Využite cenovo atraktívne sady prístrojov a inovatívnych produktov.

Tvárová gymnastika

Metóda, ako sa zbaviť vrások a získať pevnú pleť prirodzeným spôsobom

26. 11. 2015 Problémy Šport Koža Kozmetika Krása  Martina Strihová
Tvárová gymnastika

Iveta Štecová je certifikovanou trénerkou tvárovej gymnastiky. V oblasti krásy a fitnes sa pohybuje 20 rokov a tvárovej gymnastike sa aktívne venuje už 9 rokov. Keď sa dostala do bodu, kedy zistila, že ani ten najdrahší krém nedokáže spevniť uvoľnené kontúry tváre, nevyhladí nosoústne ryhy a uvoľnený krk, začala hľadať iné prirodzené cesty, ako si udržať krásnu a mladú pleť na tvári. V USA sa náhodou stretla s cvičiteľkou tvárovej jogy, výsledky ju rýchlo presvedčili a odvtedy sa venuje tvárovej gymnastike aktívne. Verili by ste, že má 42 rokov?

  • Ženy by chceli mať peknú pleť a riešia to krémami, maskami a botoxom. Vy sa venujete tvárovej gymnastike, môžete nám vysvetliť, čo to je?

Tvárová gymnastika je prirodzenou a najlacnejšou metódou predchádzania tvorby vrások, udržania mladej a zdravej pokožky čo najdlhšie, ako aj vhodnou voľbou pre tých, ktorých cieľom je spevnenie kontúr tváre a krku, eliminácia vrások, dvojitej brady a vačkov pod očami. Je to prirodzená metóda omladenia, bez botoxu a injekcií.

Krémy a séra zohrávajú dôležitú úlohu, ale nedokážu spevniť ochabnutý sval. Pokožka na tvári je priamo spojená s kožou, takže akékoľvek uvoľnenie svalu spôsobí aj uvoľnenie kože. Krémy poskytnú hydratáciu, ale nedokážu spevniť ochabnutý sval.

  • Dajú sa výsledky tvárovej gymnastiky skutočne pozorovať? Ak áno, po akej dobe?

Viete, že keď cvičíte vaše telo, budete sa cítiť dobre. Viac kyslíka koluje v celom tele a do mozgu, takže ste sústredení, ale zároveň uvoľnení. To isté platí aj pre FaceFit tvárovú gymnastiku, budete sa cítiť dobre ako fyzicky, tak psychicky.

Niektorí ľudia vidia výsledky hneď, a to aj po jednej hodine. Väčšina ľudí vidí výsledky už o dva týždne. Výsledky na tvári sa dostavujú pomaly, sú jemnejšie a cvičenie si vyžaduje disciplínu. Merateľné výsledky je vidieť  po 6 mesiacoch disciplinovaného cvičenia. Je to ako cvičenie tela, keď chcete spevniť telo a schudnúť, treba pre to niečo urobiť. To isté platí pre svaly na tvári.

  • Ako často treba tvárovú gymnastiku cvičiť?

Na to neexistuje jednoznačná odpoveď. Ja cvičím vždy, keď mám príležitosť. Niekedy cvičím 4x do týždňa po dobu 40 minút. Niekedy cvičím denne 10 minút. Každodenné  krátke cvičenie je efektívnejšie ako dlhé cvičenie raz za čas. Cvičiť sa dá pri práci na PC, šoférovaní, pozeraní TV alebo aj pri sprchovaní. Keď nestíham, dám si aspoň najdôležitejšie cviky na moje kritické partie.

Tvárová gymnastika je súbor cvikov pre krásu, ktorými precvičujeme svaly tváre.

  • Čo všetko na tvári sa dá pomocou tvárovej gymnastiky vyriešiť? Ovplyvňuje tvárová gymnastika aj niečo iné?

Tvárová gymnastika je súbor cvikov pre krásu, ktorými precvičujeme svaly tváre a ktorých výsledkom je:

  • pevnejšia kontúra brady
  • plnšie pery a líčka
  • eliminácia vrások  
  • krajšia definícia krku
  • odstránenie dvojitej brady a vačkov pod očami 
  • odstránenie nosoústnej ryhy alebo zmiernenie jej hĺbky
  • zvýšená produkcia kolagénu v pokožke, čo ma za následok vypnutie drobných vrások

Podstatou tvárovej gymnastiky je pohyb svalov, tým dochádza aj ku zlepšeniu prúdenia lymfy v oblasti tváre a krku. Pokožka sa rozjasní a prečistí. Opakované napínanie a uvoľňovanie svalov pri cvičení tvárovej gymnastiky podnieti v danom mieste regeneračný proces, čím sa sval spevní, vráti sa mu pružnosť a objem.

Cvičenie sa odporúča aj pre ľudí s rôznymi disproporciami tváre, po nehodách, keď dôjde k obmedzeniu pohyblivosti tvárových svalov, po zápaloch trojklaného nervu. Cvičenie dodáva symetriu do tváre, tvár potom pôsobí sympatickejśie. Symetrické veci považujeme podvedome za krásne.

