Využite cenovo atraktívne sady prístrojov a inovatívnych produktov.

Relax

ako relaxovať pri práci

25. 11. 2013 Šport Emócie Nervy Relax Sex  Marek Trávniček
Relax

Vedci zistili..

Nie, iba žartujem! Veď na to, aby sme si uvedomili, že samotný pobyt vo wellness-centre, pri mori, či na káve s priateľmi nevytvára uvoľnený stav, nepotrebujeme vedcov. Na to, aby sme sa uvoľnili, musíme totiž zvoliť v hlave ten správny program. Presne tak! To, či sme alebo nie sme uvoľnení, nie je výsledkom toho, kde sa momentálne nachádzame a čo robíme, ale je to výsledkom našich myšlienok a nášho prístupu k činnosti.

Relax non-stop

Viete o tom, že pri práci alebo akejkoľvek činnosti môžete zažívať stav relaxácie? Nemyslím tým také to bežné „chvíľu práca a potom prestávka“. Mám na mysli skutočné relaxovanie počas prebiehajúceho aktu. Ak zvolíme tie správne myšlienky, budeme relaxovať aj pri práci a dosiahneme tak uvoľnené vykonávanie činnosti s minimálnym odporom a dosiahnutím vysokej efektívnosti.

„Čím menej úsilia vynaložíš, o to rýchlejší a silnejší budeš." (Bruce Lee, kung fu majster)

Zapíšte si to niekam! Relaxovať sa dá aj počas práce, pokiaľ zvolíme to správne nastavenie. Nesústreďte sa na cieľ, vnímajte prácu samotnú.

Uvoľnená spermia

Relax by mal byť prítomný v každej sekunde nášho konania, pretože je to základný kód vesmíru. Príroda sa nenamáha, voda tečie cestou najmenšieho odporu, rastlina nepreráža silou betón, ale hľadá si prasklinu, kde môže ľahko vyjsť na povrch. Jediná spermia, z ktorej sme vznikli, nesie v sebe informáciu - nájsť cestu a dosiahnuť cieľ bez odporu.

Zatiahli ste ručnú brzdu?

Vlastná dôležitosť a nevedomosť sú príčiny „ručnej brzdy“, ktorá nám bráni robiť veci ľahko. Vykonávame činnosť s napätím, a tak sme odkázaní na nútený relax. Ak budete niekoho počuť rozprávať, že to, čo robí, ide ťažko, v preklade to znamená toto:

a) nevie, ako to má robiť

b) vie, ako to má robiť, akurát si chce zvýšiť pocit dôležitosti.

Tak ako teda vyzerá práca, ktorá je zároveň našim relaxom? Vyzerá ako hra!

Cítite v práci únavu a začínate byť nervózni? Asi ste zatiahli ručnú brzdu.

Hra

Nastáva vtedy, keď znížime dôležitosť toho, čo robíme. Začnime vnímať to, čo práve robíme! Nesústreďme sa na konečný cieľ, pretože tak odídeme z prítomnosti, vznikne napätie a následne túžba po oddychu. Pozorujme, čo robíme a nebudeme cítiť únavu!

„Únava neexistuje.“ (M.Trávniček)

Presmerujte pozornosť

Ako dospieť do štádia, kedy sa tešíme do práce? Presmerujme pozornosť prostredníctvom myšlienok! Na miesto „musím ísť variť/cvičiť/pracovať“ si povedzme, že čokoľvek ideme robiť, je pre nás príležitosť pozorovať sled pohybov nášho tela. Tento pokyn spustí uvoľnenú,  hravú reakciu a  odrazu si vychutnáme proces uvedomelého pohybu, pri ktorom pocítime ľahkosť!

Ak sa ponoríte len do jednotlivých pracovných úkonov, odrazu pocítite ľahkosť a práca vám pôjde sama od seba.

Obrovská sila

Relaxácia nie je len taká obyčajná činnosť, pri ktorej telo naberá energiu. V relaxácií sa skrýva obrovská sila, ale na to už prídete sami...
Predpokladám, že dokážete popri činnosti vyberať také myšlienky, ktoré spôsobujú príjemne pocity. Určite to zvládnete a takisto aj znížiť dôležitosť toho, čo robíte, pretože túžiť po ľahkosti je nám prirodzené.

Umenie relaxácie sa totiž nepotrebujeme učiť. Je uložené v našom základnom kóde, a tým je cítiť sa dobre...

Súvisiace články

Výrobcovia

© 2013 - 2024 Vitarian spol. s r. o.
Powered by MIBRON  |  Created by Faustagency