Využite cenovo atraktívne sady prístrojov a inovatívnych produktov.

Cui bono - Kto má z toho prospech?

Zdravým rozumom proti absurdite tzv. pandémie

10. 09. 2020 Covid-19 Korona Vírus  Andrej Maťko
Cui bono - Kto má z toho prospech?

Počas socializmu sme vedeli, že sa štát snaží prevychovať svojich občanov, čo sa mu ale za 40 rokov nepodarilo. A štát vedel, že musí nechať ľudí aj žiť, takže sa nestaral o ich súkromný a spoločenský život, kým nebol namierený proti režimu. Pivo a jedlo boli lacné a ľudia si nedostatok demokracie kompenzovali spoločensky a kultúrne bohatým životom vo voľnom čase. Únik pred politikou a ideológiou bol koniec-koncov síce skromný, ale naplnený šťastným súkromným životom. Kto nevytŕčal, žil viac-menej v pohode. Nepredstaviteľné bolo, aby sused udal suseda na políciu za to, že robí grilovačku v svojej záhrade s rodinou a priateľmi, ako sa to dialo počas „lockdownu“. Alebo, aby polícia počas veľkonočných sviatkov kontrolovala každé auto, ktoré opustil okres z dôvodu návštevy svojich rodičov bývajúcich v inom okrese alebo kvôli tomu, že jednoducho išli v Bratislave pracujúci a žijúci ľudia domov do iných okresov.

Inak je to dnes. Jednostranné informácie a vymývanie mozgov ide zo všetkých strán, od všetkých politických subjektov a všetkých verejných, aj súkromných médií. Napriek celosvetovo klesajúcim počtom ochorení a úmrtí na COVID-19 elity strašia ľudí druhou vlnou a prísnejšími zákazmi. Sloboda zhromažďovania padla ako prvá za obeť nového totalitarizmu. A povinnosť zamaskovania sa, ktorá bola predtým zakázaná najmä na demonštráciách, je teraz prikázaná. Ťažko sa hovorí, nebodaj kričí cez rúško. A ľudia sa nevedia emocionálne spájať, pretože nevidia mimiku tváre toho druhého. Nehovoriac o neúčinnosti väčšiny používaných "rúšok", o ktorej sa hovorilo aj na brífingu WHO dňa 5. 6. 2020. Citujem: "Samotné masky vás pred COVID-19 neochránia."*1 Prečo ich potom máme nosiť???

Pozrime sa teda na to, koho a čo najviac poškodila tzv. pandémia. Sú to umelci, herci, hudobníci, organizátori spoločenských, športových a kultúrnych akcií (festivalov, koncertov, divadla, vystúpení, zápasov, súťaží), technici, hotely, gastronómia, cestovné kancelárie, prepravné spoločnosti, vydavatelia, wellness prevádzky, malé obchody... V podstate úplne všetko, čo robí život hodným života. Poškodení, bojujúci o svoju existenciu, sú zväčša voľnomyšlienkari – teda ťažšie manipulovateľní ľudia.

Komu lockdown prospel? Internetový obchod Amazon, napríklad, počas lockdownu zdvojnásobil obrat. Zvýšila sa sledovanosť správ aj sledovanie platených kanálov. Tak napríklad Netflixu pribudlo počas lockdownu 10 miliónov platiacich zákazníkov. Ďalej sú to vedecké inštitúty špecializujúce sa na vírusy a epidémie, ktoré boli zavalené štátnymi dotáciami a v neposlednej miere sú to farmaceutické firmy súťažiace o to, kto príde s prvým očkovacím preparátom, ktorým by protagonisti epidémie najradšej očkovali 7 miliárd ľudí, teda celé ľudstvo. Podstatne stúpol aj predaj antidepresív a alkoholu, pretože doma izolovaní ľudia sa nemali kde ventilovať, čím stúpalo aj násilie v rodine.

