Využite cenovo atraktívne sady prístrojov a inovatívnych produktov.

Čistá voda

Všetko, čo ste o vode nevedeli

01. 10. 2014 Voda Minerály  martina strihová
Čistá voda

Okrem zdravého jedla sú ešte tri veci, ktoré by sme mali do tela dostať: vzduch, slnečné žiarenie a voda. Tu treba dodať, že všetko vnútri alebo na povrchu nášho tela okrem zdravého jedla, vody, vzduchu a slnečného žiarenia je nezdravé! Môže to znieť prísne, ale je to tak.

Ak je niečo, čo by chcel každý, je to čistá voda. Nikto by nechcel špinavú vodu. Väčšina ľudí nepije nič iné ako čistú vodu. Čistá voda je len voda a nič viac než voda.

Najlepšie zdroje vody pre ľudí

Najčistejšia voda je destilovaná voda. Prirodzene by každý človek mal pokryť všetku alebo takmer všetku potrebu vody vhodnou stravou. Preto by sme mali potrebovať na pitie len veľmi málo čistej vody. Čistá voda by mala byť druhotným zdrojom vody. Dobrá ľudská strava má obsahovať dostatok vody, a to vody čistej.

Ovocie obsahuje najčistejšiu vodu zo všetkého a je to tiež jedno z najlepších jedál. Voda v ovocí je úplne čistá, bez akýchkoľvek anorganických minerálov alebo iných látok, ktoré by mohli v kombinácii s telesnými tekutinami upchať cievy, bunky a medzibunkové priestory. (Pamätajte, že za ovocie sa považuje aj nesladké ovocie – teda zelenina, a technicky, orechy sú tiež ovocím). Pretože ľudstvo bolo takmer výhradne stravujúce sa ovocím v nedotknutej prírode a pretože ovocná strava je bohatá na vodu, ľudia nikdy nevyvinuli mechanizmy na pitnú vodu.

Prečo telo potrebuje vodu? Akú úlohu zohráva voda v ľudskom tele? Prečo je znečistená voda pre telo škodlivá?

Základnou úlohou vody v tele je prenos látok. Je to tiež prostriedok na ukladanie potrebných organických zlúčenín a elektrolytov v bunkách.

Ak pijeme obyčajnú vodu, dostávame do seba aj veľa jedov. Ľudia, zaujímajúci sa o svoje zdravie, si kupujú pramenitú vodu,  vodu zo studne a iné druhy vody v mylnej predstave, že je to zdravé.

Znečistená voda škodí ľudskému organizmu, pretože nečistoty sú vždy jedy. Zatiaľ čo naše jedlo obsahuje vodu, voda z iných zdrojov neobsahuje, pre nás, vhodné živiny. Minerály vo vode sú uvoľnené z pôdy a skál a nemajú využitie v ľudskom tele - akoby sme jedli zem alebo kameň. Telo jednoducho nevie udržať anorganické minerály. Anorganické minerály obiehajú v tele ako jedy. Nič iné z vody, okrem tej v potravinách, nemôžeme získať.

  • Niektorí ľudia, hlavne vitariáni, pijú málo destilovanej vody, pretože ich strava obsahuje dostatočné množstvo vody.
  • Iní ľudia tiež pijú destilovanú vodu, pretože dbajú o svoje zdravie alebo ich vodný zdroj nie je vhodný na pitie. Najviac Američanov pijúcich čistú vodu ju pijú preto, že ich normálna voda je príliš zlá, nie kvôli svojmu zdraviu. Ľudia si doprajú čistú vodu hlavne kvôli nezdravej strave (varenej strave s vysokým podielom soli a iných dochucovadiel). Naša prirodzená strava však obsahuje dostatok vody.
  • Iní ľudia pijú minerálnu vodu v domnienke, že ich telo odtiaľ získa potrebné minerály. Neuvedomujú si však, že minerály vo vode pochádzajú z pôdy a nie sú pre telo využiteľné. Títo ľudia sa vyhýbajú chémií v znečistenej vode z vodovodného potrubia.
  • Väčšina ľudí pije akúkoľvek dostupnú vodu – mineralizovanú, s pridanými chemikáliami, z miestneho vodného zdroju, studne alebo prameňa.
  • Vodu treba vo väčšom množstve piť hlavne pri pôste a vtedy, ak ju nezískavate stravou. Tiež pri horúcom počasí a namáhavej fyzickej aktivite.
  • Desiatky miliónov Američanov pije sýtené nápoje, kávu, čaj, kakao a rad ďalších výmyslov. Títo ľudia sa pitím takýchto tekutín zabávajú a stimulujú. Zatiaľ čo čistá voda je sama o sebe veľmi uspokojujúca pre smädného človeka, veľa ľudí hľadá iné uspokojenie, ktoré získajú konzumáciou spomenutých nápojov. Pitie čohokoľvek iného okrem čistej vody nie je zdravé a často spôsobuje ochorenia. Napríklad veľa ovocných a zeleninových štiav na uhasenie smädu. Šťavy síce nie sú ucelené potraviny, ale je to jedlo. Nemali by sa používať ako náhrada vody.

