Využite cenovo atraktívne sady prístrojov a inovatívnych produktov.

Vákuové nádoby

Sedemkrát lepšia voľba ako klasické nádoby

20. 04. 2017 Potraviny Tipy Technológie Recenzia  Hana Moravčíková
Vákuové nádoby

Štyrikrát dlhšia čerstvosť potravín

Bravčové, hovädzie, ryby, čerstvé, varené, koreňová zelenina, listové šaláty či ovocie - vďaka správnemu skladovaniu sa môžu všetky tieto potraviny „dožiť“ až štyrikrát viac. Stačí na to správna sklenená nádoba a pumpa na odsávanie vzduchu, ktorá vytvorí v nádobe vákuové prostredie. Do záklopky umiestnenej na veku nádoby sa priloží vákuová pumpa a opakovaným pumpovaním sa z vnútra dózy odsaje všetok vzduch. Zabráni sa tak množeniu baktérií, ktoré stoja za kazením jedla. Kvalitné materiály takýchto nádob znášajú široké rozpätie teplôt od – 20 do + 300 °C, takže ich okrem skladovania možno využívať aj na zapekanie, zohrievanie alebo mrazenie.

Vákuum v praxi

Ak patríte k milovníkom mäsa, vo vákuových nádobách si budete môcť skladovať napríklad salámy, ktorých životnosť sa predĺži 2 až 5-krát. Nakrájané údeniny a iné druhy salámov tak v chladničke vydržia až 10 dní. Syry prežijú vo vákuových nádobách uschovaných v chladničke až 25 dní a listový šalát vydrží až týždeň, a to v chutnom, stále čerstvom a voňavom stave. Vákuové nádoby sú vhodné aj na uskladnenie pečiva a chleba, ktoré takto zostanú v konzumovateľnom stave celých 10 dní. Vákuové dózy navyše nepredlžujú iba trvanlivosť. Okrem chutí a vôní zachovávajú i vitamíny, minerály a ďalšie výživné látky, pre ktoré si mnohé druhy ovocia a zeleniny zväčša kupujeme.

Na odsatie vzduchu z nádoby stačí použiť vákuovú pumpu.

Sedem dôvodov pre používanie vákuových nádob

  1. Dlhšia trvanlivosť potravín: Podľa početných štúdií dokáže vákuové skladovanie potravín predĺžiť ich životnosť o 50 až 400 %.
  2. Znížená stratovosť produktov: Zvýšená doba trvanlivosti priamo ovplyvňuje zníženie stratovosti produktu pre spoločnosti, ktoré produkty inventarizujú.
  3. Ochrana potravín pred vonkajšími elementmi: Správne balenie ochráni potraviny pred vlhkosťou, prachom, hmyzom a baktériami.
  4. Zachovanie arómy: Táto vlastnosť platí tak pre živočíšne ako aj pre rastlinné produkty. Vákuové nádoby sú skvelé aj na marinovanie.
  5. Žiadne chemické konzervanty: Vákuové balenie potravín eliminuje potrebu chemických konzervantov.
  6. Lepšia prehľadnosť: Priehľadné sklenené nádoby vám dajú jasne vedieť, čo sa v nich ukrýva hneď pri prvom pohľade do chladničky. Nádoby sa dajú ukladať na seba, alebo pretáčať do iných uhlov, takže sú prehľadné, no súčasne šetria miesto.
  7. Rýchle a efektívne skladovanie: Kvalitná pumpa na odsávanie vzduchu zabezpečí používateľom rýchly a efektívny spôsob skladovania všetkých druhov potravín.

Priehľadné borosilikátové sklo zabezpečí dobrú prehľadnosť obsahu chladničky.

Tip Vitariána

Bežné plastové nádoby na skladovanie potravín obsahujú škodlivé BPA a potravinám, ktoré sú v nich uložené, viac škodia než prospievajú. Skúste svoje potraviny skladovať v dózach z borosilikátového skla vyrobených v Európskej únii, ktoré potravinám neškodia a zachovávajú maximum ich živín. Sada sklených vákuových dóz, ktorú nájdete na policiach nášho BioBaru obsahuje tri dózy rôznych veľkostí v štyroch farebných prevedeniach.

Súvisiace články

Výrobcovia

© 2013 - 2024 Vitarian spol. s r. o.
Powered by MIBRON  |  Created by Faustagency