Využite cenovo atraktívne sady prístrojov a inovatívnych produktov.

Mladý, krásny a fit!

O tom, ako si splniť svoj „americký sen“ prostredníctvom vitariánskej stravy

02. 12. 2013 Ochorenia Diéta Koža Krása Mladosť  Katarína Mikulová
Mladý, krásny a fit!

Nie je viac žiadnym tajomstvom, že rastlinná strava nepochybne telu prospieva. Väčšinou však máme pocit, že dennú dávku zeleniny pokryjeme kolieskom papriky na salámovom chlebe. A čo ten zvyšok? Mliečne tuky a bielkoviny v nátierke, čistý škrob v chlebe a celá hromada tukov a živočíšnych bielkovín v saláme – nie, nie. Toto z nás mladých a krásnych určite neurobí!

Prečo rastlinnou stravou chudneme

Keď vyradíme zo stravovacích návykov živočíšne bielkoviny a nahradíme ich kvalitnými rastlinnými zložkami v surovej forme, naša váha sa dokonale upraví. Rátať kalórie nemá príliš veľký zmysel, pretože ak prijmeme rastlinnú potravu, tá sa trávi a ovplyvňuje látkovú výmenu úplne inak ako energeticky rovnaká, živočíšna strava. Princíp je jednoduchý – rastlinná strava sa ťažšie spracúva a kým ju telo zužitkuje na energiu, musí časť energie spotrebovať z iného zdroja, a tými sú práve tukové zásoby. Naopak, ako náhle prijímame varenú, živočíšnu alebo inú stravu bohatú na cukry, vtedy ide odbúravanie tukov bokom.
Čiže aké je resumé? Ak budete ležať na gauči pri televízii a chrúmať pri tom na príklad čerstvý špenát, vaše telo, v zdanlivom pokoji, bude pracovať na spaľovaní prebytočných tukov – úchvatné!

Rozhodnúť sa pre zdravú stravu je dôležitejšie, ako si myslíme. Obmedziť mäso a konzumovať viac rastlinných zložiek nás robí mladými a štíhlymi.

Prečo rastlinnou stravou mladneme

Ak cítite, že vekom akosi strácate energiu a vitalitu, potom vás poteší nasledujúca správa: rastlinná potrava z vás urobí zas mladého človeka – a to v pravom slova zmysle! Vedci dnes už totiž presne poznajú gény, ktoré sú zodpovedné za dĺžku a kvalitu nášho života, a takisto aj faktory, ktoré ich ovplyvňujú.
Gén „Grim Reaper“ alebo „Smrtka“ je gén, ktorý nám skracuje život a urýchľuje proces starnutia.  Je aktivovaný vysokou hladinou inzulínu v krvi, a teda vysokým príjmom uhľohydrátov, varenej stravy a taktiež aj živočíšnych produktov. Naopak, gén „Sweet sixteen“ alebo „Sladkých šestnásť“ je schopný predĺžiť náš život a aj našu mladosť. Tento je naopak aktivovaný požívaním rastlinnej stravy, nízkym príjmom uhľohydrátov a celkovo nízkou hladinou inzulínu v krvi.

Obe skutočnosti boli dokázané na experimentoch so zvieratami. Bude to znieť neuveriteľne, ale ako náhle boli pokusné zvieratá kŕmené prevažne živočíšnymi bielkovinami, rýchlo pribrali, boli lenivé, ťažkopádne a prestali sa hýbať. Naopak, pri rastlinnej strave boli životaschopnejšie a ich spontánna pohybová aktivita bola niekoľkonásobne vyššia ako pri prvej skupine zvierat.  

Ak teda vyradíme zo svojej stravy živočíšne výrobky a nahradíme ich rastlinnými, a to aspoň spolovice surovými, môžeme sa tešiť hneď na celý balík potešujúcich správ: budeme štíhli, mladí, vitálni a budeme žiť dlho! :-)

Súvisiace články

Krvácanie z nosa

Krvácanie z nosa

Vôňa ženy

Vôňa ženy

Burpees

Burpees

Výrobcovia

© 2013 - 2024 Vitarian spol. s r. o.
Powered by MIBRON  |  Created by Faustagency