Aj politici profitujú z tejto situácie. Politik miluje pandémiu aj vojnu, pretože sa nikto nestará o jeho prácu v prospech ľudu a môže si svojvoľne riadiť štát, za vypnutia inštitútu demokracie. Či pravicový, či ľavicový, či religiózne fundamentalistický alebo populistický vládca, všetci zavádzali tie isté opatrenia, a nevyzerá to na to, že by s tým chceli prestať. Naopak, vidieť ako ich to začalo baviť. Panovník veľkodušne zatvára a otvára hranice, priťahuje a uvoľňuje opraty. Citujúc toho nášho... ´aj keby stratil posledného svojho voliča, musíme byť prví a najvzornejší v Európe v boji s hnusobou.

Čo sme dostali? Karanténu blízku väzeniu pre občanov, ktorí si dovolili pracovať alebo byť na dovolenke v zahraničí, zákaz vychádzania, zákaz navštevovania svojich blízkych, zákaz stretávania sa s priateľmi, znemožnenie fungovania celých sektorov ekonomiky, ktoré smerujú ku krachu, čo sa začne ukazovať čoskoro. Nami volení zástupcovia otvorene hovoria, že im je jedno čo si občan myslí. Hlavne aby sme v tabuľke boli na prvom mieste.

Samozrejme že nad smrťou ešte nikto nezvíťazil, všetci musíme zomrieť. Dokonca máme na to právo, žiaden politik nám ho nesmie zobrať. A zomrieť môžeme, ale nie na práve na túto jednu konkrétnu chorobu. Ak zomriete na to, na čo zomiera 80 % ľudí – a to sú srdcovocievne ochorenia, rakovina, diabetes a ďalšie (všetko tzv. civilizačné choroby), tak je to v poriadku. Ak zomriete, pretože nemocnice na dva mesiace odložili akútne operácie, pretože sa chystali na státisíce nakazených novým vírusom, tak je to v poriadku. Ak zomriete na iný druh vírusového alebo bakteriálneho ochorenia, je to tiež v poriadku. Lebo pri týchto diagnózach sa nerobia denne testy a merania, nezverejňujú sa dramatické čísla. Pritom na to posvätné vírusové ochorenie s názvom COVID-19 zomrie z celkového počtu presne 0,11 % ľudí. Číslo blízke štatistickej odchýlke alebo nepresnosti merania...

Rovnako zarážajúce je otvorené klamstvo s počtami. Samozrejme, že počty chorých aj mŕtvych v absolútnych číslach stúpajú, ale nikto už nehovorí o tom, že denné počty chorých (nie pozitívnych, ale tých, ktorí na vírus skutočne aj ochorejú) aj mŕtvych už tri mesiace stagnujú až klesajú, a to napriek stále stúpajúcemu počtu testovaných a napriek dočasnému uvoľneniu “opatrení“ počas leta. Dajte si ruku na srdce: koľko ľudí z vášho okolia poznáte, ktorí ochoreli na nový vírus? A koľkí majú každoročne chrípku vrátane vás?

Pre porovnanie Covidu-19 s chrípkovou sezónou podľa Úradu verejného zdravotníctva citujem:„Počas chrípkovej sezóny 2018/2019, ktorá trvala od začiatku októbra 2018 do konca apríla 2019, nedošlo na Slovensku k vypuknutiu celoštátnej chrípkovej epidémie. Počas chrípkovej sezóny 2018/2019 nahlásili všeobecní lekári v SR 1 milión 470 680 akútnych respiračných ochorení, z toho chrípku a chrípke podobné ochorenia (CHPO) v 157 644 prípadoch. Ťažké akútne respiračné ochorenie, ktoré si vyžaduje hospitalizáciu, bolo potvrdené v 123 prípadoch, pričom u 57 osôb došlo k úmrtiu.“ *2

Pre porovnanie údaje o Covide: 4 727 pozitívne testovaných ľudí, 37 úmrtí , 90 hospitalizovaných s potvrdenou diagnózou Covid-19, z toho na JIS 17 ľudí a na pľúcnej ventilácii: 7 *3

Pozrieme sa teraz na svetové štatistiky. Stav september 2020.