  • Dopĺňate tvárovú gymnastiku ešte inou starostlivosťou o pleť? Záleží aj na strave?

Jednoznačne. Strava zohráva významnú úlohu. Sme to čo jeme. Živá strava s prevahou zeleniny a ovocia má pozitívny vplyv na stav pokožky. Strava bohatá na vitamíny, minerály, vlákninu urobí viac ako ten najdrahší krém. Pokiaľ chýbajú vitamíny, telo nedokáže neutralizovať voľné radikály, čo je hlavná príčina predčasného starnutia pleti. 

Používam čisté oleje, krémy a séra si sama vyrábam. Používam bio ingrediencie, kde základ tvorí bambucké maslo, kokosový olej, esenciálne oleje a vitamíny.

  • Pre koho je tvárová gymnastika určená?

Absolútne pre každého. Neexistuje spodná ani horná veková hranica kedy začať s cvičením tvárovej gymnastiky. Už vo veku 25 rokov dochádza k pomalej, ale zato nezvratnej erózii svalov a pokožky na tvári a celom tele. Tvár nám začína ochabovať, pomaly a nepatrne. Je to pomalý proces, ktorý sa bohužiaľ nedá zastaviť, ale dá sa výrazne spomaliť. Čím skôr začnete s prevenciou v podobe cvičenia tvárovej gymnastiky, tým lepšie pre vás.

Špeciálne tvárové cvičenie tvárovej gymnastiky nie je obmedzené vekom, nikdy nie je privčas ani neskoro, nezáleží ani na pohlaví, je vhodné aj pre mužov.

  • Aký cvik z tvárovej gymnastiky považujete za najdôležitejší a ako sa cvičí?

Sú dva. Keď naozaj nič nestíham, tak cvičím cvik na celú tvár . Je veľmi smiešny a nik ma pri tom nevidí. Vygúlite oči čo najviac, tlačíte von u očných jamiek naširoko sa usmejete, kútiky ťaháte čo najviac k ušiam a poriadne vyplazíte jazyk, snažte sa akoby dotknúť brady. Snažím sa urobiť aspoň 10 opakovaní s výdržou 10 sekúnd.

Druhým veľmi efektívnym cvikom je obyčajná sviečka. Toto nemusím vysvetľovať, každý to pozná. Tento cvik navyše ovplyvňuje tvorbu rastového hormónu, hormónu krásy. Cvičte ju aspoň trikrát do týždňa. Držte spočiatku pár sekúnd, postupne pridávajte až na dobu 2 minút.

  • Aké sú odozvy žien, ktoré sa venovali tvárovej gymnastike pod Vaším vedením?

Odozvy sú pozitívne. Teší ma, ak klientka vydrží, cvičí aj po skončení kurzu. Dostávam veľa mailov, kde mi dámy píšu po roku a tešia sa na pokračovanie. Chcú sa naučiť nové cviky pre pokroročilých. Píšu, že už nepotrebujú botox, a že ich pleť je žiarivejšia a pevná. Prvý človek, ktorý zistí, že sa niečo s tvárou deje, je väčšinou kozmetička. Zrazu masíruje pevnejšiu tvár, je to pre klientku pozitívna správa.

Iveta Štecová je certifikovanou trénerkou tvárovej gymnastiky, ktorou sa eliminujú vrásky a spevňuje pokožka na tvári.

  • Vediete kurzy tvárovej gymnastiky, prečo je dobré zúčastniť sa takéhoto kurzu?

Na internete je dosť cvikov a videí, ale ak ste začiatočník odporúčam absolvovať prvé hodiny pod vedením skúseného lektora. Vyhnete sa technickým chybám pri cvičení. Lektor vás navedie na správne prevedenie a precítenie cviku. Technika je alfou a omegou úspechu. Naučíte sa správne zostaviť cvičenie tak, aby malo efekt. Nesprávna technika môže viesť aj k opačnému efektu, aký chceme docieliť. Navyše, lektor pozná viac metód a cvičení, vie zvoliť aj tú správnu pre váš typ tváre.

Ak vás tieto informácie zaujali, viac sa dozviete na stránke tvárovej gymnastiky a všetky novinky z tejto oblasti nájdete na facebooku.

Tip Vitariána
S kvalitou pokožky je veľmi prepojená aj strava. Bolo dokázané, že akné sa nachádza len tam, kde sa nachádza aj ťažká strava, ale neexistuje v krajinách, ktoré konzumujú rastlinnú stravu s malým obsahom tukov. Pokožke prospieva aj pravidelný pohyb, čerstvý vzduch a meditácia.

Súvisiace články

Výrobcovia

© 2013 - 2024 Vitarian spol. s r. o.
Powered by MIBRON  |  Created by Faustagency