Využite cenovo atraktívne sady prístrojov a inovatívnych produktov.

Botox už v dvadsiatke?

Mladé ženy si mýlia injekciu botoxu s elixírom mladosti

12. 03. 2014 Diéta Koža Kozmetika Mladosť  Katarína Mikulová
Botox už v dvadsiatke?

Krásna a mladá tvár je objektom túžby väčšiny žien. Najmä na západe si ženy od mladej tváre sľubujú úspech v zamestnaní a postup v spoločenskom rebríčku. Kto vyzerá mlado a sviežo, tomu sa darí a ostatní mu môžu len závidieť. Manéver s botoxom však mladosť nepestuje, ale ju umelo vytvára – paralyzovaním tvárového svalstva, ktoré je obmedzené v pohybe a bráni tak vzniku vrások. Výsledok? Pre niekoho mladá tvár, pre niekoho tvár porcelánovej bábiky s nepekným groteskným výrazom.

Botox však napriek všetkým nevydareným prípadom naďalej spôsobuje šialenstvo. Už ženy v dvadsiatke nenechávajú nič na náhodu a navštevujú skrášľovacie kliniky. Raz za tri mesiace sa rozhodnú pre vpich v hodnote 280eur a odďaľujú tak nástup staroby, ktorej sa boja ako čert kríža. Zo sporadických návštev sa tak stáva návyková rutina. Môže za to aj jeden z neblahých účinkov – ako tvrdí nemecká dermatologička Maja Hofmann

"Ako náhle sa botox vysadí, svaly sa dajú opäť do pohybu a vrásky sú rýchlo naspäť. Niekedy sa organizmus voči botoxu stáva dokonca imúnnym. Je teda možné, že čím viac sa ho vpichuje, tým menej je účinný."

Botox vypĺňa vrásky a paralyzuje svaly tak, aby sa zamedzil vznik nových vrások. Keď sa botox pichať prestane, tvár má vrásky opäť naspäť a v tele je navyše kopa toxického jedu.

Mladosť tak opäť stráca svoje čaro, kozmetický priemysel ju totiž povýšil nad prirodzenú krásu. Efekt býva často žalostný:

„Natiahnutá koža sa leskne ako display nového IPhonu 4. Pery zmizli, miesto nich na tvári ležia dve tučné tyčinky Twix“,

aj takto opisoval britský Guardian „nabotoxovanú“ tvár mladej umelkyne Lindsay Lohan. Ozajstný vek: 23. Odhadovaný vek: 36!

Botulinum Toxin A je pritom jedom, ktorý sa pomaly ale isto dostáva do krvného obehu. Ako informuje nemecký Spiegel, dlhodobý vplyv botoxu na zdravie nebol ešte dostatočne preskúmaný, a tak sa jeho negatívne vplyvy nedajú vylúčiť.

Na záver neostáva nič iné ako položiť si otázku: Prečo to všetko tie ženy robia? Každý predsa vie, že mladosť sa predĺžiť dá - pavidelným spánkom, športom a najmä, príjmom rastlinnej stravy.

Súvisiace články

Výrobcovia

© 2013 - 2024 Vitarian spol. s r. o.
Powered by MIBRON  |  Created by Faustagency