Využite cenovo atraktívne sady prístrojov a inovatívnych produktov.

Vegánska strava je na chudnutie najúčinnejšia

Štúdia zistila, že ľudia schudnú viac a dlhodobejšie na rastlinnej strave ako na mäsovej

21. 10. 2015 Stravovanie Potraviny Diéta  Martina Strihová
Vegánska strava je na chudnutie najúčinnejšia

Výskumníci preskúmali 12 štúdií s viac ako 1150 ľuďmi, ktorí nasledovali rôzne plány na chudnutie približne 18 týždňov. To, čo zistili, bolo: tí, ktorí nasledovali rastlinnú stravu zhodili v priemere približne o 2 kilá viac ako tí, ktorých strava zahŕňala mäso.

Vegetariánske spôsoby stravovania sú bohaté na ovocie, zeleninu a celé zrno, ktoré sú bohaté na vlákninu. Navyše ľudia, ktorí jedia stravu bohatú na mäso, majú tendenciu zažívať väčšiu plynatosť a nadúvanie a toto nepohodlie môže prekaziť ich úspech, vysvetľuje autor štúdie Ru-Yi Huang, M.D., z Harvard School of Public Health.

Výskumníci tiež zistili, že ľudia, ktorí sa vzdali mäsa aby schudli, s väčšou pravdepodobnosťou nasledovali ich zdravý stravovací plán aj o jeden rok neskôr ako tí, ktorí konzumovali živočíšne produkty.

Stať sa vegánom tiež znamená, že nemusíte počítať každú kalóriu, pretože ľudia jedávajúci stravu bez mäsa a počítajúci kalórie schudli tak isto ako tí, ktorí preskočili matematiku. Dôvod: kilogram na kilogram obsahuje zelenina značne menej kalórií – napríklad pol kila vykosteného hovädzieho mäsa obsahuje približne päťnásobne viac kalórií ako pol kila surovej mrkvy.

Najlepším spôsobom na chudnutie je rastlinná strava a úplne najlepším: surová rastlinná strava.

Tip Vitariána

Najlepším spôsobom, ako jednoducho prísť ku svojej ideálnej postave, je prejsť na surovú rastlinnú stravu. Tu nájdete 10 tipov, ako na to.

Súvisiace články

Glykemický index

Glykemický index

Sladené nápoje

Sladené nápoje

Výroba olejov

Výroba olejov

Výrobcovia

© 2013 - 2024 Vitarian spol. s r. o.
Powered by MIBRON  |  Created by Faustagency