Využite cenovo atraktívne sady prístrojov a inovatívnych produktov.

Davide Wolfe

Expert na zdravie, výživu a prirodzenú krásu

26. 09. 2017 Stravovanie Superpotraviny Osobnosti  Hana Moravčíková
Davide Wolfe

Novodobý objaviteľ surového kakaa

K jedným z nutričných superhrdinov patrí i David Wolfe, v súčasnosti považovaný za jedného z najväčších odborníkov na živú výživu. USA tohto človeka zbožňuje, pretože do Severnej Ameriky začal ako prvý dovážať surové kakaové bôby, kakaový prášok a kakaové maslo, teda potraviny, ktoré si u všetkých fanúšikov zdravých sladkostí našli svoje miesto.

Tento muž radí ľuďom po celom svete a sprevádza celebrity, športovcov, umelcov i bežných smrteľníkov na ceste za zdravím. Svoje vedomosti odovzdáva svetu prostredníctvom mnohých projektov, kníh, besied, prednášok či prostredníctvom svojho vlastného života..

David je potomkom dvoch lekárov, a vedu má preto v hlbokej úcte. Je to odborník, ktorý pred vytvorením a šírením názoru zbiera informácie zo stoviek štúdií. Dosiahol vysoké vzdelanie v oblasti environmentálneho a mechanického inžinierstva, práva, politológie a živej výživy. Je však tiež milovníkom záhradkárčenia, horskej turistiky, čítania, písania a cvičenia jogy. A, samozrejme, je závislý na kvalitnej surovej čokoláde.

Superpotraviny, poklad nad všetky poklady

David Wolfe je jedným z najzapálenejších zástancov živého stravovania. Slovo „superpotravina“ je pre neho takmer posvätné. Goji si cení viac než paralen a za kvalitný med by vymenil celú lekárničku. Verí v silu plodov zeme, v ich prirodzenosť a industriálnu nedotknutosť a práve tento prístup sa snaží šíriť aj medzi ostatných ľudí.

Wolfe je majstrom v odhaľovaní skutočných príčin civilizačných ochorení. Jeho spôsob liečenia však nezahŕňa nekonečný zoznam liečiv ale zmenu životného štýlu, zakomponovanie nových potravín do jedálnička, využívanie plodov, koreňov a bylín a prirodzenejší prístup k životu.

Wolfe považuje superpotraviny za alfa a omega zdravého stravovania.

Spolupráca pokroku a prírody

Na rozdiel od mnohých iných, ktorí sa snažia o návrat ku svojim koreňom, však Wolfe nemá chuť vrátiť sa k životu v jaskyni. Pokrok ho nadchýna. Prináša podľa neho nespočetné možnosti, ako sa dostať k tým najzdravším možným potravinám aj z ďalekých končín zeme.

„Vďaka pokroku vo vede dokážeme zistiť presný obsah živín v jednotlivých potravinách a určiť zoznam tých, ktoré si miesto v našom jedálničku skutočne zaslúžia. Kakao, goji, spirulina, med, aloe vera, maca, kokos či afa riasy a byliny ako je napríklad žihľava, to sú len niektoré z potravín, ktoré dokážu nabiť naše telo energiou, zdravím, dobrou náladou a spokojnosťou.“ David Wolfe

Jednou zo základných posolstiev Davida Wolfa je jeho viera v súčasnú prepojenosť ľudstva. Podľa jeho názoru nastal v našej časti sveta čas hojnosti. Máme celoročne k dispozícii množstvo druhov ovocia a zeleniny, môžeme využívať prístroje na to najšetrnejšie spracovanie plodov, môžeme si zakúpiť exotické plody z ďalekých krajín a nakombinovať skladbu svojho jedálnička tak, aby obsahovalo tie najvýživnejšie potraviny.

Wolfe obhajuje jedlo, ktoré neprináša iba sýtosť žalúdka, ale ktoré je blahodarné i pre mozog, svaly, kosti, pokožku, nechty, pľúca, reprodukčný a imunitný systém. Nemali by sme sa iba zasycovať. Musíme sa predovšetkým vyživovať. Konzumácia kvalitných potravín v surovom stave a predovšetkým superpotravín vedie i k ideálnej váhe, teda k tomu, čo sa nesprávne stáva cieľom jedálnička mnohých ľudí. V prípade skutočne zdravého stravovania je dosiahnutie ideálnej váhy iba vedľajším produktom cesty za zdravým telom zvnútra aj z vonka.

Vysádzanie 18 miliónov stromov má širokospektrálne dopady na spoločnosť a na planétu.

Stromy ako multifunkčné riešenie

Ak chceme byť zdraví, musíme sa podľa Wolfea sústrediť na viac ako len na stravu. Základom zdravého životného štýlu je trávenie času v prostredí, ktoré je pre človeka prirodzené, teda v prírode. Práve preto sa stal Wolfe okrem nutričného poradcu a spisovateľa aj bio farmárom, včelárom a pestovateľom vanilky. Vedie dokonca i celosvetový projekt obrovských rozmerov, ktorého cieľom je zasadiť na rôznych miestach sveta dohromady 18 miliónov stromov s jedlými plodmi.

Tento projekt ohromných rozmerov ocenený prestížnou cenou svetových neziskových organizácií má na planétu a spoločnosť množstvo pozitívnych dopadov. 18 miliónov stromov nebude slúžiť iba ako zdroj zdravej stravy pre ľudí, ale budú slúžiť aj ako „osviežovače“ vzduchu, skvalitňovače pôdy a vody i ako nová habitat pre okolitú faunu.

Wolfeova nadácia na výsadbu stromov daruje ovocné stromy strategicky na tie miesta, ktoré ich najviac potrebujú: štátne školy, mestské parky, v prípade USA i rezervácie pre pôvodných obyvateľov Ameriky. Ovocné či orechové stromy sa však vysádzajú aj v ďalekých oblastiach, v ktorých spoločnosť trápi hlad a chudoba.

Tip Vitariána

Ak sa chcete o Wolfeovi a jeho prístupe k potravinám dozvedieť viac, ak chcete preniknúť skutočne hlboko do sveta potravín a zistiť, ktoré superpotraviny sú tie najvhodnejšie pre vás, pustite sa v nadchádzajúcich dlhých zimných večeroch do čítania knihy Superpotraviny: jedlo a medicína budúcnosti, ktorá vyšla v roku 2016 v slovenskom preklade vydavateľstva Plejády.

Súvisiace články

Naše zdravie

Naše zdravie

Výrobcovia

© 2013 - 2024 Vitarian spol. s r. o.
Powered by MIBRON  |  Created by Faustagency