Uzavreté prípady – úmrtnosť:

Uzavreté prípady - úmrtnosť

Zdroj: https://www.worldometers.info/coronavirus/

Denne nové prípady a denne nové úmrtia:

Denne nové prípady a denne nové úmrtia

Zdroj: https://www.worldometers.info/coronavirus/

Ďalšou spornou otázkou je meranie infikovaných najčastejšie používaným, tak zvaným PCR testom. PCR test nedokáže určiť či máte infekciu alebo chorobu, či ste imúnny alebo nie, či ste chorobu už prekonali, či ešte ste roznášačom víru alebo nie. Pre ujasnenie pojmov: choroba sa volá Covid-19, infekcia SARS-CoV-2. Podľa definície americkej FDA (US Food and Drug Administration) detekujú molekulárne testy PCR (Polymerase Chain Reaction) genetický materiál vírusu. *4 PCR test neurčuje prítomnosť víru, ale len to, či existujú určité molekuly (RNA) alebo nie. Či je „infikovaná osoba“ chorá alebo dokonca prakticky odsúdená na smrť - test o tom nemôže nič povedať! Ak nie ste šíriteľom víru, je nariaďovanie karantény, či zatváranie škôl úplne absurdné.

Problematická je aj presnosť, respektíve nepresnosť testov. Vedci z Johns Hopkins Medicine v Baltimore v Marylande preukázali, že až jeden z piatich RT-PCR testov na korona vírus, môže mať nesprávne negatívy test. Ich analýza ukázala, že pravdepodobnosť nesprávne negatívneho výsledku sa líšila v závislosti od času infekcie. Zdá sa, že vírus nie je zistiteľný ihneď po infikovaní. V prvý deň infekcie bola pravdepodobnosť chýbajúcej diagnózy, nesprávne negatívny výsledok, 100 %. Na 4. deň po vystavení vírusu sa zdá, že pravdepodobnosť nesprávne negatívneho výsledku klesá na 67 %. 8. deň klesá na 20 % a potom sa začne opäť zvyšovať. Autori odhadujú, že do 3 týždňov po expozícii dosiahne šanca na nesprávne negatívny výsledok 66 %. *5

Štátne Americké centrum pre kontrolu chorôb a prevenciu CDC (Center for Disease Control and Prevention) koncom augusta korigovalo počty mŕtvych na iba 6 % z pôvodne zverejňovaných údajov, na základe ktorých politici prijímali opatrenia. V absolútnych číslach je to 10. 980 mŕtvych (namiesto 183.000, ktoré predikovali predtým), čo pri celkovom počte obyvateľov 331 miliónov, predstavuje 0,0033 % obyvateľstva USA. *6 Dôvodom korekcie bolo stanovenie skutočného alebo hlavného dôvodu úmrtia. Rozdelili úmrtie “s korona vírusom“ a úmrtie “na korona vírus“, čo sú totiž dva úplne rozličné pojmy, napriek tomu sa vo väčšine krajín uvádzal ako dôvod úmrtia korona vírus, aj keď pacient mal aj iné ťažké a smrteľné choroby.

Rímsky inštitút preskúmal lekárske záznamy o približne 18 % úmrtiach na korona vírus a zistil, že iba tri obete, teda 0,8 % z celkového počtu, nemali predchádzajúcu patológiu. Takmer polovica obetí trpela najmenej tromi predchádzajúcimi vážnymi chorobami. Viac ako 75 % obetí malo vysoký krvný tlak, asi 35 % malo cukrovku a tretina trpela srdcovo-cievnymi ochoreniami. *7

Graf úmrtí na korona vírus v Taliansku poľa predošlých chorôb

0,8 % žiadne choroby, 25,1 % mali jednu ďalšiu chorobu, 25,6 % dve a 48,5 % tri a viac iných ťažkých chorôb.

Graf úmrtí na koronavírus v Taliansku

Svetová zdravotnícka organizácia, sponzorovaná aj súkromnými osobami a spoločnosťami zaoberajúcimi sa výskumom a výrobou vakcín *8, už pred desiatimi rokmi "upravila" definíciu pandémie tak, že odstránila z definície text "s enormným počtom úmrtí a chorôb". Ak si prečítame definíciu*9, tak dnešná pandémia nespĺňa ani to, že "ľudská populácia nemá imunitu", pretože 80 % infikovaných nemá žiadne prejavy choroby, to jest sú imúnni.

