Využite cenovo atraktívne sady prístrojov a inovatívnych produktov.

Chudnutie so superpotravinami

Čo sa stane, ak stravu nezačnete obmedzovať, ale naopak, pridáte zdravé potraviny?

09. 08. 2015 Trávenie Diéta Superpotraviny  Martina Strihová
Chudnutie so superpotravinami

Detoxikácia: Prelomenie Syndrómu X

Takmer každý človek vychovaný na modernej strave konzumoval stravu s nedostatkom minerálov, potraviny striekané pesticídmi, mäso odchované na antibiotikách, hormonálne upravené mliečne produkty, rafinovaný cukor, rafinované obilniny a rafinovanú soľ. V niektorých prípadoch môže byť toxická záťaž zdrcujúca a zapríčiňovať metabolický syndróm označovaný ako „Syndróm X“.

Syndróm X je neschopnosť schudnúť, sprevádzaná nefunkčným imunitným systémom a nedostatkom energie. Pridávanie organických surových a živých potravín, superpotravín a superbylín do stravy môže prerušiť vplyv syndrómu X, umožniť chudnutie a získať ideálny zdravotný stav.

Keď si začíname do stravy pridávať surové prírodné organické superpotraviny, superbyliny a potraviny, môže nastať úžasná premena a syndróm X môže byť nakoniec zvrátený. Avšak musíme byť opatrní a nejsť rýchlejšie, ako naše telo dokáže zvládať. Aby ste boli schopní zvládať metabolickú premenu, ktorá nastáva prostredníctvom vnútornej očisty, potrebujete prechádzať svojím vlastným tempom a začať tam, kde ste. Postupne tempo zvyšujte, ak sa dá.

Konečný záver „ste to, čo jete“ znamená, že čokoľvek vložíte do svojich úst, ovplyvní to vašu myseľ, telo a duševný stav.

Postupom času sa ľudia museli prispôsobovať mnohým druhom potravín. V situáciách, kedy boli zdroje potravín obmedzené, tí ľudia, ktorí dokázali žiť a pracovať z tej potravy, ktorá bola dostupná, bolo pravdepodobnejšie, že prežijú. Na schopnosť prispôsobiť sa strave bol genetický nátlak. Prežiť dostatočne dlho po zjedení niečoho a stihnúť dať ostatným vedieť, že ste stále nažive však nie je kritérium pomocou ktorého zistíte, čo je ideálna strava.

So superpotravinami sa po prvýkrát v histórii dostávame k experimentovaniu s ideálnou stravou. dostávame možnosť jesť vzácne potraviny a aktivovať našu fantáziu ideálmi, ktoré v nás tieto superpotraviny vytvárajú.

Celá koncepcia samoliečby sa naozaj točí okolo odstránenia jedov, toxínov, chemikálií a pesticídov z našich tiel, zatiaľ čo sa zbavujeme prebytočného tuku. Najmä superpotraviny obsahujú podstatne viac živín (minerálov, enzýmov, polysacharidov, proteínu a zdravých tukov a olejov) ako varené a spracované, chemicky vypestované potraviny. Vyšší energetický obsah superpotravín dodáva našim bunkám ďalšie dobroty a bunky sú potom schopné zbavovať sa toxínov, na ktorých vylúčenie im predtým chýbala energia. To je proces detoxikácie.

Prekyslenie a chudnutie

O „acidobázickej“ rovnováhe a jej vplyve na výživu sa píše viac a viac vedeckých článkov a kníh. Všeobecne platí, že pri zlej strave sa vnútorné prostredie našich tiel stáva kyslejšie a vytvára živnú pôdu pre mikróby a organizmy spôsobujúce choroby. Na zabránenie rozvoja tohto prekyslenia a chronických chorôb sú potrebné tri hlavné skupiny potravín: zelené superpotraviny, zelená zelenina a byliny.

Vysoké prekyslenie býva zvyčajne hlavnou príčinou obezity. Ak telo zostane kyslé, bude zadržiavať nadbytočnú vodu na rozriedenie kyselín. Tiež bude v tukovom tkanive ukladať prebytky kyseliny, čo vedie k celulitíde a priberaniu.

Superpotraviny môžu telo podporiť pri chudnutí.

Je dôležité pochopiť, že keď sa detoxikujete, môžu sa z tukových buniek a tkanív uvoľňovať kyseliny. Ak tieto kyseliny neprídu do styku s vysoko zásaditými minerálmi bombardujúcimi telo zo všetkých strán vo forme zelených superpotravín, zelenej zeleniny a bylín, potom môžu vzniknúť problémy ako únava, návaly horúčavy, zmeny nálady, úbytok minerálov z kostí a zubné problémy ako sú kazy. Jedenie superpotravín, zeleniny a bylín je základ! Je to naša poistka pre zdravie a dlhý život.

Diéty nefungujú, čo teda?

V tomto štádiu takmer každý vie, že diéty a typické stratégie diét nefungujú. No dobre... tak čo teda funguje?

V ľudskej povahe je, že nemáme radi, ak sú nám veci odopierané. Akonáhle poviete dieťaťu „nie“, okamžite si nájde cestu k „áno“. Deti si spravia, čo chcú, ak tým môžu dosiahnuť úspech. Tento zvyk sa nikdy nezmení, ako dospelí robievame to isté. Bojovať s týmto žartíkom ľudskej povahy je podobné, ako sa pokúšať zastaviť východ alebo západ slnka alebo pohyb planét.

Namiesto toho by sme sa mali zosúladiť s našou prirodzenou povahou. Čo to znamená? Čo poviete na toto: namiesto odoberania potravín ľuďom, čo poviete na pridávanie potravín? Čo poviete na to, že by ľuďom boli predstavené všetky nové chute, arómy, textúry, farby a kombinácie? Je možné, že „dobré“ jedlo bude také dobré a budeme sa po ňom cítiť tak dobre, že sa prirodzene vzdialime od „zlého“ jedla? Podľa skúseností Davida Wolfa je odpoveďou ÁNO. Takýmto spôsobom sa premena v stravovaní udeje bez námahy. Všetko sa deje hladko. Na to slúžia superpotraviny a zdravá strava. Sústreďujeme sa na všetky úžasne chutiace, superzdravé potraviny, ktoré sú tu pre nás, aby sme si ich užívali.

Stravovanie sa superpotravinami si vyžaduje len pridávanie vynikajúcich nových potravín do jedálnička takým tempom, aké sa vám páči a prináša vám skvelý pocit.

Hociktorá superpotravina sa môže stať súčasťou stravy akéhokoľvek človeka. Nájdite si tie, ktoré sa vám páčia a začnite sa nimi napchávať. Vytiahnite mixér a urobte si zo superpotravín úplne nové druhy šejkov a smoothie. Urobte si superpotravinové potešenia a dezerty. Vyrobte si superpotravinové šalátové dressingy. Vypracujte si zo superpotravín zmesi na cesty. Urobte si zo svojich obľúbených superbylín čaj a rozmixujte ho so superpotravinami. 

Na zdravú stravu je najjednoduchšie prejsť, ak len začnete do jedálnička pridávať zdravé potraviny, superpotraviny či napríklad superpotravinové smoothies.

Tip Vitariána

Superpotravinami môžete podporiť chudnutie. Ide o to, aby ste prirodzene zakomponovávali zdravé surové potraviny a jedlá do svojho jedálnička, čím prirodzene strácate chuť na nezdravé potraviny.

Súvisiace produkty

Súvisiace články

Výrobcovia

© 2013 - 2024 Vitarian spol. s r. o.
Powered by MIBRON  |  Created by Faustagency