva? Pečiete si vlastný chlieb? Pripravujete domácu pizzu alebo koláče? Ak je to tak, môžete svoju domácu prípravu pečiva posunúť na ešte vyššiu úroveň. Vysokovýkonný mixér, ktorý dokáže udržať otáčky v skutočne vysokých hladinách aj keď má nádobu plnú potravín, dokáže rozomlieť obilniny, orechy, mak, tvrdé kávové zrná alebo cukor. Môžete si teda pripraviť vlastnú bezlepkovú alebo celozrnnú múku či iné ingrediencie dopečiva, na ktoré sú bežne potrebné špecializované mlynčeky.

Nechajte mixér miesiť za vás.

Máte radi orieškové maslá? Pripravte si ich doma a vyrobte si také množstvo, aké práve potrebujete. Mixér s vysokým výkonom dokáže pripraviť jemné krémové a plnotučné maslo z kešu orechov, mandlí alebo z vlašských orechov. Po niekoľkých minútach premení dokonca i suchý strúhaný kokos na úchvatne voňavé kokosové maslo.

Varenie

Vitariáni sú vo využívaní vysokovýkonných mixérov skutočnými expertmi. Na svojich obľúbených Vitamixoch si pripravujú ranné kaše alebo smoothies, obedné polievky, omáčky na cuketové cestoviny alebo dipy, do ktorých si večer namáčajú chrumkavé kúsky zeleniny.

No vysokovýkonný mixér má svoje pevné miesto aj v tradičnej kuchyni. V príprave teplých nápojov sa začína stávať takým populárnym, že ho využívajú i tie najväčšie svetové siete kaviarní na svete. Napenené laté, husté kapučíno, krémové kakao alebo jemný milkšejk chutí na jazyku úplne inak, ak ho pripravíte za pomoci vysokých otáčok.

Na prípravu omáčok a pyré však ešte mnohí majitelia výkonných stolných mixérov ešte stále využívajú ručný mixér, ktorý ingrediencie nedokáže v žiadnom prípade spracovať na takú konzistenciu ako spoľahlivý stolný mixér. Ak budete najbližšie pripravovať prílohu k obľúbenému mäsu, skúste zameniť klasické zemiaky za batáty, tekvicu alebo karfiol a pripraviť si pyré jemnejšie ako maslo.

Uvarte si polievku v mixéri.

Polievky a omáčky sa dokážu vďaka vysokovýkonnému mixovaniu premeniť na jemné pokrmy konzistencia ktorých bude predchádzať i jedlá profesionálnych reštaurácií. Chcete zachovať vo svojich zeleninových polievkach maximum živín? Potom ich pripravujte vo Vitamixe. Zeleninu spracuje do krémovej konzistencie, jemne ju zahreje, takže pri konzumácii bude príjemne teplá, no na rozdiel od klasicky varených polievok jej neodoberie žiadne živiny.

Máte radi palacinky a wafle? Polejte si ich čučoriedkovou omáčkou – čerstvou a zdravou, rozmixovanou na konzistenciu, ktorú poznáte z obľúbených cukrární. Plnky, krémy, dipy, slané aj sladké pokrmy pre batoľatá, škôlkarov, ľudí s bezlaktózovou alebo bezlepkovou diétou, obedy, večere, snacky alebo originálne prílohy, to všetko je v schopnostiach vysokovýkonných mixérov s kvalitnými nožmi.

infografika-vitamix.jpg

 

Neoberajte sa o možnosti, ktoré máte doma na stole. Používajte mixér nie len na mixovanie, ale aj na sekanie, mletie, varenie alebo miesenie. Výsledkami svojich kulinárskych dobrodružstiev ohúrite nie len ostatných, ale aj samých seba.

Tip Vitariána

Ak vám dochádza fantázia, nechajte sa v príprave nových mixovaných pokrmov inšpirovať našimi zdravými všestrannými receptami.

Súvisiace články

Výrobcovia

© 2013 - 2024 Vitarian spol. s r. o.
Powered by MIBRON  |  Created by Faustagency