Top desať prispievateľov WHO

Zdroj: https://www.who.int/about/planning-finance-and-accountability/how-who-is-funded

Dokonca aj samotný výraz “druhá vlna“ je nezmyselný, pretože mikróby tu boli pred nami a budú tu aj po nás. Nikomu sa nepodarí vírus zničiť. Vírus chce tiež prežiť – vždy keď ho chceme konečne dolapiť, tak zmutuje a veselo si žije ďalej. Žiadna karanténa, žiadne lockdowny nezastavia vírus. Naše telo má viac cudzích mikroorganizmov, takzvaných mikrobióm (30 – 100 biliónov symbiotických vírov, baktérii, húb ) ako vlastných buniek. Obývajú nielen naše hrubé črevo (500 – 1.000 druhov a cca 2,5 kg), ale aj našu pokožku (1.000 druhov), ústa, nos a dýchacie cesty (600+ druhov), urogenitálný trakt (60 druhov) a žalúdok (25 druhov). Tieto dobré mikroorganizmy nás napríklad chránia pred nevítanými vírmi, baktériami a hubami, ktoré môžu spôsobovať choroby – aj to len vtedy, ak máme oslabenú imunitu.

Ak ich odstránime – napríklad príliš častým umývaním a dezinfikovaním rúk, odstránime spolu s kyslou ochrannou vrstvou pokožky aj našich ochrancov a otvoríme tým brány pre nevítaných hostí. Nepočul som žiadneho politika, ktorý by radil ľuďom, aby si namiesto schovávania sa pred vírusom zlepšili imunitu a to zdravou stravou, pohybom na čerstvom vzduchu a na slnku, otužovaním v studenej vode alebo saune a psychohygienou – to jest optimistickým pohľadom na svet a bohatým spoločenským životom s rodinou a priateľmi.

Náš imunitný systém vznikol prirodzeným výberom. My všetci, dnes žijúci ľudia, sme potomkovia tých jedincov, ktorí prežili čierny mor, choleru, týfus, tuberkulózu, španielsku chrípku a iné. A náš imunitný systém potrebuje prácu, potrebuje výmenu mikróbov s inými ľuďmi, aby vznikla takzvaná “kolektívna imunita“. Tá najlepšie zabezpečí, že sa nezrútia nemocnice pri ďalších vlnách hociktorej novej choroby. Auto-imúnne choroby sú choroby, ktoré vznikajú najmä vo vyspelých štátoch, kde je všetko príliš čisté a sterilné a imunitný systém sa nudí.

Imunitný systém sa teší, ak si vymieňame mikróby napríklad dotykom, bozkom alebo sexom. Je na to perfektne vybavený. A imunitný systém funguje najlepšie ak máme dôveru v budúcnosť, dôveru v to že situáciu zvládneme. Vtedy sa zapínajú a vypínajú gény (proces sa volá metylácia histónov, akýchsi balíkov na zabaľovanie a vybaľovanie génov, a tým ich aktivovanie alebo deaktivovanie), výsledkom čoho je dosiahnutie psycho-neuro-imunologickej rovnováhy (homeostázy) človeka. Viera, že to zvládneme, nás „opravuje a vyrovnáva“, beznádej „vykoľajuje“. Spôsobuje chronické psychické traumy a depresie. Dokazuje to napríklad štúdia o schopnosti odolávania u elitných amerických námorných jednotiek, nasadených v Iraku a Afganistane (Marine Resiliency Study) *10.

Politici a médiá denne doslova strašia a naháňajú strach ľuďom a varujú ich pred vzájomným kontaktom. Obrazy stoviek rakiev a preplnených nemocníc nás uvádzajú do chronického stresu. A chronický stres oslabuje imunitu. Citujem meta štúdiu o vplyve psychického stresu na ľudský imunitný systém: „Stresory s dočasnými parametrami hraničných situácií „boja alebo úteku“, ktorým čelili evoluční predkovia človeka, vyvolali potenciálne prospešné zmeny v imunitnom systéme. Čím viac sa stresor odchyľoval od týchto parametrov tým, že bol chronickejší, tým viac zložiek imunitného systému bolo ovplyvnených potenciálne škodlivým spôsobom.“ *11

Vyhlásenia, varovania a “opatrenia“ majú presne opačný efekt na zdravie občanov, ktorým politici a médiá ešte aj berú nádej, že ich niekedy v budúcnosti nechajú zase normálne žiť, bez “zvýšených hygienických opatrení“. Ich “vedecky fundované odhady“ počtu nakazených a mŕtvych nesedeli až o dve desatinné čiarky!!! Dá sa povedať, že je to šírenie poplašnej správy, ktorá je podľa platných zákonov trestným činom.

