Využite cenovo atraktívne sady prístrojov a inovatívnych produktov.

Chlorella pyrenoidosa a rakovina

Zelený štít aktívneho pacienta

24. 06. 2017 Ochorenia Liečba Prevencia  Hana Moravčíková
Chlorella pyrenoidosa a rakovina

Rakovina je proces, nie stav

Niekoľko „zvrhlých“, toxínmi podporovaných buniek začne v tele presadzovať svoje záujmy na úkor zdravých buniek. Rakovina sa začína šíriť a pomaly pacienta ničiť. Nasledujúca liečba je v mnohých prípadoch náročná, dlhá a bolestivá.

Ak je pacient proaktívny, môže na zvrátení tohto procesu pracovať i sám a neprizerať sa liečbe iba ako bezmocný divák. To, čo musí človek trpiaci na rakovinu docieliť, je zvýšenie komfortu životného prostredia zdravých buniek, zníženie komfortu chorých buniek a zvýšenie kvality ochranných buniek. Vo všetkých týchto troch bodoch dokáže chorým i zdravým ľuďom pomôcť chlorella, ktorá má nie len liečbu podporujúce účinky, ale i účinky preventívne.

3D zobrazenie chlorelly

Keď sa rakovina cíti v tele príjemne

Väčšina druhov rakoviny, či už je to rakovina prsníka, hrubého čreva alebo pľúc, má jeden spoločný faktor – prostredie, v ktorej sa jej darí. Rakovinové bunky milujú stres, lenivosť, pažravosť, agóniu, cukry a tuky. Na týchto faktoch sa zhodujú tak alternatívni liečitelia ako aj lekári - onkológovia, z ktorých mnohí odporúčajú počas chemoterapií práve konzumáciu chlorelly.

Chlorella podporuje organizmus v čase rakoviny v efektívnejšom „poupratovaní“ mŕtvych a chorých buniek a čo je ešte dôležitejšie, reparuje zdravé bunky, ktoré boli poškodené rádioaktivitou a chemoterapiou.

„Účinok chlorelly je daný jej schopnosťou zvyšovať počet a aktivitu obranných bielych krviniek, ktoré sú schopné rakovinové bunky efektívne likvidovať. Zloženie bunkovej membrány tejto riasy je navyše veľmi podobné bunkovým membránam baktérií a plesní, ktoré majú protirakovinové účinky. Na protirakovinových účinkoch sa významne podieľa i vysoký obsah chlorofylu, vitamínu A a beta karoténu. Je totiž dokázané, že v prípade nádorových ochorení majú jedinci nižšie hladiny práve týchto dvoch vitamínov.“ MUDr. M. Lacina

Chlorella a veda

Chlorella ako doplnková a podporná liečba rakoviny prenikla do sveta medicíny kvôli početným výskumom, ktoré dokazujú jej pozitívne účinky v spojitosti s prevenciou a liečbou tohto ochorenia.

Už v roku 1984 bola v časopise Cancer Immunology a Immunotherapy publikovaná štúdia z japonskej univerzity Kyushu, ktorá dokázala, že rast Meth-A nádorov sa u pokusných myší výrazne spomalil po zaočkovaní výťažkom z chlorelly, ktorý bol aplikovaný do nádoru alebo do okolitého tkaniva. Rovnako optimistická bola správa tej istej univerzity, podľa ktorej navyše tieto myši vykazovali odolnosť proti opätovnému vytvoreniu tumoru, následkom rozšírenia špecifického antigénu.

Chlorellu možno užívať v tabletách alebo v prášku.

V roku 1990 bližšie popísali vedci z Japonska ďalší protinádorový účinok chlorelly. K výsledkom dospeli po tom, čo myši kŕmili každý deň chlorellou 35 dní pred a 220 dní po infikovaní nádorom. Behom trinástich dní po infikovaní sa rast tumoru myší spomalil až o 54 %. Vďaka tomuto výskumu japonskí vedci zistili, že za týmto spomalením stojí schopnosť chlorelly zvýšiť činnosť T-buniek a makrofágov. U myší, ktorým sa počas liečby podávala chlorella, sa navyše neprejavil úbytok váhy. Chlorella v telách myší obnovila imunitný systém a predĺžila ich život.

„Chlorella stimuluje pečeň k vyššej detoxikačnej činnosti a zároveň organizmus od rakovinových buniek čistí svojou bunkovou stenou a zrýchlením črevnej peristaltiky. Tak organizmus chráni aj pred vznikom druhotných nádorov – metastáz. Vďaka svojmu zloženiu a schopnosti podporovať a urýchľovať hojivé procesy v našom organizme je chlorella nesmierne dôležitá i ako súčasť klasických liečebných postupov pri chemoterapiách a rádioterapiách. V takýchto prípadoch pomáha tieto agresívne liečebné metódy lepšie znášať.“ MUDr. M. Lacina

Znesiteľnejšie vedľajšie účinky

V roku 1996 bol v časopise Cancer Immunology a Immunotherapy opäť zverejnený ďalší výskum súvisiaci s pôsobením chlorelly na rakovinu a s ňou spojenú liečbu. Tento výskum sa týkal konkrétne vedľajších účinkov lieku 5-fluorouracil (5FU), ktorý sa používa proti nádorovým bunkám. Medzi vedľajšie účinky tohto lieku patrí chorobné zníženie počtu bielych krviniek, ktoré vedie k infekciám. Vo výskume sa uvádza, že výťažok z chlorelly chránil myši s nádorom pred vedľajšími účinkami 5FU a zároveň vykazoval priamu protinádorovú činnosť.

Tip Vitariána

Rakovina je proces, do ktorého môžeme aktívne zasiahnuť. Nemusíme sa bezmocne odovzdať „osudu“ a byť pasívni. Môžeme sa dynamicky zapojiť napríklad zmenou svojich stravovacích návykov a novým prístupom k životu.

Súvisiace články

Výrobcovia

© 2013 - 2024 Vitarian spol. s r. o.
Powered by MIBRON  |  Created by Faustagency