Využite cenovo atraktívne sady prístrojov a inovatívnych produktov.

Vegánska strava je na chudnutie najúčinnejšia

Štúdia zistila, že ľudia schudnú viac a dlhodobejšie na rastlinnej strave ako na mäsovej

21. 10. 2015 Stravovanie Potraviny Diéta  Martina Strihová
Vegánska strava je na chudnutie najúčinnejšia

Výskumníci preskúmali 12 štúdií s viac ako 1150 ľuďmi, ktorí nasledovali rôzne plány na chudnutie približne 18 týždňov. To, čo zistili, bolo: tí, ktorí nasledovali rastlinnú stravu zhodili v priemere približne o 2 kilá viac ako tí, ktorých strava zahŕňala mäso.

Vegetariánske spôsoby stravovania sú bohaté na ovocie, zeleninu a celé zrno, ktoré sú bohaté na vlákninu. Navyše ľudia, ktorí jedia stravu bohatú na mäso, majú tendenciu zažívať väčšiu plynatosť a nadúvanie a toto nepohodlie môže prekaziť ich úspech, vysvetľuje autor štúdie Ru-Yi Huang, M.D., z Harvard School of Public Health.

Výskumníci tiež zistili, že ľudia, ktorí sa vzdali mäsa aby schudli, s väčšou pravdepodobnosťou nasledovali ich zdravý stravovací plán aj o jeden rok neskôr ako tí, ktorí konzumovali živočíšne produkty.

Stať sa vegánom tiež znamená, že nemusíte počítať každú kalóriu, pretože ľudia jedávajúci stravu bez mäsa a počítajúci kalórie schudli tak isto ako tí, ktorí preskočili matematiku. Dôvod: kilogram na kilogram obsahuje zelenina značne menej kalórií – napríklad pol kila vykosteného hovädzieho mäsa obsahuje približne päťnásobne viac kalórií ako pol kila surovej mrkvy.

Najlepším spôsobom na chudnutie je rastlinná strava a úplne najlepším: surová rastlinná strava.

Tip Vitariána

Najlepším spôsobom, ako jednoducho prísť ku svojej ideálnej postave, je prejsť na surovú rastlinnú stravu. Tu nájdete 10 tipov, ako na to.

Súvisiace články

Výrobcovia

© 2013 - 2024 Vitarian spol. s r. o.
Powered by MIBRON  |  Created by Faustagency