Nakoniec mali pravdu Švédi, ktorí nezaviedli žiadne povinné opatrenia a ktorých čísla ochorení aj úmrtí sú nižšie ako vo Veľkej Británii, Taliansku a Španielsku, kde zaviedli najdrastickejšie opatrenia, vrátane zákazu vychádzania z domu. Hlavný švédsky epidemiológ Prof. Johan Giesecke dňa 17. 4. 2020 v rozhovore predpovedal, že v každej krajine bude na konci roka rovnaký počet obetí, nezávisle od "opatrení vlád“.*12. Štatistika mu dáva za pravdu.

Je to presne ako v starogréckej bájke o skrinke Pandory, ktorú na ľudí zoslali nahnevaní bohovia a naplnili ju všetkými chorobami a katastrofami, ale jedna dobrá bohyňa tam vložila aj nádej, aby ľudia nezúfali. Ale tá nádej ostala zamknutá v skrinke. Pretože beznádejný vystresovaný človek zhltne všetko, len aby bolo zmiernené jeho utrpenie a bol možný aspoň čiastočný návrat k normálnemu životu.

A aby ani v budúcnosti nikto neprotestoval, tak poslali školákov, budúcnosť ľudstva, na polročné prázdniny. Práve deti, ktoré majú najsilnejšiu imunitu. A pritom opatrenia v domovoch sociálnych služieb so starými ľuďmi nasledovali až neskôr...

Následky tohto nezodpovedného správania všetkých svetových lídrov a médií budeme trpko znášať ešte ďalšie desaťročia. Ekonomické, psychické, spoločenské a zdravotné dopady nie sú v žiadnom pomere k skutočnej vážnosti proklamovanej pandémie.

Ak sa im nevzoprieme a nedáme najavo, že nebudeme akceptovať ohraničenie našich ľudských práv, tak s tým nikdy neprestanú. Všetci sme verili, že sa po lete vrátime späť k normálnemu životu, ale napriek padajúcim číslam a napriek hlasom zdravého rozumu od renomovaných lekárov a vedcov, nevidíme žiadnu zmenu v politike a spravodajstve. Naopak!

Vystrašený a zle informovaný občan sa proste dá dobre ovládať! Preto je našou občianskou povinnosťou postaviť sa proti porušovaniu našich ústavných a ľudských práv pádnymi argumentami. Mierumilovne, demokraticky a v súlade s právnymi normami nášho štátu. Každý hlas sa počíta. Nevzdávajme sa našej slobody, práva na prejav, na vlastnú tvár, práva pracovať a zarábať, práva stretávať sa s ľuďmi, cestovať do zahraničia, spoločensky žiť, vymieňať si dotyky a emócie s najbližšími, práva žiť normálny život so všetkým čo k nemu patrí.

Želám všetkým obyvateľom sveta odhodlanie, odvahu a výdrž na dosiahnutie cieľa, ktorým je návrat k slobodnému a naplnenému životu, kde máme možnosť rozvíjať nielen seba a náš blahobyt ale aj prosperitu nášho štátu. Vlády majú slúžiť tomu, kto ich zvolil a média majú informovať nestranne a nezaujato a nešíriť propagandu finančne zainteresovaných elít, financujúcich nielen národné a medzinárodné inštitúcie a výskumné ústavy, ale ja väčšinu svetových médií *13.

Evolúcia nám dala rozum, aby sme dokázali rozlišovať veci (dobré od zlého, správne od nesprávneho) a slobodnú vôľu, aby sme sa mohli rozhodnúť.

Nedajme si nikým zatemniť našu jasnú myseľ a zdravý rozum!

Súvisiace články

Výrobcovia

© 2013 - 2024 Vitarian spol. s r. o.
Powered by MIBRON  |  Created by Faustagency