Využite cenovo atraktívne sady prístrojov a inovatívnych produktov.

Mobilné telefóny a naše telo

Narúšajú spánok, radšej ich nechajte v inej izbe

05. 12. 2014 Ochorenia Relax Technológie  martina strihová
Mobilné telefóny a naše telo

Nabíjanie telefónu v noci môže spôsobovať nadváhu. Podľa vedcov z  Manchester University, niektoré smartfóny vysielajú modré svetlo krátkych vlnových dĺžok, ktoré neuveriteľne narúša tvorbu spánkového hormónu melatonínu. Zdá sa, že naše telo potrebuje na dobrý spánok čiernočiernu tmu, aby mohla prebiehať správna produkcia melatonínu. Melatonín sa tiež podieľa na premene jedla na energiu. Svetlo mobilných telefónov narúša jeho tvorbu, a teda môže spôsobovať priberanie.

Je známe, že nedostatok spánku sa spája s pár kilami navyše. „Nie sú žiadne pochybnosti, že nedostatočný spánok zvyšuje hlad a chuť do jedla, čo môže spôsobovať zvýšený príjem potravy a následné priberanie na váhe,“ tvrdí Eve Van Cauter z University of Chicago.

Očividne, často nedokážeme prežiť hodiny bdenia bez nášho telefónu v ruke. Ale aspoň keď idete spať, odolajte túžbe po telefóne a spravte niečo pre seba - telefón nabíjajte v inej izbe. Veď posledné, čo by ste chceli je, aby vás ovládali nezdravé stravovacie návyky, ktoré ani nerobíte s plným vedomím. 

Súvisiace články

Výrobcovia

© 2013 - 2024 Vitarian spol. s r. o.
Powered by MIBRON  |  Created by Faustagency