Využite cenovo atraktívne sady prístrojov a inovatívnych produktov.

Vitamix - svetová špička medzi mixérmi

Za každým veľkým umením sa skrýva ozajstná veda

31. 03. 2016 Stravovanie Vitamíny Mixovanie Prístroje Recenzia Vitamix  Hana Moravčíková
Vitamix - svetová špička medzi mixérmi

Komplexný prístup

Vitamix pristupuje ku svojim produktom komplexne, a mimoriadne vysokému výkonu preto prispôsobil všetky časti prístroja. Motor Vitamix mixérov vyvíja konštantnú silu potrebnú na spracovanie ingrediencií, pričom si udržuje pravidelný krútiaci moment a neprehrieva sa. V nádobe mixéra sa vytvára lievikovitý vír, vďaka čomu prísady rotujú okolo čepelí. Nože vyrobené z tvrdenej nehrdzavejúcej ocele rozdrvia potraviny a zostávajú rovnako funkčné aj bez brúsenia, a to počas dlhých rokov. Na rozdiel od mixérov, ktoré iba sekajú, sú navyše nože Vitamixu vyrobené tak, aby potraviny súčasne krájali, sekali a drvili. Takýto spôsob mixovania zabezpečuje lepšie, hladšie a konzistentnejšie mixovanie potravín, uvoľňuje väčšie množstvá vôní a vytvára chutnejšie, hladšie a homogénnejšie zmesi.

Vďaka komplexnému prístupu k mixovaniu zvláda Vitamix širokú paletu techník a receptov. Máte radi zelené smoothies? Vďaka technológii Vitamixu si pripravíte skutočne krémové nápoje bez hrudiek a vláknitých kúskov listovej zeleniny. Chceli by ste pripravovať profesionálne občerstvenie na oslavy a ďalšie príležitosti? Vitamix dokáže namixovať Margaritu, mliečne kokteily, dipy a dresingy tej najhodvábnejšej konzistencie. Ak patríte k fanúšikom surovej stravy, alebo chcete do svojho jedálnička zakomponovať nové zdravé jedlá, Vitamix vám radikálne uľahčí život. Pripravíte s ním všetky druhy jemných orechových mliek, čerstvé šťavy a ovocné pyré, voňavé ovocné sorbety alebo orieškové maslá.

Vitamix je však užitočný i v klasickej varenej kuchyni. Poseká zeleninu, rozmiesi cesto, pomelie múku, mäso i kávové zrná. Využiť ho môžete dokonca aj na ohrievanie čerstvo rozmixovaných polievok a omáčok, ktoré si bez klasického varenia uchovajú množstvo vitamínov. Kapustová polievka, černicová omáčka, vanilkový puding, bešamel, horúce kakao s vôňou mokky, majonéza, domáca šľahačka alebo bylinkové maslo – na to všetko postačí jeden prístroj: mixér Vitamix.

Domáce smoothies si môžete vyrobiť naozaj z čohokoľvek

Test indexu kvality mixovaných zmesí

Vitamix vytvoril index kvality mixovaných zmesí, aby porovnal schopnosti jednotlivých mixérov dostupných na bežnom trhu. Testovanie simuluje bežné až ťažké podmienky  mixovania za použitia suchých čiernych fazúľ a destilovanej vody. Vybraný špecialista uvedie každý testovaný mixér do vysokého chodu po dobu 60 sekúnd. Keď je mixovanie ukončené, zmesi zo všetkých mixérov sa opatrne prelejú cez stred prvého z radu šiestich sít. Sieťovina jednotlivých sít sa rôzni. Začíname cediť cez sitko s najväčšími očkami podobnými sieťkam na oknách a posúvame sa k čoraz hustejším sieťovinám až k poslednému situ, ktoré má očká užšie ako ľudský vlas.

Po precedení zmesi cez šesť sít sme zistili, že zmes vytvorená Vitamixom je 5-krát jemnejšia ako zmes z druhého najúspešnejšieho mixéra. Tento závratný rozdiel medzi Vitamixom a ostatnými mixérmi má citeľný dopad tak na chuť, ako aj na štruktúru konečnej zmesi. Zo zmesi vytvorenej Vitamixom navyše po precedení vytieklo len malé množstvo vody. Táto skutočnosť poukazuje na fakt, že v porovnaní s ostatnými zmesami, sa fazule a voda vo Vitamixe zmenili na homogénnu, jemne rozmixovanú zmes.

Hodvábne jemné mrazené zmesi dokáže vytvoriť len Vitamix

Dlhá životnosť

Vitamix nevyrába produkty so životnosťou sotva presahujúcou záručnú lehotu. Produkty tejto značky sú navrhnuté a vyrobené tak, aby zákazníkom slúžili dlhé roky. Práve preto spotrebitelia Vitamix mixéry nevracajú, nemenia ich za iné produkty ani nereklamujú. Do predajní sa vracajú jedine preto, aby si kúpili ďalší prístroj, či už ako svadobný dar alebo ako ďalší mixér do domácnosti. Keďže Vitamix svoju technológiu neustále inovuje, zákazníkov lákajú aj technologické novinky, nový dizajn alebo menšie či väčšie varianty mixéra, ktorého kvalitu si osobne overovali počas dlhých rokov.

Zo 4 000 recenzií dostal Vitamix od svojich nových majiteľov päťhviezdičkové hodnotenie vo viac ako 90 % prípadov. Je to výsledok, o ktorom iný spotrebný tovar ani nechyroval. Vysokorýchlostné mixéry Vitamix si cenia i športovci a celebrity, ktorí mu vďačia za pomoc pri napĺňaní svojich nutričných cieľov, a to chutne a jednoducho.

Domov, do kaviarne i na cesty

V súčasnej ponuke mixérov Vitamix nájdeme prístroje prispôsobené požiadavkám rôznych typov zákazníkov. Model PRO 750 poteší tých, ktorí si pri mixovaní nemôžu dovoliť produkciu prílišného hluku. Vitamix S30, malý model dostupný v niekoľkých farebných prevedeniach, je vhodný pre cestovateľov, ktorí dbajú o svoje zdravie alebo pre ľudí, ktorí strávia kvôli práci dlhé hodiny na cestách. Model Vitamix The Quiet One je zasa skvelým pomocníkom profesionálnych kaviarní, a to vďaka 93 rýchlostiam a patentovanej redukcii hluku. Za zmienku stojí i overená kvalita tradičného modelu TNC 5200 s desať stupňovým manuálnym ovládaním rýchlostí a funkciou turbo, ktorý svojimi schopnosťami nahradí až desať bežných kuchynských prístrojov.

Tip Vitariána

Index kvality mixovaných zmesí sa zvyčajne testuje v laboratóriách, no jeho princíp môžete ľahko napodobniť i doma. Stačí použiť fazule a vodu v pomere 1:3. Mixujte túto zmes v rôznych mixéroch na vysokých rýchlostiach počas jednej minúty, a následne zmesi preceďte cez kuchynské sitko. Rozdiel medzi Vitamixom a bežnými mixérmi spozorujete okamžite.

Súvisiace články

Marhule

Marhule

7x za deň

7x za deň

Výrobcovia

© 2013 - 2024 Vitarian spol. s r. o.
Powered by MIBRON  |  Created by Faustagency