Čistá voda

Chemikálie používané pri čistení vody sú toxické

Väčšina tekutín obsahuje anorganické minerály, flór, chlór a iné takzvané “chemikálie z čistenia”. Baktérie vo vode sú však oveľa menej škodlivé ako chemikálie používané na ich zničenie. Ich prítomnosť vo vode väčšinou signalizuje, že voda obsahuje organický materiál, ale baktérie vo vode neškodia viac ako tie zo vzduchu alebo tie v našich črevách. Avšak voda, ktorú pijeme, by mala byť čistá. Žiadny vodný systém v Amerike nedodáva čistú vodu. Vždy je nejako znečistená.

Pitie vody z kohútika sprevádzajú nebezpečenstvá. V Amerike sa vo vode nachádza vyše 80 karcinogénov, väčšina z rozkladu chlóru vo vodovodnom potrubí alebo jeho kombinácia s inými chemikáliami. Chlór je sám karcinogén. Chémia z poľnohospodárskych hnojív, chemického priemyslu, pesticídy a domácnosti znečisťujú naše vody. Síra, železo, sadrovec, vápnik, horčík a iné anorganické minerály sú toxické tiež sami o sebe. Čistiace systémy neodstraňujú tieto minerály, odstraňujú baktérie, ktoré sú oveľa menej škodlivé a pridávajú iné chemikálie namiesto toho, aby ich odstraňovali.

Flór sa pridáva do vody nie na čistenie, ale ako „masová liečba“. Tento priemyselný odpad sa tam začal pridávať v omyle, že bude slúžiť ako prevencia zubnému kazu! Zrejme to však nefunguje, keďže zubné kazy sú na dennom poriadku, a to viac ako inokedy.  Flór sa nachádza viac ako v polovici vodných zdrojov. Anorganické zlúčeniny flóru sú karcinogénne a smrteľné. Jedy nie sú nikdy základom zdravia. Naše zuby sa kazia aj našimi stravovacími návykmi.

Pramene a studne

Kupovaná pramenitá, horská alebo minerálna voda s pridanými nejakými minerálnymi výmyslami je celkom populárna. Táto voda býva síce o niečo lepšia ako mineralizovaná a chemicky ošetrená voda z potrubia, ale stále je nezdravá.

Veľa druhov vody, hlavne dovážaná pramenitá voda, má vysokú cenu kvôli ich vlastnej chuti. Niektoré sú sýtené. Všetky tieto druhy vody sú škodlivé. Pitie čistej vody je príjemné, nemá žiadnu chuť a ani bublinky. Ak ste smädný, čistá voda je najuspokojujúcejšia vec zo všetkého.

Mali by ste dostať čo najviac vody zo svojho jedla, ale z vody by ste nemali dostávať nič okrem vody. Všetko navyše vo vode z potrubia alebo vo fľaši je anorganické a škodlivé. Telo nedokáže spracovať a stráviť anorganické látky. Okrem vzduchu, vody, slnka, naše telo nedokáže spracovať nič okrem organických častíc v jedle. Všetko ostatné je jedovaté. Nevylúčený anorganický materiál upcháva naše telo, obehový systém, ukladá sa do našich kĺbov a svalov, medzibunkových priestorov, orgánov a lymfatického systému. Varené alebo spracované jedlo a znečistená voda obsahujú tieto anorganické minerály škodlivé pre náš organizmus.

Ľudia, ktorí sú zanesení kúskami odpadu zo znečistenej vody a vareného jedla, zvyčajne nevylúčia všetok tento odpad. Ak tieto častice obiehajú v tele, telo trpí. Množia sa leukocyty (biele krvinky), zvýši sa tep, ľudia sú stimulovaní. Táto stimulácia bežne začína medzi 15 - 30 minútami po pití alebo požití a trvá kým materiál nie je vylúčený alebo odložený bokom.

Niekedy sa tvrdí, že destilovaná voda spôsobuje infarkty a odoberá telu minerály, spôsobuje zubný kaz, osteoporózu, a že destilovaná voda je smrtiaca a ryby v nej neprežijú. Ľudia si myslia, že voda bohatá na minerály napraví tieto problémy.

Zástancovia minerálnych vôd  pripisujú úžasné zdravie národu Hunza minerálnej vode. Národ Hunza je jeden z najzdravších národov na svete. Pravdepodobne pijú penivú bielu minerálnu vodu z ľadovcov. Je to dobrý argument, ibaže my minerály zo znečistenej vody nepotrebujeme. Mali by sme ich mať viac ako potrebujeme z dobrej stravy. Navyše, minerály vo vode sú úplne nepoužiteľné a stávajú sa toxickými namiesto výživnými. Čo národ Hunza pije, nezodpovedá za ich zdravie. Voda je životná potreba, ale celkové zdravie závisí na zdravom životnom stýle. Voda je len jedna zložka z viacerých. Cestovatelia, ktorí tento národ navštívili, tvrdia, že ľudia tu pijú veľmi málo vody. Živia sa hlavne ovocím. Voda, ktorú pijú, by sa mala najskôr usadiť.  Tým, že sa voda z ľadovca rúti dole z hôr,  rozvíri minerály ako odpad skôr ako roztok. Teda nie je to roztok minerálnych látok. Táto naplavenina je základom zdravia týchto ľudí, ale preto, že sa ukladá v úrodnej pôde ich záhrad! Nie preto, že pijú vo vode pôdu a skaly. Voda sama je čistá skoro ako sneh. 

Čistá voda

Destilovaná voda nezanecháva žiadny odpad z nepoužiteľných anorganických minerálov. Tí, čo pijú minerály obsahujúcu vodu majú často znečistený obehový systém. Nepoužiteľné minerály sa kombinujú s cholesterolom a tukovými časticami, blokujú tepny a ukladajú sa v tele, napríklad v lebečnej dutine nahrádzajú odumreté mozgové bunky a spôsobujú kostnatenie mozgu a senilitu. Tvrdenie, že by čistá voda mohla z tela kradnúť minerály, bolo úplne vyvrátené. Telo čistú vodu používa podľa svojich potrieb, nepotrebnú vodu a minerály vylučuje. Obličky sú poslednými rozhodcami, čo bude vylúčené, a čo sa vráti späť do tela. Napríklad telo znovu použije okolo 95% železa bez ohľadu na vodu, čo pijeme. Tiež recykluje veľa iných minerálnych zlúčenín alebo solí. Príkladom je aj melón. Ak zjete melón, váš moč bude úplne svetlý. Nebudú tam žiadne minerálne látky, ktoré by to sfarbili. Veľmi čistá voda z melónu, ktorá je pre telo nepotrebná, je rýchlo vylúčená. Veľmi málo minerálov alebo iných látok v nej bude vylúčených, voda v tele voľne nekoluje, telo si vodu buď udržiava alebo vylučuje.

Na druhej strane, ak sa postíte alebo vplyvom iných podmienok neprijímate vodu z jedla a telo si udržuje vodné zásoby, váš moč bude tmavo žltý, pretože telo vylučuje viac odpadu a minerálov  v pomere k vylučovanej vode.

Teraz rozoberieme tvrdenie, že čistá voda je mŕtva voda a že ryba v nej neprežije. Ako viete, veľa rýb žije v oceáne. My nemôžeme piť morskú vodu, lebo by sme rýchlo zomreli. Obsahuje veľa minerálov – morská voda je bohatšia na minerály, než akákoľvek iná voda na svete. Iné ryby žijú v riekach, potokoch, rybníkoch a jazerách. Vy nepijete z riek, rybníkov a iných miest, kde žijú ryby. Tieto vody obsahujú, čo vylučujú ryby a iné živočíchy, rozkladajúce sa lístie a iný organický materiál. Nepijeme "rybiu vodu", lebo je nevhodná na pitie. Voda, kde žijú ryby, nemôže byť opísaná ako živá alebo mŕtva. Voda je neživá látka za každých okolností. Je pravda, že ryba neprežije v destilovanej vode. Destilovaná voda neobsahuje žiadny vzduch, ani potravu pre ryby.

Prečo Američania pijú toľko vody? Varené jedlo vyžaduje veľké množstvo vody. Toľko jedov a dráždivých látok ako v zahrievaním zničenej potrave a ochucovadlách, hlavne soli a koreninách, a v nevhodných potravinách ako obilniny a živočíšne potraviny, potrebuje vodu, aby dokázal udržať toxický materiál pod tlakom, takže menej uškodia bunkám a tkanivám.

Ľudia, čo sa zdravo stravujú, potrebujú menej vody ako ľudia s nezdravou stravou.  V zdravej strave je zvyčajne dostatočné množstvo vody, ale na strávenie nezdravej stravy a vylúčenie všetkých dráždidiel, stimulujúcich látok a jedov je potrebné nadmerné množstvo vody.

Napríklad opuchy alebo vodnateľnosť sú choroby tých, čo jedia varené jedlo, dochucujú ho soľou a inými dochucovadlami. Telo potrebuje extra vodu na spracovanie toxických látok. Predtým, než ich telo môže vylúčiť, sú uložené na miestach ako chodidlá a nohy. Pár dní pôstu umožní telu poupratovať si na týchto miestach. Tak sa odtiaľ vylúči voda a vyčistia tekutiny a tkanivá.

Hlavné je pre nás jesť biologicky prirodzenú stravu, vtedy nepotrebujeme piť toľko vody. Ale ak napríklad ťažko pracujeme v horúcom počasí, cvičíme, a pod. musíme aj viac piť.

Súvisiace články

Výrobcovia

© 2013 - 2024 Vitarian spol. s r. o.
Powered by MIBRON  |  Created by Faustagency